Hundratals dör i värme men tyst om att 20 gånger fler dör av kyla…

KLIMATFÖRBÄTTRINGAR. Det har varit varmt i Sverige några dagar och som vanligt haglar klimatlarmen när det blir lite varmare än normalt. När vädret sedan slår om och lågtrycken kommer från Atlanten så blir det tyst om inte media hittar någon skogsbrand i Kalifornien eller en översvämning i Bangladesh att skrämma barnen med. 

Nu rappporterar TT/OMNI om att över 600 personer dog vid värmeböljan sommaren 2018 och de flesta var äldre, enligt beräkningar från Umeå universitet. – Det var något som inte gick rätt till. Vi tror att man hade kunnat hantera det bättre, säger Christofer Åström, som forskar om hälsorisker vid Umeå universitet.

Nu ska Åström tillsammans med sin forskarkollega undersöka vad som gick fel inom äldrevården sommaren 2018 och ska därför intervjua kommuner, regioner och myndigheter.

Nåväl, medan TT:s artiklar om ökad värme på vår planet och hur farliga dessa är så rapporterar varken TT eller andra om hur många som dör på grund av kyla.

En gigantiskt stor hälsostudie, publicerad i The Lancet, visar att det dör 20 gånger fler människor i världen på grund av kyla än på grund av värme.

Studien omfattar drygt 74 miljoner dödsfall (!), och förvånande nog är det inte extremvädren som är de värsta dödarna utan det är den moderata kylan. Som framgår av de ljusblå staplarna ovan så är det den moderata kylan som är värst, mycket mer än de rosa och röda som står för värme av olika intensitet.

Vidare så kan vi notera att köldknäppar är något värre än värmeböljor på de flesta ställen i världen. I artikeln diskuteras kort olika tänkbara fysiologiska faktorer som verkar i människokroppen vid extrem värme respektive extrem kyla.

Klimatupplysningen…

-Pettersson säger som vanligt att vi är på väg mellan två istider och värme är bättre än alternativet…

Vi är på väg mellan två istider, när nästa kommer kan media börja varna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hundratals dör i värme men tyst om att 20 gånger fler dör av kyla…

 1. Ännu fler parasiter som skall leva gott på oss!

  Dom kan spara dessa pengar, för jag kan ge dom den undersökningen här och nu, alldeles gratis!

  För lite personal så att dom gamla inte tas ut i skuggan om det behövs.

  För lite personal så ingen omflyttning till svalare delar.

  För lite personal så för lite hjälp med att få i sig vätska.

  För dålig ventilation, för få fläktar och till skillnad från asylboendena ingen AC.

  Färdigt!

 2. Om jag minns rätt om sommaren 2018 stod boenden och sjukhus som handfallna idioter för att det inte fanns fläktar eller ac att köpa i affärerna.
  Och inte gick det att öppna fönster heller på sjukhusen så patienter och de äldre satt och kokade ihjäl i sina rum/lägenheter

 3. Dessutom jämför FN-undersökningen om överdödligheter ”kyla” med ”extrem hetta”. Vid ”hetta” är det ingen överdödlighet alls och vid ”extrem kyla” existerar inget självförökande liv.

  M a o så försöker alarmisterna resp ”forskarna” vinkla till något helt annat än vad FN-undersökningen rapporterar.

 4. Att undersöka varför det gick snett 2018 är bortkastad tid, försök att ta reda på varför den av politiker påstådda välfungerande äldrevården inte alls är så bra i stället.
  Varför tillagas ex. vis mat som ej håller måttet och gamlingar är undernärda?
  Varför envisas kommuner att ha en hemtjänst som spenderar mer tid att köra bil än att hjälpa de äldre?
  Varför har kommunerna anställda i hemtjänsten på timtaxa och inte som tillsvidareanställda?
  Att gå som katten kring het gröt istället för att angripa de verkliga problemen tycks vara vad dagens Sverige sysslar med.

Kommentera