Judepassen, Tage Erlander och socialdemokraterna

ANTISEMITISM. Igår var statsminister Stefan Löfven (S) på ett tvådagarsbesök i Israel. Han var där för att delta i en stor minnesceremoni 75 år efter Förintelsen. Det var många fina ord men han träffade inte Israels regering officiellt. Här hemma uttalade sig socialdemokraten Annika Strandhäll med fler om Sverigedemokraternas hemska förflutna, SD bildades 1988.

Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.
Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

Men hur är det? Har Sverigedemokraterna som bildades 1988 ett brunt förflutet som är värre än några andras partier? Svaret måste bli nej även om det funnits och säkert finns några rötägg bland SD:s aktiva.

Alla partier har ett brunt förflutet men socialdemokraterna är värst.

Vem har inte hört talas om Judepass som Nazi-Tyskland införde i varje tysk judes pass, det är inte allmänt känt att det var en svensk idé.

1938 framförde Sverige genom statssekreterare Tage Erlander (S) och Schweiz, oberoende av varandra, ett önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.

Anledningen till det svenska kravet var att alltför många judar lyckades ta sig in i Sverige eftersom deras namn inte avslöjade dem. Så Tage Erlander, som då var statssekreterare åt socialminister Gustav Möller (S) som också var chef för hemliga polisen åkte på regerings uppdrag till Tyskland för att försöka stoppa judeexporten till Sverige.

Tage Erlander (S) medverkade alltså till att Tyskland införde det stora J som stämplades in i varje tysk judes pass och detta bara en av socialdemokraternas åtgärder mot underlägsna människotyper.

1942 inleddes en registrering av ”tattare” på initiativ från socialminister Gustav Möller och statssekreterare Tage Erlander. Anledningen var att genom detta kunna sätta in sociala åtgärder, det vill säga att sterilisera ”mindervärdiga” människor.

S har aldrig på allvar tvättat sin bruna nedskitna byk och borde tänka sig för innan de beskyller andra för att ha skit under naglarna.

Tage Erlander, chef för de svenska koncentrationslägren

Åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet, Stefan kommer du ihåg att när du gick med i S pågick fortfarande rasbiologin.

Ja, ja, det var tider det  Stefan. Men du borde komma ihåg S-regeringen 1995 ”…en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Judepassen, Tage Erlander och socialdemokraterna

 1. Eddie Meduza Live på Gröna Lund

  Kan inte låta bli be er lyssna 4e låten in i denna ur bild/ljudkvalite dåliga inspelning från tidigt 90-tal.

  såzzialdemokraterna-låten…

  Allt stämmer decennier senare..bara ännu värre.

 2. Ingen har väl hellre glömt Ungsossarnas beteende på
  första Maj demonstrationen i Malmö för snart ett år sen
  där dom förolämpade Judarna, i det tåget gick även han som
  är grovt ansvarig för Malmös förfall,nämligen Ilmar Repalu!

 3. Vad inte många vet är den falskhet som den s.k. Samlingsregeringen (bestående av Sossar/Bondeförbundet) hade kring judarna.
  Greve Bernadotte som var en förlängd arm för ”freden” hade klara direktiv, att inte rädda judar med sina bekanta ”vita bussar”.
  Vid ett samtal mellan Greven och Himmler,erbjöds Sverige att taga emot 7.000 kvinnliga judiska fångar. Detta erbjudande avvisades av regering o. självaste Gustaf V !!
  Kanske var det denna och otaliga andra falskheter som skedde mellan Adolf o. Sverige,som ”svittsaren” nu åkte till Jerusalem för,att be om ursäkt för ?

 4. Sossarna ska sopa framför egen dörr innan dom uttalar sig överhuvudtaget.
  Strandhäll har väl aldrig vetat vad hon pratar om precis som de flesta sossar

 5. Kan inte förstå hur S regeringen får till det.

  Först skickar vi massa skattemiljoner till Palestina som bevisligen vill utplåna Israel. Pengarna gör ju så vapenköp till deras terrorverksamhet kan fortsätta, oavsett vad som påstås. Utrotningen fortsätter.

  Sen värnar man om Israel som stat för judarna, som gör allt för att utplåna Palestina, OCH ett antal stater till.

  Kan S ….. en gång för alla, förklara hur detta hänger ihop.

 6. OT; Läs gärna ledarsidorna, handlar om 1st minister som stoppat Sverige länge, länge från att få samma terrorlagstiftning som de andra i EU har. Gissa vem? Ger inte en krona tillbaka på oddset. Stort grattis alla PK hoppas Ni flyger i luften vid tillfälle.

 7. väldigt intressant detta borde vidare befodras till idioten Löven han har uppenbart inte den historiska sanningen klar för sig

  • Löfven eller nån annan kan inte ändra historien. Tyskar, ryssar och många andra gjorde förskräckliga saker under kriget. Vad vi gör nu, det är det som betyder nått!

Kommentera