Islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet

ISLAM.  Hur ska Socialdemokraterna förhålla sig till politisk islam? Det undrar Carina Hägg, riksdagsledamot för socialdemokraterna. – Politisk islam är en viktigare fråga att hantera än vinster i välfärden. 

Det var kritiken av Islamiska Förbundet som satte stopp för Carina Häggs politiska karriär. Men hon håller fast vid sin kritik av politisk islam. Hägg menar att vissa har svårt att förstå vad hon menar.

– Vi måste lära oss att hantera politisk islam. Att se skillnaden på det och religiös islam och vanliga människor som är muslimer, säger Carina Hägg.

– De breda grupperna av muslimer har inget att göra med den extremism som finns i politisk islam. Det är en liten grupp som har fått inflytande.

Denna lilla gruppen av extremister har letat sig in i Socialdemokratin, anser Hägg.

Hon menar att det märks även bland de kristna i Tro och Solidaritet i partiet i Jönköpings län, före detta Broderskaparna.

– Islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet. Vi ska hålla extremister borta, det har vi alltid varit bra på tidigare, tycker Hägg.

– Vi borde ta tag i den här frågan redan nu i det här valet. I valet 2018 kommer det bli en nödvändighet, tror hon.

Carina Hägg pekar ut Islamiska Förbundet som den kraft som står bakom politisk islam i Sverige. Hon menar att Islamiska Förbundet är en representant för Muslimska brödraskapet.

Det är en sunnimuslimsk rörelse som finns i många arabiska länder. Man anser att lagarna i ett samhälle ska formas av islam och sharia.

– Det är en ickedemokratisk rörelse. Jag ser det inte som ett hot mot demokratin i Sverige, men det kan inte vara en del av den socialdemokratiska familjen.

– Jag menar att man ska vara öppen och redovisa detta i partiet. Dessutom tilltalas inte de breda grupperna av muslimer av denna rörelse, men det är risk att de trängs tillbaks av den.

Det var den här frågan som Carina Hägg tog strid för så tydligt att hon sparkades ut av sina egna.

– Jag besitter kunskaper i det här ämnet och jag kunde inte kompromissa. Som politiker måste man våga stå för något och jag tror att jag kommer att få rätt i det här i längden.

Hägg har varit i syriska flyktingläger i Turkiet och hon säger att hon har många kontakter där.

Utifrån de kontakterna nämner hon en siffra på antalet religiösa krigare, jihadister, från Sverige som strider mot president Bashar al Assad i Syrien.

Säkerhetspolisen, Säpo, har i media nämnt en siffra på 80 jihadister från Sverige, men Hägg menar att det är betydligt fler.

– Det är runt 400 svenska medborgare som är jihadister i Syrien, både män och kvinnor. Deras föräldrar är förtvivlade, men de får ingen hjälp av de svenska myndigheterna.

– Svenska krigsbrott begås i andra länder av de här jihadisterna och vi vet att de kommer tillbaks till Sverige och att de kan utgöra en fara.

Carina Hägg tycker att den här frågan är svår att diskutera i Sverige.

– I Sverige är det ett speciellt debattklimat, det är ett smalt utrymme att diskutera. Det är mycket hat och väldigt polariserat från vänster och höger.

– Jag skulle vilja se att debatten öppnades upp för fler grupper, som feministiska muslimer.

-Pettersson noterar att det inte bara är socialdemokraterna som är infiltrerade av muslimer…

VN 

19 thoughts on “Islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet

 1. Så länge statsministerfru Ulla och hen bjereld, kommunist-journalisten, tillåts att inte bara ha inflytande på sossarnas VU, utan också genom Tro & Solidatritet’s aktivt samarbeta med det Muslimska Brödraskapet, så kan landet aldrig komma till några förnuftiga lösningar i någon fråga där sossarna har möjlighet att hantera frågan ur ”Internationellt (EU!) perspektiv”.
  Den ”Humanitära stormakten” får väl gå under – om det nu inte fungerar; tycks vara sossarna Ulla och Ulf’s inställning.

 2. Ja,det är verkligen riktigt allvarligt när Islamismen får till tillträde till Sveriges Riksdag.

  Jag tycker att det är en STOR skyldighet att varje parti som har dessa i sina partier absolut måste informera allmänheten om detta innan valet i september.

  Sverige demokraterna är det parti jag vet är fritt från detta farliga i alla fall.

 3. Carina Hägg verkar vara insatt i tabuämnet islam. Hon har dessutom rätt i att detta måste tas upp NU och inte om några år.

  Vad tänker Stefan L använda henne till?

  • Är hon inte utesluten ? En med inre kunskaper från maktens centra, får under inga omständigheter läcka ut hemligheter !

 4. Islam är ingen riktig religion.
  Islam är en dödssekt och maffiaorganisation.
  Islam drar till sig kriminella och mentalsjuka psykopater.
  Ingen vettig människa går med av egen fri vilja.

 5. Visst är det så att ”de flesta” muslimer inte står bakom för vad islam egentligen predikar (eftersom de tolkat bort mycket av det perversa och sjuka) och att det är en ”liten” grupp som har fått inflytande. Men vilka är det som har gett fundamentalister inflytande?

  Att galningar finns är någonting som mänskligheten alltid fått leva med, men de har aldrig kunnat ta makten av egen kraft. Någon måste bereda vägen för dem och stötta dem mer eller mindre frivilligt.

 6. I slaskmedia är tystnaden total om sosseriet löften till dessa terrorister, varför?

 7. ””Vi måste lära oss att hantera politisk islam. Att se skillnaden på det och religiös islam och vanliga människor som är muslimer”, tycker Carina Hägg.” (VN)

  Islam är ingen religion, Islam är en ideologi med religiösa förtecken!

  Blanda den ryska kommunismen med den ortodoxa kyrkan och du skulle få något som avlägset påminner om Islam fast bara mycket, mycket fredligare och åtskilligt mer belevat.

Kommentera