Leif GW om Asap Rocky – Det är svensk kriminalhistoria

BROTTSLIGHET. Leif GW Persson säger idag i TV4 om Asap Rocky-fallet att Rocky är negativt särbehandlad.

Sådana här falls läggs rutinmässigt ned i tusental och GW menar att det hade skett även denna gång också om de misstänkta gärningsmännen hade varit gökar från orten. Nu är i stället förundersökningen på 500 sidor, precis som afghanen hade blivit mördat.

Det är inget fel på förundersökningen tvärtom, den är bra men väldigt ovanlig och GW påstår att det enda skälet till detta är att det handlar om en världskändis.

27 thoughts on “Leif GW om Asap Rocky – Det är svensk kriminalhistoria

  1. Har läst 90% av FUP:en men jag hittar inget som styrker att ASAP har skurit afghanen. Skulle inte förvåna mig om han har fixat dessa skador själv för att kunna få ut ersättning.

  2. Mustafa J bär terrorsekten Hizbollas tatuering på sin hals!!

    Det framkommer inte i svensk media etc!! Läs mer på Soldatmamman.

  3. Tycker nog det var en del graverande foton på skador som visades på Samhällsnytt. Plus en del livvaktsskrävel om våldet som användes.

  4. Finns tydligen nåt som heter Abolition som i korthet går ut på det här.

    ”efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd som endast kan beviljas när lagakraftvunnen dom föreligger.”

    Som våran regering kan använda sig av (men som i princip aldrig används) så visst kan en Svensk regering lägga sig i en brottsutredning…så där hade Trump rätt……Konstigt att inte GW har koll på sånt.

    Källa: Wikipedia, skriv Abolition i sökrutan och kolla själva.

  5. ”…..rättegångar för en skitsak, samtidigt som
    våldtäktsanmälningar inte ens tas upp.”

    Ja, de gör allt de kan för att hålla ner siffrorna i statistiken. Mörka, mörka, mörka.

  6. Men för Sverige handlar det enbart om negativ reklam,
    Sverige blir mer o mer Pinsamt!
    Stora långa rättegångar för en skitsak, samtidigt som
    våldtäktsanmälningar inte ens tas upp, eller läggs ner snabbt.

    • Inte alla våldtäktsanmälningar läggs ned.
      Inte den med ”kulturprofilen”, där saknades ingenting, bara bevisen.
      De som läggs ner, är de som filmat sin våldtäkt och polisen letar i fel portgång.

  7. Ja, instämmer i föregående syn!
    Att den import-kriminella Afganen tillåts frånvara från Rättegången är häpnadsväckande!
    Det andas ”smarthet” då han inte kan förhöras om sin roll i dramat!
    Ingen Rättsstat skulle accepterat det, men väl en efterbliven kriminell bananrepublik med dubbelmoral!
    Sveriges lag om självförsvar är efterbliven och ger kriminella en slags rättighet att angripa oskyldiga utan konsekvens!
    Men allra värst är de dubbla måttstockarna där import-kriminella behandlas som om de vore SS-män 1943!
    Fattiga skötsamma Svenska pensionärer behandlas som judar 1943.
    Åklagarna och Domstolarna fungerar som i ett ockuperat land!
    Det vill säga inte alls med sina ständiga i förväg uppgjorda Skenrättegångar!

    • Detta borde inte tagits upp då det var SJÄLVFÖRSVAR – den kriminella Afghan-hunden förföljde Asap Rocky lääääänge…..-vad skulle de gjort! Den kriminella Afghanen som är dömd för misshandel och narkotikabrott i flera fall är en av Miljöpartiets och SOCIALDEMOKRATERNAS omhuldade asylturist som de svinen tom stiftat en speciallag för den s.k. ”gymnasielagen”….Den kriminella knakar-Afghanen är på ”semester” i hemlandet IRAN….!!!! JAG HOPPAS TRUMP STRAFFAR SVERIGE PÅ NÅGOT SÄTT!!!!! Detta skulle vara en positiv signal till svenskar som plågas av Afghan gäng i vårt land, exempelvis i KIL….

  8. Om nu den målsägande afganen från Iran har åkt hem till sig, varför ska då vi låta en välbetald advokat föra hans talan i rätten? Borde det inte bli automatisk ”walk over” om man inte infinner sig till tinget när man har krav på morparten? Om man inte kan närvara ska det vara synnerliga skäl till varför, vilket jag inte tycker att en semesterresa hem i detta fall är.

  9. Ja allt handlar nu om att dra foten ur klaveret som man har trampat i utan att det låter för mycket.
    Gamla stötar ur den politiska nomeklaturan som Carl Bildt och Olle Wästberg går in och försvarar på temat ”in Sweden we have a system you now blablabla” Americaner är korkade som inte förstår det i synnerhet americanen Donald Trump.
    Om det motsatta hade hänt att Afganen hade lyckats med att slänga ASAP Rocky i backen i stället hade samma omfattande rättsprocess drats igång då också?

    • Naturligtvis inte, han hade släppts samma dag med en massa ursäkter att vi störde nyadeln. Löfven hade gärna frotterat sig på bild med afghanen och sagt vi skall vara tacksamma över dessa pensionsräddare.

  10. Mycket bra sagt, håller helt med G.W det är bara kändisskapet som präglar alltihop och som politiker presidenter och andra försöker dra nytta av för egen del !
    Som vanligt bara rent hyckleri.
    Är och har som sagt alltid varit skillnad på folk och folk.

    • Tyvärr tror jag att Trumps inblandning har förvärrat situationen. PK-Sverige skulle nu hellre se ASAP ruttna i fängelset än att släppa honom och på så vis låta Trump framstå som en ”vinnare”.

KommenteraAvbryt svar