Ljuger statsminister?

INRIKES. Ukrainskan Iryna, 38, som skadades svårt vid terrorattacken på Drottninggatan och ska utvisas berörde statsminister Stefan Löfven (S) på djupet. Han har träffat henne två gånger, både dagen efter attentatet och på ettårsdagen av dådet.

– Jag lider med henne efter det hon har råkat ut för. Men jag kan inte gå in i enskilda fall, då bryter jag mot lagen och det vill jag inte göra som statsminister, sade  Löfven, enligt Aftonbladet.

USA:s president Donald Trump kritiserar Sverige och statsminister Stefan Löfven och menar att statsministern inte agerat tillräckligt i fallet ASAP Rocky.

Stefan Löfven var då tydlig med att regeringen inte tänkte ingripa i ärendet. ”I Sverige är alla lika inför lagen, även besökare från andra länder. Den svenska regeringen varken kan eller kommer att försöka påverka åklagare eller domstolar”, säger Löfven i ett uttalande enligt Aftonbladet.

-Pettersson säger att vi har ett problem när statsministern uppenbart ljuger, jag säger inte att han ska ingripa men han kan. 

Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag. Grundlagarna står över alla andra lagar. Det betyder att innehållet i de andra lagarna aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna.

Regeringsformen: All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

Regeringsformens tolfte kapitel, 9 §, andra stycket: ”Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas.”

Regeringen får alltså lägga sig i. Pettersson tycker att regeringen borde ha gett Iryna rätt att stanna i Sverige men att de inte ska lägga sig i bråket mellan Asap Rocky och Mustafa Jafari.

Frågan är varför media inte konfronterar statsminister Stefan Löfven med hans lögner?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ljuger statsminister?

  1. Vad har hänt i vårt rike då svenskfödda kommer i andra hand? I många fall t o m ratas av regering o myndigheter.
    Det daltas med unga kriminella menar det är synd om dom på grund av deras uppväxt.
    Våldtäkt rån misshandel som ofta begås av unga personer (mestadels utlandsfödda) mörkläggs, men så fort en svensk blir åtalad kommer foto och namn ut i media.
    Kriminologer och fakta visar det eskalerar ju fler flyktingar vi erbjuder komma till Sverige

    Varför blundar regering o rättsväsendet?
    En svensk som blir dömd i andra länder får minst samma straff som egna medborgare, i Sverige tycker man annorlunda

  2. När talar en socialist sanning? Juntaledare Löfven ( och tidigare juntaledare) och Co bryter mot Svea rikes alla lagar exakt när det passar deras ideologiska agenda,de smygändrar i grundlagar också.
    Det senaste rättsvidriga var när Löfven ,Annie Lööf med Co bestämde att över 11 000 id lösa vuxna afghaner ,varav okänt antal är knarkande kriminella återfallsbrottslingar skall få gymnasieamnesti ,lagrådet mfl höga instanser sa NEJ, lagarna sa nej,ändå genomförde Löfvenjuntan och Co denna orättfärdiga lagändring.Löfven medverkar till att göra Sverige till Västvärldens mest laglösa,kriminella och farliga land att vistas i, turister varnas nu i allt större utsträckning för att besöka Svereige som nu leder
    våldtäktsstatistiken överägset.För regimen är Sverigebilden viktigast av allt,även om verkligheten motbevisar den falska ideologiska Sverigebilden som regimen hela tiden trummar ut i regimmedia,så skall lögnen gälla för sanning och sanningen görs till lögn,sådan är socialismen.

  3. Har väl knappast kommit något sant ord ur ”Svittsarens” mun !
    Hans uttalande ovan att svensk lag gäller för a l l a även gäster,är ju ren skär lögn i superklass ! För parasiter av alla arter råder ju i Abzurdien full immunitet.

  4. Curt Lindström, landslagsledaren för finska ishockeykillar, har en thailändsk sambo.Nu har Sverige bestämt utvisa henne efter 10 år i landet.
    Hon kostar inga pengar för oss, men nu går släggan hårt åt mot ordentliga medborgare. I synnerhet kvinnor.
    Samtidigt importerar vi hit hela tiden nya från Menaländer.

  5. Sveriges rykte o anseende ute i världen försämras
    för varje dag som går med den katastrofregering
    som på två mandatperioder lyckats med att slå sönder
    allt som tidigare generationer byggt upp ?
    Det värsta är att ingen kommer att tro på landet, och
    företag här som vill sälja blir förmodligen tvungna att
    flytta verksamheten ut , ifall man vill sälja

    • Nu stängs allt flera företag och arbetslösheten växer i rasande takt.
      Kunderna uteblir , Stormakten Sverige har blivit en bananrepublik.

  6. Jag börjar fundera på Lövéns läggning? Hade det här varit en man hade nog Lövén gjort allt för att hjälpa till..
    För övrigt har jag sett på bilder att han är mycket duktig på fickbiljard med afghaner.
    Så förbannad på de stora grupper svenska kvinnor som företräder sossar, att inte de gör en aktion för att låta Irina stanna.Inte minst för barnets skull.

  7. Svetsaren och tillika landsförrädaren Löfven kan inte gå in på som det alltid heter i Sverige gå in på enskilda fall, varför inte ?
    Vet Löfven att parasiten mördaren och terroristen Akilov som sitter på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell inte är nöjd, han klagar på dålig mat och ensamhet?

    • Kalla honom inte svetsare för du nedvärderar en hel yrkeskår.
      Slår vad om att inte klarar av att lägga en svetslicens i duplex material

  8. Tänk om staten hade varit lika snabba med att utvisa illegala som Iryna, då kanske, men bara kanske, funnits en liiiiten chans att rädda moder Svea.

  9. Regeringen beslutar men den högste säger att han inte får lägga sig i. Maken till rappakalja. Men ljugande och kriminella unga män från Afganistan eller rättare sagt Iran dom låter man stanna till varja pris. Man får leta efter nåt vansinnigare.

  10. Ljuger statsministern? ….Det gör han väl för det mesta. Sällan något som är sant som kommer ur hans mun förutom en massa svammel.

  11. Speciellt när regeringen själva var ytterst ansvariga, för att terroristen Rakhmat Akilov kunde fortsätta att vistas olagligt i landet.

    Fast han hade beslut och papper på att han inte fick vara här.

    Iryna och hennes dotter skulle naturligtvis ha beviljats undantag, från att utvisas, efter denna tragedi som drabbade henne och landet. Det är sådant som kallas humanism och empati. Inte att skydda brottsliga och ljugande ”ensamkommande barn”.

    Att ställa grupp mot grupp och göra skillnad på människor ,är inte ”lika inför lagen”. Även om politiker upprepar denna fras, dag ut och dag in.

  12. ”Frågan är varför media inte konfronterar statsminister Stefan Löfven med hans lögner?”

    Det vet du väl? Media har ju abdikerat från sin egentliga roll!

    Numer står de på maktens sida. Koncentrerar sina insatser på Trump, Greta och ”högerextrema krafter”.

    Ett ofattbart men i högsta grad verkligt faktum. Som illustreras dagligen.

KommenteraAvbryt svar