Ingen flygskam i kroppen hos våra nordiska grannar


KLIMAT. Under första kvartalet i år minskade flygtrafiken i Sverige totalt med 5 procent, medan den i Danmark, Finland och Norge ökade med drygt 3 procent. Medan svenskarna stannar hemma på grund av flygskam, svag krona och varmt väder så ökar flygandet i de nordiska grannländerna, skriver TT.

Eliten flyger privatjet för att diskutera ekonomi, sociala frågor och klimat, samtidigt som de tycker att vi ska börja cykla. 

Enligt siffror från norska Avinor, som ansvarar för landets statliga flygplatser, ökade antalet passagerare under det första kvartalet i år med drygt 3 procent. Utvecklingen var ungefär densamma i Danmark och Finland.

-Pettersson konstaterar att våra nordiska brödrafolk tydligen inte är lika lättlurade som många av oss. Att sluta flyga är inte svaret på världens problem…

Trots att vi har politiker och journalister som i många fall slutat tänka självständigt och inte är några intellektuella jättar så envisas majoriteten av oss att tro på svamlet som om vi vore en religiös sekt och sakna allt vad sunt förnuft heter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Ingen flygskam i kroppen hos våra nordiska grannar

 • Pertsa

  Ingen av mina bekanta har slutad att flyga i Finland. Det skrivs väldigt litet om att undvika flyg i Finland, de flesta skiter i det. Men vi har ingen rikemans eller -kvinnans dotter Greta heller. Jag flyger till Budapest i övermorgon med familj, fyra pers. Först en anknytnigsflyg till Helsingfors, 2,5 timmars mellanlandning och sen resten till Ungern. Vi har aldrig varit där, vi besöker Wien också. Dit åker vi med buss, inte lönt att flyga tidsmässigt.

  Gilla

 • Kattsand

  Det var ju även på tal att flyga in flyktingar till Sverige, för så fort det gäller invandring verkar klimathysterikerna hålla sig lugna…

  Gilla

 • Tore

  Det är en jävla tur att det inte finns mer än 7miljoner av det korkade Svenska folket.
  Vi kommer som tur är inte överleva och föra vår idioti vidare.
  Kan det vara därför globalisterna vill utrota oss? vi är helt enkelt för dumma i huvudet.

  Gilla

 • Tony

  Det du Greta, där har du något att missionera om ?

  Gilla

 • Janne

  Klart att vi ska sluta flyga!
  Om jag tar cykeln istället för flyget då kan ju inte planet starta och då spar vi hundratusentals liter flygbränsle! För det är väl så det fungerar??
  Eller kanske det räcker med att jag skäms bara jag ser ett flygplan, så landar dom och si spar vi en massa bräbsle?

  Men tåget kan jag ju ta -om det går- det drar ju inget bränsle alls, för elen den kommer ju från skyn, det vet ju alla!
  Och med hjälp av dom stora vetenskapsmännen från palestina, iran, chile eller somalia så kanske vi tillsammans kan utveckla och modernisera tågen vidare, kanske kan vi t.o.m. sätta vingar på dom?
  Tänkte dom aldrig på det, den där svenska skolskolkande barnungen och den infantila negern från Kenya, Ni vet han som fuskade till sig Greencard i USA med falska födelsedata!
  Framtiden är här..

  Gilla

 • Zsa

  Vi flyger alltid från Kastrup. Där har flygtrafiken ökat medan den minskat i Sverige. Något samband?

  Gilla

 • Peter

  Folket i Stockholm har ju lite längre till en internationell flygplats än vi som bor i Skåne som naturligtvis flyger från Kastrup i stället för från Sturup. Mer avgångar och ingen extra flygskatt, undrar hur nergången ser ut för Sturup ?

  Gilla

  • Bosse S

   Trevligare att åka en tur till Danmark och ta flyget än att åka en massa mil till den tråkiga flygplatsen i bonnhålan Sturup.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: