Lätta räkneövningar för miljöjournalister


När inte isbjörnsljuget håller längre, isbjörnarna är fler o fetare än någonsin, så Klimatförändrings-clownerna på PK media får hitta på nått nytt att skrämmas med. Nära tillhands då inte isbjörnarna duger längre är ju isen,, till exempel så är  isen på Grönland bra, det är lika svår för läsarna att ha direkt koll på som isbjörnarna.

Två miljarder ton is borta – på en vecka

Världens isar smälter

Katastrof Katastrof !!

Meddelar klimat clownerna på Expressen

Att världens isar smälter har de ju förstås alldeles rätt i, under sommaren på norra halvklotet så smälter en hel del is  och när det är vinter på norra halvklotet så smälter en hel del is på södra halvklotet.

Två miljarder ton is som smälter på en vecka, låter ju katastrofalt mycket! men är det det?? en miljard är en etta med nio nollor efter. Så 2 000 000 000  ton is har smält på en vecka!  Klimatkatastrof klimatkatastrof !!!

Men tittar man tex. på  Wiki Inlandsis  så hittar man uppgiften att inlandsisen på Grönland har en area på 1,7 miljoner kvadratkilometer. =1 700 000 kvadratkilometer.

En kvadratkilometer är ju en yta där sidorna är tusen meter långa, dvs en kvadratkilometer är alltså  1000 x 1000 = 1 000 000 (en miljon) kvadratmeter.

Uttryckt i kvadratmeter är alltså Inlandsisens yta på Grönland = 1 700 000 X 1 000 000 = 1 700 000 000 000 kvadratmeter

Om man delar den smälta isens volym med inlandsisens totala area så får man en tjocklek, som motsvarar att isen smält av lika över hela ytan.  2 000 000 000 / 1 700 000 000 000 = 0,0011764  meter = 0,011764 Decimeter = 0,11764 cm = 1,1764 mm

Nu är det forstås så att isen inte smälter av jämt över hel Grönland, medel-tjockleken på inlandsisen är ju 2135 meter, å som tjockast mer än 3 tusen meter.

Så högt upp är det ju mycket kallare än på lägre nivåer, så avsmältningen är säkert i stort sett försumbar där uppe!

Om man antar att avsmältningen av de 2 miljarderna ton is inträffat på de 10% av inlandsisen som är lägst belägen, så motsvarar det en genomsnittlig avsmältning på 1,1764 cm

Men det kanske är så att avsmältningen bara kommer från de lägst o närmast havet liggande en procenten av inlandsisen?? I så fall har det smält av 11,764 cm av de n lägst liggande en procenten av inlandsisen!

Kontrollräkning,  Inlandsisens totala yta enligt ovan är = 1 700 000 000 000 kvadratmeter, en procent av den ytan är = 1 700 000 000 000 x 0,01 = 17 000 000 000 kvadratmeter

Och 17 000 000 000 gånger avsmältningens tjocklek uttryck i meter= 0,11764  ger svaret  1 999 880 000 kubikmeter. PGA avrundningsfel, (min räknare hanterar inte tillräckligt många decimaler) vart det inte riktigt 2 miljarder.

Man måste nog vara miljöpartist eller dito journalist för att tycka att en avsmältning på 11,6  centimeter på en procent av Grönlands yta är katastrof!

Inlandsisen på Grönlands har enligt WIKI en volym på cirka  2,8 miljoner kubik-kilometer.

Då en kubik-kilometer är en kub med 1000 meter långa sidor blir des volym i kubikmeter = 1000 x 1000 x 1000 = 1 000 000 000 kubikmeter, å enligt ”miljöjournalisterna” på expressen hade det smält av 2 sådana kubik-kilometer is på en vecka!

Hur lång tid skulle det då ta för all is på Grönland att smälta bort med den farten 2 kubikkilometer per vecka ?

2 800 000 / 2 = 1 400 000 veckor , då ett år har 52 veckor skulle det alltså ta 1 400 000 / 52 = 26923 år  detta värde förutsätter dock att avsmältningen pågår kontinuerligt året runt i 26923 år.

Då avsmältning i stort bara sker under 3 sommarmånader = en fjärdedel av året ,   så skulle det alltså ta 4 gånger så lång tid, 4 x 26923 = 107 692 år, detta svar under förutsättning att ingen snö faller där på vintern!

Läser man denna Rapport så framgår det att avsmältningen på Grönland HÖJT HAVSNIVÅN MED KATASTROFALA 0,65 mm per år, sedan.

Vilket katastrofsituation kan inte en miljöpartist-journalist måla upp här:: Tänk om denna havsnivåhöjning orsakad av smältande isar på Grönland fortsätter i samma takt;

redan om 10 år kommer då havsnivån att ha höjts: 10 x 0,65 = 6,5 mm

och om 100 år så har havsnivån höjts 0,65 x 100 =   65 mm.

Om avsmältningen fortsätter i samma takt!

Tilläggas kan att det är väl rätt bra att en del av den snö som faller på Grönland å sen packas ihop till is smälter, om inget smälte av så skulle ju allt vatten i hela värden återfinnas som snö – is på Grönland!


26 responses to “Lätta räkneövningar för miljöjournalister

 • Tony Heller visar på ett snyggt exempel på Is-ljuget | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] vi bland annat påpekat i detta inlägg så har klimat clownerna i PK media slutat med isbjörnsljuget och börjat med isljug i stället. […]

  Gilla

 • Enkel räknelära för klimatjournalister del 2 | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] räkneövningen handlade ju om is som smälte i ”katastrofal” fart. Så idag kör vi med smält is. dvs […]

  Gillad av 1 person

 • Detta Kommer Inte KlimatClownwerna Att Berätta | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] vi försynt noterade i inlägget  Lätta räkneövningar för miljöjournalister    så kom klimatclownerna p Expressen o Aftonbladet upp med de vanliga klimatkatastrof […]

  Gilla

 • Kungen

  Det största klimathotet är överbefolkningen. Den hänger ihop med utbildning och iq-nivå. Sanningen är alltid jobbig att höra speciellt för miljöstollar och vänstervridna…

  Gilla

 • Onkel Björn

  Vad jag inte riktigt kan förstå är varför denna klimathysteri nu. Hur mycket klimathysteri var det tex för 25 år sedan?
  Och det synes ju inte endast vara ett problem för Sverige. Hysterin finns i flera andra länder. Dock inte alla.

  Kan det vara så enkelt att man med klimathysterin vill avleda fokus från de riktiga problemen. Alla dessa skjutningar och sprängningar som bara ökar. En kriminalitet, bestående av invandrare som också bara ökar.
  Invandrare som i åratals försörjs av skattepengar som borde gå till viktigare ändamål. Är inte det viktigare att rapportera om och även skolstrejka för, än att vattennivån kanske stiger med några decimeter på 100 år.

  Kan det vara som så att regeringarna i dessa klimathysteriska länder står helt handfallna inför dessa invandrarrelaterade problem, att man istället försöker avleda folks fokus å annat.

  Visst det suger kanske inte lika mycket att det höjs någon skatt för att våra djur i skogen ska få det lite bättre än att skatten höjs för att ytterligare invandrare ska försörjas och få gratis förmåner som vi svenskar måste betala för,

  Gilla

 • Olof.p

  Media ger ingen samhällsupplysning, media uppgift är att tjäna pengar till sina ägare. Media får vinkla sina artiklar hur dom vill och behöver inte ta något ansvar.
  Ungefär som filmer i Hollywood. Hur kul är filmer som är sanna och beskriver vardagen?
  Ni får lära er att inte ta så allvarligt på gammelmedia. Det är ofta inte sant det dom skriver, men det skapar lite känslor och sensation. Och i bästa fall lite pengar till ägarna.

  Gilla

 • Kattarina

  Det värsta för miljön är att skaffa barn tänk vad dessa 500,000 primater förorenar och deras avkommor. Lägg därtill bilbränder och allt annan skit dom ställer till med.Det behövs många elcyklar för att kompesera detta.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Och mellan 2015-2018 har Sverige tagit in ca. 500 000 invandrare, om varje invandrare kostar 500 000 kr per år, med allt som allt…bidrag, sjukvård, lägenheter, kläder, advokater, socialarbetare, poliser, brandmän, mobiltelefoner, märkeskläder samt en hel del bränder och annan misär och elände, så kostar denna cirkus minst,
  250 miljarder per år, 250 miljarder * 3 år =
  750 miljarder på 3 år.
  750 miljarder är: 750 000 000 000 kr…och detta ökas var dag som går, med än mer invandring och kostnader i samband med denna invandring.

  Ps. Man ska hjälpa människor i nöd, men hjälpen ska ske med förstånd, ansvar och förnuft på plats.
  Det svälter barn dagligen i ex. Afrika och mängder barn dör i svält och sjukdomar, men här är det synd om skäggbarn (18-50 år) med senaste mobilmodellen.
  Om man åker in på lasarett med hjärtinfarkt och mjäll, då är det lämpligt att fixa hjärtat först, och inte som Sverige drivs, att fixa mjället först, sen när mjället är borta, och det finns tid över, så kollar vi på hjärtat.

  Idiotin är total.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Sen får vi inte heller glömma alla som kom före 2015 och som kostar pengar samt alla som har kommit i år.
   Mycket pengar blir det.

   Gilla

 • Bajen666

  Jag har annat att oroa mig för just nu…t ex att inte bli mördad eller rånad av nyadeln.

  Gillad av 1 person

 • age

  Härligt och fantastiskt!

  Här på bloggen får vi verkliga fakta!
  Imponerande!

  Nu kan vi sova lungt de närmaste
  100 åren och på dagarna kan vi njuta av
  ”Miljö Gretas” skräckinjagande föreläsningar.

  Gilla

 • Nicklas

  Fake news media börjar bli riktigt pinsam. Kommer ihåg när aftonbladet 2009 skrev en artikel om att Maldiverna snart skulle ligga helt under vatten. Maldiverna är fortfarande kvar!!

  Gilla

  • Billy Boy

   Maldivernas regeringen höll år 2009 ett mycket uppmärksammat sammanträde under vattenytan för att beakta den snabbt annalkande stora faran med vattennivå-höjning p g a ”Global Warming”:

   The government of the Maldives has held its first underwater cabinet meeting to attract international attention to the dangers of global warming. Publicerades den 19 okt. 2009

   Som sagt, vattennivåhöjning som klimataktivisterna varnade för år 2009 och tiden dessförinnan, den har ännu inte inträffat.

   Gilla

 • Billy Boy

  Miljöjournalisterna har tydligen kalkylatorer bestående av både uråldrig och undermålig hårdvara …

  … i vilken man dessutom installerat fullkomligt urusel mjukvara …

  … fullspäckad med buggar.

  Då får man ju också fram skeva och opålitliga resultat därefter.

  Gilla

 • Kungen

  Matematik är för svårt för miljöstollarna. De vill bara demonstrera och skapa kaos. Iq nivån är inte hög – i nivå med ett marsvin ungefär

  Gilla

 • Argus

  Törs man fråga om min herre är ingenjör av den gamla stammen – före ”kalkylatorernas” intåg?

  Gilla

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Under min utbildning, så var det räknesticka !!
   Men köpte första miniräknaren nån gång 1974 tror jag det var.

   Gilla

   • Tanten

    Precis!!

    Gilla

   • Tomas.

    Hej FjärranÖstern Redaktionen !

    Kuriosa.
    Jag gick ut skolan 1969. Vi vick behålla våra fina räknestickor. Jag har min kvar ”Faber Castell. Novo-duplex” heter den.

    Vi lärde oss bl.a. att räkna ut APK – index. (Alkohol Per Kona.)

    En vän gick på LTH. (Lund.) Han köpte en räknedosa. HP 45. Den kostade 3000 Kronor. Året var nog 1972. En ansenlig summa den gången.

    F.ö. köpte jag min sista tabloid 1969. Min sista fulprenumeration hade jag 1986.
    T.

    Gilla

 • Stenbock

  Fjärran Östern:
  Stod det inget om hur mycket nyis,som samtidigt skapats en bit närmre Nordpolen ? Troligen samma stora mängd,som vid Sydpolen !!
  Människor som tror på dessa sagor måsta vara,mer än dumma…..
  Möjligen tillhörande de c:a 82 %-en…

  Gilla

 • SVENSK

  Precis, och det är som Lars Bern säger ” politikerna kan inte räkna” och det gäller sannolikt även sk msm journalister m fl, om de ens vill försöka!

  Gilla

 • eugenecork


  Preems jätteraffenaderi på gång att stoppas
  på Västkusten, Svenska idioter begriper inte
  att stoppas det här…byggs det nånannstans
  Väll bättre här och hålla stenhård koll på till-
  verkningen, bora kollen skulle ju generera i
  många jobb
  Dumheten liknar lätt Gyllenhammaraffären
  https://www.expressen.se/gt/sa-gick-volvo-miste-om-700-miljarder-kr/

  Gillad av 1 person

 • Fisen

  Lätta Räkneövningar för miljöjournalister

  Skall vara:

  Lätta räkneövningar för miljöjournalister

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Bra räknat, Pettersson!
  Saken är ju att jordens inlandsisar växer – bergsisar är en annan sak. Att tundrorna INTE smälter bort. Alla de satelliter, som INTE kontrolleras av Fake News klimatbedragare till ”forskare” visar entydigt detta. Men så många satelliter från så många länder/bolag mäter idag att Fake journalister inte kan ta kontroll över allt.

  Vad Pettersson INTE beskriver är den årliga mängden snö som faller över inlandsisarna, vilken har ÖKAT. Det handlar om metrar, vilka packat av sin egen vikt blir typ halvmetern. Efter typ 1000 år blir årsnederbåörden pressad till ca 10 cm, vilket främst ger effekter i centrala delar av isarna (där naturlig avsmältning är lägst). Det intressanta vid studier av inlandsis är f ö inte mm i snö, för snön omvandlas i en process under inverkan av sol, vind, mer snö etc över tid, UTAN VIKTERNA. Och VIKTERNA har ÖKAT enormt enbart under den tid klimatbedrägeriet pågått.

  Bedragarna brukar skicka fotografer till inlandsisarna i mitten av juli för ”att dokumentera avsmältningen” genom att visa något smältvattenflöde. (Varför inte också i december??) Givetvis på bekvämt avstånd från kusten. Att 80% av inlandsisarnas yta även sommartid har minus-grader fattar de inte. Och att snö faller då också.
  Sedan fotograferar man kalvningar vid kusten och mycket riktigt så har dessa ökat i frekvens, men is är trögflytande vatten, så när isars flöden rör sig snabbare beror detta på att VIKTEN AV INLANDSISEN HAR ÖKAT, d v s kalvningar visar att inlandsisarnas volym ÖKAR.
  DÄREMOT – om kalvningsfrekvensen skulle börja MINSKA, DÅ MINSKAR INLANDSISARNA, och DÅ bör vi bli oroliga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: