Är vi bäst eller fullkomligt galna?

SKATTER OCH UTGIFTER. Som ni vet är svenskarna bland de folk i världen som betalar mest skatt, vi kanske betalar allra mest av alla i totala skatter. Vi betalar löneskatter, arbetsgivaravgifter, tobaksskatt, alkoholskatt, energiskatt, koldioxidskatt, miljöskatter, skatt på vägtrafik, fordonsskatt, trängselskatt, skatt på trafikförsäkring, och en massa andra punktskatter samt moms som även betalas på skatt. Alltså skatt på skatten!

Steget Efter

I Sverige betalar till och med en lågavlönad ungefär 50 procent i totala skatter. Andra kan betala 75 procent i total skatt.

I min värld är själva poängen med att tjäna pengar att spendera dem, på boende, bilar, båtar, resor, god mat och dryck eller spara till en skaplig pension. Det blir svårare desto större del av dina pengar som staten staten lägger beslag på.

 • Vi, alltså staten, är bäst i världen på att spendera pengar.
 • Vi, är bland de bästa biståndsgivarna per capita till FN.
 • Vi, är bland de bästa på att betala till EU per capita.
 • Vi är bäst per capita på att ta emot asylsökare och deras anhöriga av alla liknande länder.
 • Vi betalar mest per capita till FN:s gröna klimatfond, GCF, the Green Climate Fund.
 • Vi skänker massor med pengar till terroristerna i Palestina utan krav på motprestation.
 • Vi gör demokratisatsningar i Östeuropa.
 • Vi bidrar till infrastrukturen på ön Tuvalu.
 • Vi medfinansierar ny regnskog på Borneo.
 • Vi betalar massor med projekt över hela världen, en del bra, andra blir katastrofer för lokalbefolkningen.
 • Vi skänker så mycket pengar att Sida inte har en chans att göra av med allt och då skänker de det som blir över till FN utan kontroll eller krav.
 • Vi har betalt många miljarder till bland annat Tanzania i 60 år, för att de skulle bli ett socialdemokratiskt paradis. Nu har de kommit så långt att de upprättat en specialstyrka som jagar bögar i Tanzania.
Steget Efter

Vi kallas internationellt för FN:s jultomte, vi ger FN mängder med pengar som vi sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att korrupta FN gör av med pengarna på bästa vis.

Kort sagt, vi alltså, staten är världsmästare på att lägga våra pengar på andra folk.

Däremot finns det inte pengar till skolor, bostäder, vägar, elförsörjningen, järnvägsunderhåll, ålderstigna vattenverk, köerna i vården, pensionerna, polisen, försvaret, fulla häkten och anstalter, rån, skjutningar, våldtäkter osv.

-Pettersson fattar inte, är vi bäst eller dumma i huvudet? Det enda jag vet är att de politiker som säger att det inte finns pengar ljuger…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

61 thoughts on “Är vi bäst eller fullkomligt galna?

 1. Men den här nya skatten skall gå till välfärden, lovar skatteministern.
  Men det blev som vanligt skickat till Palestina.

 2. Skulle vilja ställa en fråga till Sydsvenskans chefs redaktör,
  för att jag vet att ni brukar vara här inne på Petterssons och
  snoka,Hur känns det att ha blivit omsprungna på nätet av
  SAMHÄLLS NYTT?? Svider nog i pälsen, men det kommer
  snart mer, snart blir passerade av Petterssons med? Ha Ha!

 3. https://www.facebook.com/search/top/?q=%20%E2%80%9DVanstyre%20bakom%20svenska%20kronans%20fall%E2%80%9D&epa=SEARCH_BOX

  jomenvisst, Fredrik Reinfeldt, liksom Borg
  visste va som stundade då de gjorde sorti -14
  …va redan då försent att få in skutan Sverige
  på rätt kurs…hårda tider lurar runt knuten
  Speciellt hårda för de som idag sitter och
  inbillar sig att räntorna förblir låga…ju längre
  en räntehöjning dröjer, destovärre smärta
  för småfolket…de går så länge de går, innan
  det blir helkört…halvkört va det redan 2006

  • då metastar blommar upp, krävs snabba åtgärder för att de inte ska sprida sig vidare…sällan eller aldrig går de bort med enbart strålning i gamla nötta kroppar…de ligger bara latent och väntar på att få sätta in nästa stöt…cancertumörer ger sig aldrig

   …snarlikt gäller med skatter, löser det sig inte med en höjning, av den gamla (strålning)…kommer det snabbt nypåhittade skatter som läggs ovanpå de tidigare i en stor trave (mera strålning)…allt detta för att få det misskötta företaget att gå runt, å inte konka
   …rubbet beror på felplanering och slöseri med företagets resurser från början till slut…de hela började med OMS på Gunnar Strängs tid, den han lovade bara va tillfällig och snart skulle tas bort, så gick det me det löftet, till de anställda i företaget
   …går så länge de går, till slut sker de oundvikliga då hela härligheten självdör…
   Det kommer ställas fruktansvärt höga krav på de som en vacker (?) dag skall ta över sterbhuset, arvingarna kommer ställa höga krav, för å inte tala om bankerna, som Göran Persson räddade med Pensionärernas pengar vid Millennieskiftet
   …kommer bli spännande som bara den!

 4. Jag har sorg. Min älskade Anette dog på Nationaldagen i svår cancer. Inget är menningsfullt längre. Förlåt att jag skriver detta hä Pettersson. Hon ska begravas här i Frösäng.

  • …känner sympati med och för
   dig som medmänniska!
   …det är förklaringsorsaken till
   att jag GILLAR ditt inlägg, inget
   annat…lycka till Vännen i ditt
   Sorgearbete…
   mkt låter enfaldigt och korkat
   i försök att komma med ngn
   sorts tröst…har du inte HUND
   så skaffa en, är mitt enfaldiga
   förslag…en sådan ger kärlek
   i utbyte mot lite krubb…min
   fullkomligt älskar morötter

 5. Vi är ” bäst ” på att hjälpa alla andra överallt. Detta sker på bekostnad av i stort sett allt i samhället. Skattepengarna räcker inte till oss själva. VANSINNE

  • Det är inte de C:a en miljon Svenskar som vistas i Sverige som är komplett galna. de är resten som är det.
   Har man valt in en regering som är totalt heltokig så har man också talat om för resten av världen att man saknar hjärnceller.

 6. Stefan Löven är jultomte och ledare för en “världens första feministiska, humanitära superstormakt!”
  Vår politikerklass har GIGANTISKA ambitioner och till det krävs PENGAR! 82% vill ha det så och beställer massinvandring i val efter val! Är dessa 82% riktigt kloka eller bara felinformerade av SVT och Aftonbladet ? De vägrar inse att Titanic håller på att sjunka….UTBILDA ER – Alternativ för Sverige finns på Youtube och Facebook en tid till…..

 7. Vackraste nationalsången. *trigger varning* Bara svenskar i filmen för den som är känslig…

 8. Jag tycker om killen bakom der här blogg även vi aldrig träffades. Han har stort hjärta och vill det bästa för landet kch dem svaga och fattiga. Bi stånd är ån mdd låg renta. Det är legal sätt att investera men också flytta mycket pengar ur landet. Bosnien har stora akulder ang. svensk bistånd och USAID. Det är aldrig som det ser ut. Skriv ditt instagram ID på google även om det är privat och du tror ingen kan läsa det går väl. Var hambar pengar som akuldsatta länder betala ti Sverige?

 9. Jobbat 15 år på ett säkerhetshäkte slutade för en tid sedan. När jag ser att det är 78% klienter med icke svenskt namn på mitt fd verksamhetsställe blir jag inte förvånad att vi behöver vakter överallt. Det är inte Svensson som påverkat detta utan vår invandring. Apotek, skolor, bussar, tåg, sjukhus, vårdcentraler mm måste vi ha vakter annars blir det bråk och misshandel. Malmö är som harlem på 70-talet det kommer ta minst 30 år innan det blir ett normalt samhälle igen, men samtidigt kommer det vara mycket mer våldsbenäget på alla platser.

 10. Stefan Saauk är nog en finne r–en på Annika Strandhäll och försäkringskassan. ( Strandhell) ??


  • …iaf jag upplever sossar som klase
   mogna koldolmar alt. hemorrojder
   ständigt å jämt klängande sig fast i
   min moderata rompa, deru Tompa
   ..,)

   bety. värre än Saauks flippande i
   Ankans sosseparti, ngt hon säkert
   mer upplev. angenämt än retfullt?

 11. Är vi bäst eller fullkomligt galna? Inget av det, bara ett riktigt, riktigt sjukt land. Där alla ska vara offer, känna skam och inte ta ansvar. Grattis Sverige på nationaldagen men kom ihåg att det går fortare neråt än uppåt.

 12. Svensken tycks sträva efter att bli slavar i sitt eget land…
  Dom verkar betala för sin egen undergång.
  När ska Svensken tya göra motstånd???????????

  • Svensken är redan slav i sitt eget land sedan mycket mycket lång tid tillbaka.
   Den brittiske journalisten Roland Huntford som skrev boken, The new totalitarians, Det blinda Sverige, skrev bl a att svenskarna älskar sitt slavok och kysser sina bojor ( som socialiststaten lagt på folket).Mjuk och långsam totalitarism som R H såg mycket tydligt. En mycket läsvärd ch viktig bok.Roland Huntford bodde i Sverige under många år från 1963 och in på 70 talet,han studerade den svenska historien mycket noga ,politiken som bedrivs,folket ,skolsystemet mm och fick därvid en mycket god och djup insikt i hur Sverige styrs,statens hjärntvätt av folket , i avsaknad av riktig frihet så uppmanade staten folket till helt hämningslösa och promiskiuösa sexuella utlevelser mm. Boken har gömts undan och är svår att få tag på men finns nog på flera bibliotek än i dag.Kunskap är makt.Att förstå Sverige av idag och svenska folkets beteende och helt snedvridna världsbild måste man läsa och förstå historien bakåt i det förflutna.

 13. Har du funnit dessa friserade uppgifter hos Sossarna,eller de Gröna kommunisterna ? I Tyskland betalar man betydligt lägre i sina olika skatter,än i Abzurdien.
  F.ö är alla pensionärer med en maxutbetalning av c:a 1200 Euro,befriade från skatt.
  Ok. försöka duger….Men hos oss bland Pettersson,lär du inte lyckas dupera.

 14. Vi betalar i genomsnitt 76,1% skatt av det vi tjänar ihop. Nu börjar sossarna bli lite stressade. Kris i kommun efter kommun, snart fri anhöriginvandring och skulle vi nu höja skatten i en begynnande lågkonjunktur så kommer skatteintäkterna att minska.

 15. SwebbTV intervjuade valarbetare under valrörelserna.
  När blev socialdemokraterna/ regeringen byggjobbare och bygger hus.
  Lyssna på vad som sägs om bostadskön och med de äldres bostadssituation.

  “Valet 2018: Intervju med valarbetare – Socialdemokraterna”
  https://www.youtube.com/watch?v=-zHeFPSFnNk

  Socialdemokraterna om EU.
  Hur står det till med “allas lika värde.
  “- alla ska vara lika värda förutom Ungern- dom ska göra som vi säger …..”

  “Intervju 6 med valarbetare inför EU valet – Inger Segelström från Socialdemokraterna.”

 16. Man kan fråga sig hur föräldrarna var till våra styrande, lärde dom barnen att ljuga så mycket man kan bara man behåller makten. Sen kan man fråga sig vad lär våra styrande sina egna barn, lär dom ut att en vanlig arbetare eller pensionär är det värsta sk*t som finns i landet ?

 17. Om dumma eller fullkomliga helidioter därom tvistar de lärda….
  Stenbock skulle inrama c:a 80 % till båda delarna,varav c:a 15-20 % utgör gröna kommunister,i stort behov av psykiatrisk vård.
  Efterblivna socialister har alltid funnits,och är fördelade på fem olika partier.
  Sedan finns det några %-enheter hellörade i KD,som tror på ett evigt liv, och gyllne tider.
  Slutligen de penninggalna I M ( 15-17 %) som ser till de sina i första hand.(läs finans/bank-spekulanter)
  Kvar blir 20 % normala självtänkande individer,samlade i SD !

 18. Tiggare den enda etnicitetsbaserade gruppen som får jobba svart öppet i Sverige…….för vita är dricks skattepliktigt………men inte för bruna??

  Det är kontrasterat via rättegångar satt tiggeri är organiserat. Du betalar till din “chef” köper din “plats”…….men för svarta pengar…..

  Om nu sverige vägrar förbjuda tiggeri……….gör jobbet vitt i så fall!!

  Från skatteverkets hemsida: Inkomst av tjänst

  I mitt arbete på en restaurang får jag ibland dricks av gästerna. Ska jag skatta för dricksen?

  Ja, dricksen är skattepliktig inkomst av tjänst. Om drickspengarna finns med i belopp som du fått kontrolluppgift på, ingår de i belopp som förifyllts på din deklaration. I annat fall ska du själv redovisa dricksen i deklarationen.

  Du kan läsa mer om dricks på Rättslig vägledning.

  https://www.skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/svarpavanligafragor/inkomstavtjanst/privattjansteinkomsterfaq/imittarbetepaenrestaurangfarjagiblanddricksavgasternaskajagskattafordricksen.5.71004e4c133e23bf6db80007509.html

  • Absolut ! Orättvist så det stänker om det. -Helt normalt, enl. PK.
   Precis som vilken torgnasare som helst skall ju dessa tiggar-drägg först ansöka om tillstånd av polismyndigheten. Vidare ska det finnas Kassaregister, Kvittoutlämning, F-skatt, Moms-redovisning, Innehålls-deklaration och Ångervecka. Så de´så !

 19. Att värdet på vår svenska valuta nu sjunker som en sten, beror icke i första hand på vår misskötta ekonomi. Nej, orsaken är att finna i omvärldens brist på förtroende för landets ledarskap. Vi är sämst i klassen, helt enkelt.

 20. Sen ovan på de så får man en vatten räkning på 1726 kr när man använt 17 kubik på tre månader .
  Givetvis moms.
  Summan av kardemumman c:a 101 kr kubiken.

 21. Vi är bäst på att sponsra terrorister och deras organisationer med våra skattepengar.
  Vi är båsy på genus, feminism och annat trams.
  Med andra ord vi är sämst, vi har dom sämsta politikerna och dom sämsta väljarna, undantag för afs och SD väljarna.

 22. I flera svenska städer har sveriges nationaldag blivit en fest där man “[I][U]delar ut svenska medborgare bevis” och firar nysvenskar. [/U][/I][B]Sedan 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.[/B]

  [U][B]Sveriges nationaldag har blivit kidnappat av invandrare som ska hyllas och firas den 6 juni pga av svensk lagstiftning.INGET annat land gör så här
  [/B][/U]

  Har du själv blivit firad för ditt svenska medborgarskap? Har DU ett medborgarskapsbevis som du fått utdelat på en ceremoni i kommunhuset eller på en nationaldagsfirande scen med publik och applåder?

  Göteborgs Stads medborgarskapsceremoni anordnas i Slottsskogen på Sveriges nationaldag den 6 juni. 2019 blir det 13:e året i rad som ceremonin genomförs på uppdrag av Göteborgs kommunfullmäktige.https://goteborg.se/wps/portal/start/social–och-familjefragor/invandring-och-integration/introduktion-for-nya-svenskar/medborgarskapsceremoni-/!ut/p/z1/hY5BC4IwHMU_jdf9_2M6rNsMEiPCDqXtEiprCs7JtAZ9-uwYFL3b4_0e74GEEuRQPTpdzZ0dqn7xF8mvJ4rHOKEC00MWYbbNN0l-XmGahVD8A-QS4w8JhB3IrjbEN4YgCRlDzkMWU8ojzt_rYqhZrEE6dVNOOXJ3y6l2nsdpHWCA3nuirdW9Io01AX6rtHaaofwkYTTlc68K8QKmusgk/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

  Kommunalråd Stefan Carlsson välkomnar nya svenska medborgare. Tillsammans med dig firar vi nationaldagen och svenska flaggans dag i Hembygdsparken i Svenljunga den 6 juni klockan 10.00.
  https://www.svenljunga.se/ovrigt/nyheter/nyheter/2019-05-17-valkommen-pa-nationaldagsfirande

  Starka känslor för nya svenska medborgare
  Ögonen tårades på Tiffany Orvet, en av de nya svenska medborgare som välkomnades i Stockholms stadshus på nationaldagen. Till landets alla medborgarskapsceremonier var över 47 000 personer
  https://www.svd.se/starka-kanslor-for-nya-svenska-medborgare

  Nya medborgare hälsas välkomna
  I samband med nationaldagsfirandet bjuder Skövde kommun in alla kommuninvånare som fått sitt medborgarskap under förra året till en ceremoni i Stadshuset.https://skovde.se/kultur-fritid/Aktuellt/nya-medborgare-halsas-valkomna/

  Medborgarskapsceremoni
  Sedan 1991 har Stockholms stad varje år välkomnat nyblivna svenska medborgare som bor i Stockholms stad till en ceremoni i Stockholms Stadshus. Den Medborgarskapsceremoni
  Sedan 1991 har Stockholms stad varje år välkomnat nyblivna svenska medborgare som bor i Stockholms stad till en ceremoni i Stockholms Stadshus. Den äger rum på Sveriges nationaldag 6 juni. https://stad.stockholm/sa-arbetar-staden/medborgarskapsceremoni/

  På nationaldagen den 6 juni välkomnas nya medborgare i en ceremoni på slottet. Omkring 600 personer har tackat ja och på plats kommer de nya medborgarna att få ta emot sitt minnesbevis.
  https://24uppsala.se/sa-manga-nya-medborgare-valkomnas-till-uppsala_5f47e3f5

  Välkomstceremoni för nya svenska medborgare
  Den 6 juni 2019 välkomnar vi alla nya svenska medborgare i Nynäshamns kommun vid en speciell ceremoni.https://www.nynashamn.se/Omsorg-och-service/Ny-i-Sverige/Valkomstceremoni-for-nya-svenska-medborgare.html

 23. Die Dummen Schweden är inte helt gripen ur luften när man se sakligt på uttrycket !

 24. Bäst eller fullkomligt galna ?
  Alla utanför begåvningsreserven vet svaret.

 25. Flyskam och brunkols tågmallighets resor i Tyskland….

  Fast det gäller i Jas…….Nationaldag här……Det uppmärksammar Skaraborgs flygflottilj med att skicka upp två Jas 39 som flyger till 25 platser för att visa upp sig……

  Hur mycket kostar detta i klimatmördaratomer som kommer förgöra oss alla? Vart är gråtgreta?

  • F7 i Såtenäs gör en överflygning med en rote J39 dels för 6 juni, men även Karlsborgs fästning 200 år i år, samt för att högtidlighålla Västgöta flygflottilj F6 i Karlsborg.
   Det är 80 år sedan flottiljen bildades.
   F6 hade vi mellan 1939 – 1994 som hade 3 st. jaktdivisioner.

   Före jul under advent gör flygvapnet en julhälsning med deras flygande “Granen”.
   Då är det tyst ifrån miljöfolket.
   För något år sedan flögs det med Jasen på självaste julafton
   från F 17 – Kallinge.
   Det var en inplanerad flygning.
   Genom Halland vidare in upp genom Västergötland och åter.
   Av någon anledning så beordrades rutten om under pågående flygning att passera in över Göteborg.
   Tala om skriverier i media när det på julafton flygs över Göteborg.
   På julafton längre tillbaks då flögs det med J 37 – Viggen.
   Genom södra Östergötland samt norra Småland.
   Det var också en redan i förväg inplanerad flygning.
   Då blev det ett herrans liv och tidningarna blev nerringda.
   För inte flygs det på självaste julafton som är helig samt mitt under Kalle och de övriga på TV.
   Svaret ifrån Flygvapnet vid båda tillfällena blev kort att de tjänstgör under dygnets alla timmar året om.

   F17 – Kallinge flög sin “Granen” över södra landet 2018.
   Tala om pressionflygning när 14! st. J 39 – Jas flyger sida vid sida.

   “Här flyger Jas-planen i julgransformation över Malmö”

 26. Ja Sverige är nog bäst på att vara fullkomligt galna. Tyvärr verkar många av väljarna tro att de röstar på sina likasinnade vänner, trots att de skövlar skattepengar i utlandsbistånd medan de stryper ned välfärden i egna landet och höjer skatterna. Vem har bestämt den utvecklingen för Sverige?

 27. SÄNK BIDRAGSERSÄTTNINGARNA, VARFÖR FLERBARNSTILLÄGG I EN ÖVERBEFOLKAD VÄRLD.

 28. Jag betalar gärna skatt om det går till välfärd som gynnar oss svenskar. Dock vill jag inte betala skatt där en stor del av skattepengarna går åt till att betala en massa otacksamma lycksökare som inte bidragit till den svenska utvecklingen eller välfärden.
  Jag tycker att det är helt åt helvete att de stjäl pengar från oss svenskar och ger till en massa utänningar som inte vill göra rätt för sig.

 29. Vår politiska ledning är utan tvekan Sveriges största katastrof i modern tid med miljöpartiet i ledningen.
  Miljöpartiet och maktgalna Socialdemokrater med en touch av Annie Lööf på toppen är en giftbägare som tar kål på allt.

Kommentera