FN varnar återigen för torka och svält i Somalia men det är inte torkans fel – stoppa biståndet och rädda Afrika

BISTÅND. En av de svåraste torkperioderna på årtionden gör att Somalia står inför en annalkande svältkatastrof varnar FN. De orsaker till den kommande svälten som anges är klimatförändringar och torka. Det är fel. Torka återkommer i Somalia och grannländerna lika ofta som vi har snö och isvintrar, det vill säga väldigt regelbundet. I norr går det inte att odla under tor..vintern men det finns ändå mat året runt utan bistånd.

Felet är inte torkan utan politikernas. Grov vanskötsel av de offentliga finanserna, grov förskingring av statens tillgångar, storskalig förskingring av biståndsmedel. De offentliga finanserna används till ledarnas lyxliv. Bistånd säljs vidare till högstbjudande och används för utpressning osv. osv. I Somalia och andra länder håller sig regeringarna kvar tack vare biståndet, militärt och civilt.

I Somalia finns naturtillgångar som guld, silver, tungsten, mangan, kalksten, gips, järn, krom, nickel, uran, olja och gas. Inget av detta utvinns dock.

Boskap finns i mängder och de äter inte sand. I Somalia odlas bananer, majs, dura, hirs, vattenmeloner, mango och alla sorters frukter. Bananer och levande djur är Somalias största exportprodukter. Bananerna går ofta till Italien och djuren till Arabländerna. Det odlas också ris över hela landet.

Somalia liksom resten av Afrika är oerhört rikt. Afrikaner behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att börja ta vara på de enorma rikedomar som finns över hela kontinenten.

─ Pettersson undrar om ni sett sådana bilder som på filmen nedan från Somalia när opartiska nyhetsmedia eller biståndsorganisationer beskriver nöden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “FN varnar återigen för torka och svält i Somalia men det är inte torkans fel – stoppa biståndet och rädda Afrika

 1. Varför åker dom hem på Semester???? Vad gör dom här????Sparka ut var enda en av dessa .

 2. Visas det något från Somalia på svensk fördumnings-tv så är det lerhyddor, öken och magra kor.

 3. Ja och skicka hem en massa Somalier som går här o glassar
  på Skattebetalarnas bekostnad.
  Det hade varit bättre för Somalia ifall dom reste hem och gjorde
  sin plikt för sitt eget land o folk, istället för att vara här och
  spela Allan.

 4. Adelssteppfolket som levt på samlar/jordbruksstadiet och kom till svenskt högteknologiskt samhälle och blev försörjda som ett kungafolk av svenska arbetsslavar………..Tro fn att de är NÖJDA!!

  Somaliskan i Somalia fick inte ett officiellt alfabet förrän 1972. Ni kan tänka er utvecklingen i landet då när första alfabetat kom 1972!!! Vi karvade in runspråk i runstenar sedan 100 talet i Sverige….

  Uppsala universitet grundades år 1477 . Lunds akademiska tradition påbörjades visserligen redan 1425.

  Första svenska tryckfrihetsförordning kom 1766 års. Svenska Tryckfrihetsförordning, som är världens äldsta lag för större allmän tryckfrihet och yttrandefrihet.

  Tänk att inte ens ha ett skriftspråk innan 1972 !!!!
  Är svenskar nöjda med somalier?

  • Ja,uppenbarligen är svenskarna nöjda med den stora somaliska bidragsinvandringen eftersom 82 % av folket i senaste valet röstade på 7 klöverligan och fortsatt massinvandring från Menaområdet och Afghanstan.
   Mr Trump kallar dessa länder för shithole countries.

 5. Enligt en alldeles färsk undersökning om att känna sig svensk så känner sig tydligen invandrare sig mer svenska än infödda äkta svenskar och allra mest svenska känner sig Somalierna i Sverige enligt denna undersökning som går att läsa om i PK-media Svenska Dagbladet !
  Vilken tur för oss att Somalia töms på kreativt arbetssuget folk som kommer hit och och räddar Folkhemmet.

 6. Somalierna som bjuds till Sverige av 7 klöverligan och regimmedia lär ju enligt någon beräkning skicka hem runt en halv miljard kronor /år då de fått rikliga bidrag och allt gratis av de utlänninngsgenerösa svenska skattebetalarna som visserligen är tvångsbeskattade men inte gör något aktivt för att sätta stopp för detta vansinne och stöld, och dessutom röstar för fortsat bortskänkande av vårt land och tvångsbeskattade pengar till id lösa bidragstörstande främlingar från fjärran länder som feaktigt av staten och statsmedia envist kallas flyktingar, dessa får förutom Put semesterresa till hemlandet varje år betald med skattemedel,landet det säger sig ha flytt ifrån,vilket går emot lagar och konventioner.
  En halv miljard säds till Somalia alltså,frågan är hur mycket av dessa svenska skattepengar som går direkt in i de många islamist terroristorganisationer som finns där? Det finns många anledningar för hårt arbetande människor i Sverige att börja agera mot stölden av deras hårt ihoparbetade pengar som regimen stjäl av dem.

 7. Grundproblemet är att de är för många och inte klarar av att begränsa barnafödandet i förhållande till förutsättningarna! punkt slut!

 8. Det utfärdas även varningar för platser närmre oss…
  I dagens PI finns ett reportage inför sommarsäsongen,riktat till event, tyska turister som funderar över att genomkorsa Abzurdistan. I länken nedan kan de själva göra sig en bild av “turist-Sverige”:
  http://www.pi-news.net/2019/06/schweden-immer-gefaehrlicher/
  När Stenbock för många år sedan flyttade till Berlin,var Sverige något av ett drömmål för många tyskar,framför allt för de naturälskande.
  Tiderna har förändrats efter arab/nigger invasionen.

  • @Stenbock
   8 klövern är-topp tunnor-$kitnöjd,nu saknas bara 7 000 000 000 bidraxtagare sen är allt kanon.
   Annie och Maggan hälsar:$verje är rikt och ladorna är sprängfulla…
   Med vad???
   Höns skit?

 9. Vi kanske skulle byta med somalierna. Vi etniska svenskar flyttar till Somalia och alla somalier flyttar till Sverige. Hur skulle Sverige resp Somalia utvecklas då?

Kommentera