FN:s jultomte, svenskarnas skatter och ön Tuvalu

SKATTER. Om man räknar in ALLA skatter, kommunalskatt, marginalskatt, moms, sociala avgifter, vägtrafikskatt, bensin-/dieselskatt, elskatt, alkoholskatt, tobaksskatt, andra punktskatter och moms även på skatterna, osv. så betalade varje sysselsatt person i genomsnitt 76,1% i skatt under 2017. 

Det räcker dock inte, regering plus V vill höja skatterna ändå mer för att vi ska ha råd att behålla välfärden trots att de påstår att Sverige går som tåget eller en lyxig Tesla elbil.

Nåväl, internationellt kallas Sverige FN:s jultomte, vi ger FN mängder med pengar som vi sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att FN gör av med pengarna på bästa vis.

Ett exempel är FN:s gröna klimatfond, Green Climate Fund (GCF), som regeringen Löfven kommer att betala flera miljarder kronor till. Påverkan på klimatet är försumbart utan det handlar om att överföra pengar från de rika i-länderna till de fattigare u-länderna. Sverige har lovat betala $581.000.000 (4,9 miljarder kronor) till GCF. Per capita gör det Sverige till den största bidragsgivaren med ett bistånd om $59.31 per invånare. Som jämförelse ger Finland $8.49 per invånare, Danmark $12.73 och Tyskland $12.40.

Läs mer på Klimatupplysningen…

GCF är tydliga om vilka projekt de satsar pengar på. Det handlar om att i U-länder förbättra energiförsörjningen, vattenförsörjning, infrastruktur o.s.v.

Ett exempel kan vara projekt FB015 och hur infrastruktur förbättras på ön Tuvalu. Ön är en liten ö om 26 km2 och ca 11.000 invånare. Ett U-land liggande relativt nära det rika Australien och tillhörande Brittiska samväldet som säkert behöver förbättra sin infrastruktur och få bättre skydd mot oväder även om det ligger utanför tyfonbältet. Allt GCF gör maskeras som ”klimatåtgärder”. I stort fungerar GCF som en organisation för U-hjälp.

Detta bidrar Sverige alltså till samtidigt som Sveriges demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke pratar i radion om att demokratin är i fara på grund av att det finns människor som skapar klyftor och förstör tilliten i Sverige…

-Pettersson säger att det finns tusentals exempel där våra politiker tycker det är viktigare att hjälpa utlänningar inom landet och utomlands framför svenskar…

Tycker ni att vår biståndspolitik är bra och att vi skänker MER pengar än vad FN tycker är rimligt så röstar ni naturligtvis på sjuklövern i höst…

15 thoughts on “FN:s jultomte, svenskarnas skatter och ön Tuvalu

 1. Ännu värre är Wallströms sponsring av Palestinas anfallskrig mot Israel och Rwandas pengar till tröjreklam på fotbollslaget Arsenal i London. Inte ett knyst från SVT/SR eller papperstidningarna. Även i riksdagen är det tyst. Enda utvägen att bli förbannad är i dessa alternativa media som överheten vill stoppa.

 2. Att man blandar ihop u-landshjälp med klimatpolitik är ett lömskt förräderi kan jag tycka. Gör man inte likadant i Sverige med vissa skatteinkomster, dvs använder pengarna till annat än orsaken för beskattningen. Undrar hur mycket tid, som läggs på utlandshjälp och på sk. flyktingar i Sverige i statliga myndigheter, kommuner och landsting via projekt, debatter, konferenser och liknande. Detta ämne kostar skattedrivna institutioner många HR-timmar? Ingen vågar räkna antalet. Många folkslag i världen är tydligen år efter år oförmögna att klara sig utan bistånd. Kan det vara rätt hjälp? Biståndshjälp skall vara tillfälligt och få igång resurser för folk att klara sig själva. Regeringen jagar förtvivlat med ljus och lykta vad jag förstår nya skatter att lägga på de luttrade svenskarna. Det får vara nog med skattefesten nu tycker jag.

 3. Vingåkers kommun tycker att runt 100% i skatt är lagom då får man också en bunt mat o kuponger som bara gäller på Coop.

  • Mitt nyårslöfte år 2000 var att inte handla på konsum, och det har jag hållit hittills.
   Men jag pantar flaskorna där.

 4. …….och ändå tycks inte skatterna räcka till?????
  Hur mycket svindlar dessa kretiner till politiker bort på ren inkompetens?????

 5. Världens högsta skatter och i gengäld får vi bara kaos och elände tillbaka! När kommer syreskatt för luften vi andas? Skoskatt för slitage av trottoarer och gångbanor? (och alla läskiga mikropartiklar de släpper ifrån sig). Tänkte här, lite lustigt, även föreslå en ”feltankeskatt”, men den finns ju redan; https://petterssonsblogg.se/2018/06/07/sanningssagare-bestraffas-lognare-hyllas/
  76,1% i skattepålagor! Helt otroligt! Tror väl knappast att ens Gustaf Wasa, eller Erik av Pommern, någon gång nådde upp till den nivån? Det skulle sannerligen behövas en ny Engelbrekt eller Nils Dacke idag för att bekämpa den utsugande politikerklassen…

   • Avkastnings-skatt på pensions försäkringar är en riktig fuling, där tar staten skatt även när avkastningen är negativ.
    Många tvivlar på dumheterna men så är det.
    Nu är de ute efter skatt på tjänste-pension för folk som bor Portugal.

 6. Det borde finnas regler för hur politiker får hantera andras pengar.
  Vår regering tror att FN är en gudomlig makt i synnerhet nu när Margot sitter i säkerhetsrådet.

 7. Till denna infantila regering Ni har inte mitt mandat att skicka pengar hit och dit.

 8. Det finns bara ett sätt för Sverige att få ordning, så att Sveriges inkomster (skatter) fördelas med ansvar och förstånd!

  SÄNK SVERIGES SKATTER REJÄLT !

  Först då får man (om inte 7-klövern är kvar och styr) ett ansvar och tänkande, när det endast finns en viss mängd pengar att fördela till Sveriges befolkning/behov, och inte ösa pengar på kulturberikare/kriminella och sjuka meningslösa projekt i andra länder.

  SÄNK SVERIGES SKATTER, OCH NYTT STYRE I SVERIGE, ÄR ENDA RÄDDNINGEN FÖR SVERIGE.

Kommentera