Södertälje tar ned flerspråkiga skyltar

INRIKES. I Sverige finns kanske omkring 120.000 syrianer/assyrier eller så kan vill kalla dem araméer efter det språk de talar i olika varianter. Södertälje kallas ofta araméernas huvudstad eftersom de inte har något eget land och mängder av dem bor där. De allra flesta är syrisk-ortodoxa kristna. Till Sverige kom de flesta araméerna, som några föredrar att kalla syrianer eller assyrier i slutet på 1960-talet och sedan har det rullat på, och många hamnade i Södertälje.

Södertälje kommun satte upp vägskyltar som välkomnar besökare på olika språk, men glömde det språk som talas av c:a 35 % av Södertäljes invånare, assyriska/syrianska. Nu väljer Södertälje kommun att ta ner skyltarna, rapporterar SVT. 

-Pettersson är övertygad om att alla som reser till eller förbi Södertälje är tillräckligt smart för att förstå vad ”Välkommen” betyder, även om inte alla menar vad ordet betyder. Så det räcker med ett språk, allt annat är bara för politiker som gillar att göra slut på andras pengar och som gillar eller påstår sig gilla mångfald…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Södertälje tar ned flerspråkiga skyltar

  1. Också ett mått på den havererade invandringspolitiken dom
    flesta av dom 30-35% invandrade, borde fått verkningsfulla
    krav på att i Sverige talar vi Svenska.
    Människor med livstidsförsörjning ska man ställa hårda
    krav på för att få bidrag, det är inte rimligt att vi utöver
    alla generösa bidrag ska erhålla Tolkservice i flera år, en del på livstid.

  2. ”Sverige åt svenskarna”, sa Per-Albin. ”Sverige är fullt”, sa Ingvar Carlsson. ”Social turism-nej tack”, sa Göran Persson. ”I Sverige sätter jag aldrig mer min fot”, sa Håkan Juholt. Väl valda ord, alltihop – men sen gick det åt pipsvängen…

KommenteraAvbryt svar