Media, demokrati, yttrandefrihet och Petterssons

MEDIA OCH YTTRANDEFRIHET. Eva Burman, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter publicerar idag en krönika på SN.se och troligen i de andra tidningarna också, samproduktion är billigare. Där skriver Burman att hon hoppas att åtalet mot Facebook-gruppen “Stå upp för Sverige” ska leda till att det blir slut med hat och hot på nätet.

Skärmdump från dagens SN.se

Eva Burman nämner också att hon inte tror att Pettersson är beredda att skaka galler för andras rätt att hata och hota på nätet. Varför hon nämner det är obegripligt, på Petterssons blogg är det och har alltid varit förbjudet att hata och hota, medan det på Sörmlands Media verkar var fritt fram. Och när det gäller att skaka  galler ska hon inte vara för säker, när det gäller mig.

Att Sörmlands Media inte är beredda att slåss för det fria ordet vet vi sedan gammalt. Läs gärna mejlet jag fick från en SN-journalist för en tid sedan: Journalisten som ber om ursäkt.

Facebook-gruppen “Stå upp för Sverige” bildades ursprungligen som “Stå upp för Peter Springare”. Peter Springare är polis och började berättade att invandrare låg bakom en stor del av de grova brotten i samhället och det var inte populärt i de kretsar som i alla år påstått att invandringen är bra för landet.

“Stå upp för Sverige” är huvudnumret i dagens Sörmlands Media men även Petterssons blogg och innehavaren Tommy Pettersson får en släng av sleven.

Pettersson vill inte tala med SN skriver Ann-Katrin Drevfjäll, men det har jag inget emot, jag har ställt upp på intervjuer flera gånger. Problemet är att det jag säger inte är vad som sedan skrivs i tidningen. Därför vill jag numera ha skriftligt på allt.

Ovan gnäller SN på att jag svarar “korthugget” per mejl. Jag tror inte att det är lag på att man ska vara tvungen att svara SN alls eller att svaren ska vara utförliga. Det är så dumt så det är komiskt.

Det är upp till SN-reportern att ställa så kallade öppna frågor som inte kan besvaras med ett ja eller nej. En grundläggande intervjuteknik inom journalistiken. Men självkritiken på Sörmlands Media är som bekant noll.

SN skriver också att jag dömts att betala skadestånd till en person jag namngivit. Det är riktigt. SN kunde kanske nämnt att jag i samma åtal frikändes från att ha begått brott men att mannen stämde mig för förtal och fick rätt, trots att det jag skrev var sanningen ur offentliga handlingar från tingsrätten. Mannen var en sexförbrytare. Läs gärna om fallet HÄR.

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde jag lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.

Kommer ni ihåg när SN fälldes av Pressens Opinionsnämnd, för att ha bedrivit klandervärd och oseriös journalistik och för grova publicistiska övertramp.

När det gäller hot och hat kanske Eva Burman ska rensa i de egna leden innan hon kallar andra för rasister och hatbloggare.

Nåväl, för att detta inte ska bli för långt, även om det skulle gå att skriva en hel bok om ämnet så är det faktiskt så att chefredaktör Eva Burman och media avgör inte vad som är yttrande- och åsiktsfrihet. Det är nu inte hennes uppgift som chefredaktör på en landsortstidning att agera vare sig domare eller åklagare i rättsfrågor. Till detta har man i ett demokratiskt samhälle domstolar vars uppgift är att upprätthålla ett fungerande rättsväsende.

Läs gärna Om bloggen

-Pettersson är inte med i något parti eller politiskt aktiv mer än på och med bloggen. Som konservativ nationalist med en grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

55 thoughts on “Media, demokrati, yttrandefrihet och Petterssons

 1. En tanke; Vissa journalister tar sig själva på större allvar än de dem skriver om🤔.

 2. Ja och så säger många att det blir mycket bättre bara vi får in fler kvinnor på ledande poster? Tycker ni det har hjälpt på tidningsredaktionerna??

 3. Detta är ingenting annat än privat förföljelse och förtal. Det går inte för utomstående att förstå varför Eva Burman blandar in Pettersson och gör en fulvinklad story om det, när saken handlar om nyheten om en facebookssida som har noll och intet med Petterssons att göra. Dessutom njuter hon journalistens egenmakt att döpa din blogg för högst kränkande tillmäle. Eva Burman och tidningen måste granskas om sitt dunkla syfte.

 4. Enligt vänsterristerna, är ALLT de säger “rättvisa” och “gott”. Och allt annat, främst det vi inom nya högern hävdar som kritik och orättvis behandling, samt människor som far illa, och påpekande om de som gör människor illa, ja, allt detta, är enligt dem, hat. För hellre fria drägget, och fälla sanningssägarna, som vill värna människor, enligt vänsterfolket. FÖR SÅ VIDRIGT MÄNNISKOFIENTLIG ÄR SOCIALISMEN!!!

  LYCKA TILL PETTERSSON!!! DET MÅSTE FINNAS RÄTTVISA I TILLVARON!!! OCH DEN ÄR VÅR!!! INTE DE SOM GÖR OCH FRÄMJAR ONT!!! SOM VÄNSTERFOLKETS SJUKA KADER!!!

  • Låt drevfjället rasa, och vittra och falla omkull av eget hat och inte bli till ett massmediakoppel mot dig och oss! För den positionen förtjänar inte en sån människohatande stenrullande person.

 5. Huvudsaken är att inte folk låter sig skrämmas till tystnad av fiender av yttrandefrihet och åsiktsfrihet, fortsätter dessa Nordkorea fasoner kommer den kulturmarxistiska diktaturen att vinna fäste och Sverige är en diktatur.
  Att journalister och politiker ältar vikten av att värna demokratin när dom kringgår den ideligen, är ett tecken att demokratin inte ligger dom så varmt om hjärtan utan använder det som ett av alla floskel i debatten.

 6. Varför skall Tommy Pettersson svara för någon annan som åtalas utan att ha någon koppling till denne? Är det någon som förföljer och ”hotar och hatar” är det väl snarare SN och chefredaktören där??? Det läskiga är att bara genom att referera domar och citera källor som andra media, kan man själv åtalas nuförtiden. Personligen tror jag de här journalisterna är besvikna och ev avundsjuka för att deras betalande läsare minskar medan alternativa media ökar och får prenumeranter/spons.

 7. För att inte tala om Tomas Tängby den pellejönsen, på ring
  p1. som sitter och hävdar att brottsligheten har sjunkit i Sverige

  • Skrev just några rader om detta fenomen för många år sedan,här hos Pettersson.
   Stenbock som ögnar över Europeisk press från o.till upptäckte, att det fanns ett sammanhang mellan de nyheter som publicerades där nere,och de som blev aktuella i Abzurdien några veckor senare !
   Ett vanligt system är att visa upp “fakta” genom %-satser.
   Ska därför avslöja en nyhet som ni först får höra talas om,i slutet av Mars.
   Arbetslösheten sjunker varje månad med c:a 1,6 %,inom EU !!!
   I Tyskland innebar detta,att 2,500 fler fått arbete under februari.Trots denna positiva nyhet är nu fler arbetslösa,än föregående månaderna….I Frankrike stiger antalet utan jobb fortsatt.
   Hur detta kan ske,får var och en söka finna ut.
   Huvudsaken är ju att %-satsen i rubriken stämmer….eller ?

 8. Några tänkvärda citat som tål att upprepas och begrunda.
  Jag är övertygad om att den som söker sanningen skall finna den ,precis som det står i Bibeln.

  “Att säga sanningen i en tid av förljugenhet är en revolutionär handling.”
  George Orwell

  “Ingenting av betydelse i politiken sker av en slump”.
  Winston Churchill

  Intervju med Aleksander Solzjenitsyn i Moskva ca 2006-2007.

  “Mitt land har drabbats av den största olyckan, det mest vidriga brott som förövats,och jag överdriver definitivt inte sa A S.” Men hela världen har nästan aldrig hört talas om det här, de känner inte till detta, men det beror på på det att de västerländska medierna är i förövarnas händer.”
  Aleksander Solzjenitsyn.

  “Cui Bono Est?
  Vem är gynnad ?
  Vem tjänar på att ett skeende får ett visst utfall?

 9. Det är inte lönt att förklara för dom som kallar kritiska bloggar för hat blogg, för dom begriper ändå inte, vill inte heller begripa, dom har lärt sig denna ramsa utantill, precis som det stupida “allas lika värde”.

  Den där sista meningen är lustig, för samtidigt som dom rapar upp denna floskel, så jobbar dom stenhårt för att 1,2 miljoner medborgare inte ska ha något som helst inflytande i Svensk politik? Det är att vara Media Dum!

 10. Tack Pettersson för en blogg med någorlunda upprättelse och mänskligt försvar av vanligt svenskt förnuft. Flera riksdagspartier samt självutnämnda självgoda vill gärna ta heder och ära av de, som inte stödjer deras politik. Jag hyllar hellre de skötsamma svenskar, som orättvist åläggs allehanda skyldigheter och dåligt samvete mot hela världen. Sverige dras långsamt ned i skiten samtidigt, som skatterna höjs till vansinniga nivåer. Nu tycker t.ex. kurderna i mellanöstern att EU-länderna ska ta tillbaks sina IS-soldater med deras barn eftersom de enligt vad även mainstream-media menar har radikaliserats i EU-länderna innan de blev IS-krigare. Jag har aldrig accepterat bidragsturister. Inte heller de, som kommit med radikal Islam till Sverige. Jag tror inte på de sovande PK, som påstår att de radikaliserats efter de fick asylskydd. Grunden av hatet till västs demokratier är i många fall redan underbyggd har jag fattat och det går såna strömningar bland muslimer oavsett om de lever i demokratiska länder. Varför myndigheterna struntar i alla kontroller och nonchalerar nödvändig säkerhet kan jag aldrig förstå. Varför myndigheterna så styvnackat bygger upp destabiliseringen i samma anda har jag heller aldrig förstått. Svenska grannländerna känner sin säkerhet hotad har jag läst och önskar stänga gränserna mot Sverige. Jag känner ingen uppskattning till de, som bidragit med den farliga utvecklingen.

 11. Stå upp för Pettersson!

  Fantastiskt att du orkar. Själv har jag mer eller mindre gett upp och insett att förnuftsargument inte biter för då stänger åsiktsmobben av och tar till det klassiska “argumentet” att kalla en rasist…

  • ABSOLUT!!! VI STÅR UPP FÖR PETTERSSON!!!

   Och det gäller att köra över dem på samma sätt. Att ALDRIG böja sig för vänsterristernas sjuka floskler! Nej, VI KÖR VÅR EGEN AGENDA FULLT UT!!! BASTA!!!

   Och EU-valet ser lovande ut! Det ser ut som att VI inom nya högern kan få upp till 33%. GREAT!!!

 12. Har någon någon gång läst denna Eva Burman skriva om att det finns hatiska muslimer som delar ut dödshot till höger o vänster? jag vet ju inte, för jag läser inte hennes blaska, däremot vet jag hur dessa redaktörer brukar resonera. Men detta att stämpla alla som vågar öppna käften mot det pågående vansinnet, då växer hon flera centimeter och utnämner kreti o pleti som hetsare o hatare?? Stasi vänstern visar upp många underliga figurer.?

  • Man behöver bara se på våldet i Sverige.
   Om en invandrare begår ett grovt brott i Sverige så står det i tidningen “Mannen”. men om en Svensk gör samma sak så står namnet på mannen tillsammans med fotografi.
   Om det nu inte är någon kändis som TV-profilen t.ex. som alla vet vem det är men som aldrig nämns med annat än TV-profilen.

 13. Det är patetiskt att läsa hur Svensk Media skryter med att dom är seriösa och visar respekt? Mot vem då? Ja inte är det mot deras läsare,?
  Att slicka maktens utövare i r–en är inte att va seriös, hade man haft det minsta aktning för sina kunder läsarna, så hade dom granskat makthavare,men istället gör man sig till försvarare av maktmänniskor, sen kvittar det om dom kallar sig S.N eller DN, det kallas att vara DN dum.

  • Peter – jag läste också och håller med om att det är en mycket sann och lärorik ledare.

   Tydligen är det så i GP att man får läsa några få ledare i månaden. Sedan måste man betala. Trots att vi med våra skattepengar göder Hjörne. Och att syftet med presstödet är att vi ska få ta del av mångfald.

 14. Jag är bekant med Burman och anser det vara en mycket klok kvinna. Jag hoppas hon riktar drevet mot denna synnerligen hatfulla blogg. ALLT är invandrarnas fel, även vädret skylls på invandrarna om jag förstått det hela rätt. Gör demokratin en tjänst och sprid till dina nära och kära att hatet från denna blogg inte får vinna. Jag tror stämmningen var så här i Tyskland på 30-talet så ett varningens finger ger jag er om hur det hela slutar. Historien upprepar sig. Ni är medskyldiga till det massmord som står för dörren. Det är tack vare att ni inte sa ifrån och vissa t.o.m. hällde bensin på brasan.

  • Peter:
   Generaliserar du inte det hela ?
   Nu när det börjar våras i Norden, kommer ju med det mildare vädret,ännu större grupper av bl.a. dem du ivrar för.
   Ser just nu i Aftonslasken,hur ett 90-tal (fattiga stackars EU-medborgare) utanför Nyköping startat ett större slagsmål,med stenar och tillhyggen mot varandra !!!
   Är det personer av dessa slag,du anser vi saknar och som du vurmar för ?
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wy1zw/90-tal-personer-i-vilt-brak-vid-rastplats
   (I och för sig onödigt att klicka på.Det står inte mer än de vaga ord jag återgett !)

  • Massmord på vilka och hur?
   Finns det förresten något exempel på där så kallade invandrare beskylls för klimatet?

   • Jaså?
    Men isåfall, är det då verkligen en total osanning?

  • Har du tänkt på att antisemitismen spreds ut djupt
   i 30-talets Tyskland – precis som den rullas ut i
   mikroskala i dagens Sverige.

   Jämför dåtidens Tyskland med dagens svenska
   Goebbeljournalistik och likheten är påfallande, med
   propagering för censur och yppandeförbud mot de som
   påtalar antisemitismens utbredning i landet.

  • Du verkar vara alldeles för dum för att förstå, att det enda hat vi hittar här är all den oförskämda smörja du lyckas få in i ett kort inlägg.
   Sök vård innan det är försent.

  • Etablissemanget har svept alla problem under mattan i decennier, och stämplat alla som försökt diskutera problemen som nazister, rasister, fascister, you name it. När folket till slut tar till våld så kommer ‘vi’ få skulden, så att ‘ni’ kan peka och säga ‘Vad var det vi sa?! Lyssna på oss så blir det inte så igen!’, men som bekant så har historien en tendens att upprepa sig.

  • Peter! Massmordet och hatet, är det ni inom vänstern, som står för. Se bara hur du hatar VÅR blogg. Och hur svenskfientliga ni är. 30-tals-stämningen har du rätt i! Men den är det ni som skapat genom ert svenskhat, precis som judehatet en gång florerade i samhället. JAG BÄVAR FÖR FRAMTIDEN, FÖR OSS RIKTIGA SVENSKAR!!! Och det är ERAT fel!!!

 15. Upprepar vad Frank Sinatra sade på sin tid,” All skrift kring mig,om bra eller dålig,är lyckad positiv PR” 😉
  Du kan vara stolt Pettersson,få personer från dina trakter (utom Ludgo Pelle) har genom din Blogg,och med benäget bistånd från er lilla obetydliga ortsblaska,blivit ett namn känt över stora delar av oss svensk-språkiga i Abzurdistan.
  T.o.m. norr om Fjollträsket,och söder om Landsvägen tror jag du är mer bekant än ortsblaskan SN !
  I varje fall milsvitt mer än den, (A-K Drevfjäll) som plitat ner SN´s löjliga rader,kring ditt dagligen berömvärda arbete.
  “Skål o. putelj” som Kolingen uttryckte det hela.

  • Stenbock skriver väl.
   Ändå förtydligar jag som bor söder om ”Landsvägen”.

   Det är vägen som går från Malmö genom ”byarna” till Ystad.
   Väg 101
   Vi som bor söder om Landsvägen tycker nästan att Stenbock bor i Norrland. (Han tycks bo i Helsingborg.)
   Beträffande marknadsföring så har Stenbock rätt.
   Grattis Petterssonsblogg.se
   // T.

 16. Man lär så länge man lever sägs det, ja så är det nog. Idag har jag lärt mig ett nytt ord “Att vara DN dum” detta med anledning av att en av deras journalister skriver” varför krävde inte alla dem som nu kräver att IS terroristerna inte ska välkomnas tillbaks och varför krävde man inte att ta ifrån nazisten ANDERS BREIVIK SITT MEDBORGARSKAP?????
  Kan det möjligen bero på att Brevik inte inte är eller har varit Svensk medborgare, utan är född och uppvuxen i Norge??

  Det kan nog inte vara höga krav på att bli så kallad Journalist på DN,
  eller för den delen på någon annan media heller, så därför skulle
  det kanske kallas att ” vara Media Dum ” ?

 17. Kim young Löfven och compani tro att dom ska tysta regimkritiker med hot och hat.

 18. Vad menas egentligen med ordet hatblogg? Jag har aldrig fått uttrycket förklarat.

  Är kritik mot pågående migrationspolitik att hata? Är känslan av olust för islams framfart att hata? Är ilskan över importerad brottslighet att hata? Är frustrationen över att vårt land förnedras, nedvärderas och förändras att hata?

  Kanske det här är att hata? Det sätts ofta likhetstecken mellan hat och falska nyheter.
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/s-spred-falsk-information-om-m-och-sd-pa-arabiska/

  • “Inte-hylla-vänsterpolitik-blogg” = “Hatblogg” och hotar demokratin

   “Inte-hålla-med-PK-blogg” = “Nazistblogg” och hotar yttrandefriheten

   “Inte-älska-migrationsinvasion-blogg = “Hets mot folkgruppblogg” och uppmanar till folkmord

   “Inte-oreserverad-gilla-Islam-blogg” = “Islamofobblogg” eller “Zionistblogg” och hotar religionsfriheten

   “Inte-isolera-SD-blogg” = “Brott mot rikets säkerhetblogg” och uppmanar till statskupp

   “Inte-att-älska-att-hata-Trump” = “Brott mot Genevekonventionenblogg” och hotar klimatet

   • Sedan kan man väl undra vem det är som etiketterar?

    När kan man benämna något för en hatblogg?

    Är det något en journalist bara kan göra hur som helst? Blir inte den opartiska journalisten, då en partisk aktivist som slirar på sin egen etik och yrkesheder?

  • Nej dina exempel här rubriceras jag inte som hat. Inte heller dina inlägg på bloggen. Men många kommentatorer har konstiga och otrevliga uttryck. En del är även antisemitiska fast bloggen inte är det. Många kommentarer är nedsättande och det gäller då inte bara individer utan hela grupper.
   Även bloggen har ibland otrevligt språk som tex batikhäxor, jag kan inte se att det är nödvändigt.

  • Att hata ät helt lagligt. Att hota är olagligt, i alla fall, om det kan uppfattas som seriöst.

 19. DEn artikeln borde de kunna straffas för , det är ju stalking om inte annat.

 20. Journalisternas strypsnara kring vanligt folks yttrandefrihet dras åt alltmer. Dom vill ha monopol på och kontroll över yttrandefriheten. Ingen kritik skall tillåtas.

 21. De som drivit de största hatkampanjerna är gammelmedia, fråga Jimmy Åkesson.

  • Allt är nu så genomsyrat av hat och lögner att yttrande i saken känns meningslöst.

   Kan ändå inte låta bli.

   En mångårig hatkampanj mot ett i riksdagen invalt politiskt parti har
   länge och är fortfarande legitimerat att bedriva.

   En massiv, bred, kontinuerlig kampanj där media, politiker, advokater, etc inte håller sig för goda, att med hatet sprutande ur
   ögonen likt kulsprutesalvor i oändliga tirader vräka ur sig invektiv.
   Det måste väl vara ett unikum i Sveriges historia.

   Dessutom har mage att anklaga gräsrötter, som i vanmakt ger
   uttryck för sin förtvivlan, för att hata och benämnas “troll”.

   Något nytt, förunderligt och oförklarligt har definitivt drabbat vårt
   land under en relativt kort tidshorisont.

   En förödande djup tragik vars lösning saknas. Jag sörjer!

   • De som är ansvariga för att hatet och hoten ökar på nätet är till 100% TWITTER och FACEBOOK. Dessa båda A-sociala medier står för 100% av allt hot och hat i världen.

 22. Klart läge för FÖRTALSANMÄLAN mot tidningen.
  ——————————————————————

  Ditt namn står utsatt som “en av de största hatbloggarna i Sverige”

  Klart fall av förtal

  Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. ” BrB 5 kap.

  • Det fungerar inte, journalisterna har ett eget rättsväsende där dom aldrig fälls, ska du dra det via vanlig domstol måste du vara miljonär. Se bara vad som hände med docenten, det slutade med att han var skyldig en miljon kronor. Sverige är en av världens mes korrupta länder. Låt oss istället arbeta på att stänga ner propaganda kanalerna MSM och SVT/SR. ”Vänd dom inte ryggen” (filmen)

   • Leif, här är fakta:
    1) det kostar inget att anmäla förtal till polisen även om man förlorar i domstol
    2) om man gör en stämning i civilmål, ska man aldrig begära mer skadestånd än 20 000 kronor, då slipper man nämligen betala motpartens rättegångskostnader om man förlorar i rätten.

    Fallet är solklart… “Tommy Pettersson är en av Sveriges största hatbloggare…” det saknas källa till “största” och det saknas källa till vad det är som gör TP till en “hatbloggare”. Att vara “hatbloggare” är i samhället starkt klandervärdigt och diskussioner förs om att förbjuda “hatbloggare”. Alltså är det förtal att utan rimlig relevans utmåla TP som klandervärdig. Det är ju inte TP som är åtalad för hets – tvärtom så friades TP i ett annat tidigare mål.

   • Dessutom så har förtalet spridits i hela blaskans utgivningsområde vilket brukar beaktas av domstolen.
    Vanligt folk brukar fällas för mindre, så bara polisanmäl.

   • @Sara från Skåne Bara för din information, det är nästan unikt att polisen utreder förtal. Dessutom skall det vara avsiktligt och upprepat och ägnat att skada. Det är nästan omöjligt att bevisa. När det gäller tryck och webben gäller tryckfrihetsförordningen (TF) och yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) och JK. Där går det till medias eget rättsväsende som i realiteten fungera för att skydda media mot alla anklagelser. Igen, det är unikt att någon fälls. Även om man kan undvika att betala rättegångskostnader kan media börja processa om skadestånd och därmed ruinera folk ekonomiskt bara för att sätta ett varnade exempel, och dom gör det. Att ”Tommy Pettersson är en av Sveriges största hatbloggare” kommer man att hävda att det ä en legitim åsikt som man har rätt att uttrycka. Tyvärr är individer helt oskyddade i Sverige mot maktmedia och journalistklanen. Uppenbart har dom rätt att mobba folk in i döden med förtal, lex Benny Fredriksson som mobbades och förtalades till självmord. Ingen journalist har hållits ansvarig för det mordet.

 23. Åsikts och yttrandefriheten är bara till för dem som har de riktiga och korrekta åsikterna. Vi andra kan i värsta fall vänta oss besök av polisen om vi är dumma nog att yttra oss. Är det inte likt DDR ??

Kommentera