Det här med tandläkaren

Undertecknad var hos tandläkaren i veckan. Det kostade mig 870 kronor efter att det allmänna tandvårdsbidraget dragits av från totalsumman 1 170.

Bara genom att sätta mig ned i tandläkarstolen och öppna käften kostade 635 kronor. Osökt kommer jag då in på den tandvårdsreform som ger illegala invandrare rätten till tandvård för 50 kronor, vilket avslöjades i veckan. En förmån som givetvis asylsökande också har. Personligen har jag råd, även om 870 kronor gräver ett djupt hål i fickan hos en vanlig arbetare. Däremot funderar jag över det faktum att många svenska medborgare avstår tandvård p.g.a. den höga kostnaden och hur de ser på saken? Kanske en fråga att ställa till era föräldrar och andra i er omgivning.

En fråga alla seriösa lokaltidningar borde gräva i, är hur många med utomeuropeisk invandrarbakgrund som ser en chans att ljuga sig till denna subventionerade vård?

9 thoughts on “Det här med tandläkaren

  1. -Varför är vi tysta?

    -Varför ställer vi oss i ledet bakom aporna från djungeln?
    -Varför säger ingen något om
    LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna,
    som har kontrakt med muslimerna att islamisera
    Vårt Fosterland?

    – Varför låter vi socialdemokraterna ”sälja ut”
    Vårt Fosterland till muslimerna (Saudi Arabien?)?

    Har vi redan accepterat att vårt land, Sverige
    inte längre är vårt land?

    -Är det vår tur att fly från muslimerna?

    -Ska vi ge bort vårt liv, det vi äger och våra barn
    till muslimerna (enligt kontraktet)?

    -Är vi så dumma?
    //age

  2. Jag, som gammal pensionär är SÅÅÅ
    glag för att jag får avstå från tandvård
    så att alla apor från djungeln kan få sina tänder renoverade.

    Jag är också VÄLDIGT glad att vi kan ge
    aporna RETROAKTIVT BARNBIDRAG !
    – och att vi kan ge dem företräde till den
    vård som vi åldringar skulle behöva!
    – och att vi kan ge dem det boende som vi
    skulle behöva!
    – och att vi kan ge dem tillträde till våra barns,
    och barnbarns skolor, som de skulle behöva!

    ”Öppna ERA hjärtan!”

  3. Hur många tusentals pensionärer finns det som inte har råd att gå till tandläkaren för att åtgärda de problem som orsakats av just tandvården när vi var barn. Amalgamskador, kvicksilver i våra tänder!! Otroliga kostnader för att åtgärda detta, tusentals kronor!
    Mycket farligt, och på gamla dar när dessa ”lagningar” går sönder får vi ingen hjälp av staten! Som i mitt fall: jag matades med flytande järnmedicin vid läggdags efter min tandborstning. Detta orsakade tandskador! Som lagades med farligt kvicksilver!!

  4. Ja och det kan inte vara trevligt heller för en fattigpensionär att välja mellan att avstå från någon Medicin eller att köpa en ring av den billiga falukorven till extrapris när dom märker att ”nådepengarna ”inte kommer att räcka till nästa utbetalning Men dom får väl känna tillfredsställelse över att någon importerad kan få sina tänder reparerade och utbytta för felräkningspengar, Har sagt det förr och säger det igen, vi har dom mest korkade politikerna i hela Europa, och kanske i hela världen!

  5. Tänk om vi vanliga svenskar skulle gå till folktandvården och låtsas som om inte kunde svenska. Vi kan ju ha tolk med oss. Det såg ut på klippet jag såg (om det stämmer) att personalen inte får fråga vem jag är. Det verkade också som om han fick förtur.
    Det trollas ju på sociala medier och det ju vara trolleri men annars borde vi ställa oss upp som EN man/kvinna och protestera.
    Vi borde också ta en liten pall, varma kläder, filt och en mugg och sätta oss på rad bredvid tiggarna. Kanske märker vi då om platsen är ”såld” för då blirvi ju bortkörda.

  6. De jävligaste är att våra skattepengar går till detta, måste vara fantastiskt härligt att sitta som politiker, bestämma, leka gud allsmäktige och tycka att de är humana i riksdagen, när vi svenskar och framför allt pensionärer inte har råd att gå till tandläkaren, så har politikerna mage att säga att alla människor är lika mycket värde, snacka om att bygga upp politikerföraktet själva.

    • Dessa politiker kunde inte leka Gud allsmäktige i riksdagen om inga väljare fanns !

  7. Med reservation av att jag är lekman så vill jag säga tre saker.
    1 Hur rimmar det här med alla människors. ..?
    2 Sagan om kejsarens nya kläder.
    3 Den hemska insikten att många anar eller vet att det är tokigt men att få vågar göra något åt det, och är väldigt medvetna om konsekvenserna.

  8. Ett enkelt svar igen på frågan; varför gräver inga seriösa lokaltidningar och andra i denna fråga? Svar; det finns inga längre!

Kommentera