“En skam för Europa”

INSÄNDARE. Malmö 1-3-2019. Till Sofia Nerbrand, sydsvenskan

Jag har läst din artikel under Kolumnen i dagens tidning. Mina ögon tårades flera gånger under läsningen för dina rader har öppnat mina ögon och jag har insett vilka svin både jag och min fru har varit.

Efter att ha jobbat i sammanlagt ungefär 90 år tillsammans så har vi det idag alldeles för bra när man betänker att vi numera bara är två personer som bor i ett hus på närmare 200 kvadrat.
Vi har två bilar, varav den ena är min egen leksak som jag bara använder på sommaren till ren nöjeskörning när jag kan fälla taket. Jag vågar inte nämna bilmärket men den har en stjärna längst fram på motorhuven. Men denna sommar blir det nog inte så mycket åka av med den bilen eftersom mina skamkänslor numera efter att ha läst dina rader vida överstiger nöjet att åka med den.

Vi brukar åka på semester varje år utomlands, vi unnar oss att äta ganska gott och vi har inga ekonomiska problem utan kan unna oss det mesta som vi vill ha.

Ingen av oss har legat samhället till last, vi har aldrig fått en krona i bidrag, vi har säkerligen under årens lopp betalat in miljonbelopp i skatter och avgifter till både stat och kommun genom vårt skamliga leverne.

Vi har det alltså ganska bra och tidigare så kunde jag känna mig ganska stolt över detta. Men idag så förstår jag att vi båda borde skämmas eftersom vi ju är européer.

Och som civiliserade européer så har ingen av oss skurit halsen av någon vi ogillar. Något som tydligen är brukligt i vissa av dom kulturerna som vi enligt dig skall släppa in i vår världsdel.

Vi har heller inte tvingat våra barn att sparka fotboll med avskurna huvuden. Inte heller har vi skjutit ihjäl någon och inte heller deltagit i allmänna steningar.

Vi skäms oerhört över detta att vi har levt ett fredligt och civiliserat liv som inte innehåller ett enda inslag av ovanstående kulturyttringar.

Naturligtvis så skall vi precis som du skriver ta emot alla dessa stackars förföljda flyktingar till Europa. Det rika Sverige kan utan problem ensamt ta emot alla dessa 65 miljoner.
Bara i vårt fall så får säkerligen 2 – 3 familjer oavsett hur många barn dom har fått plats i vårt hus.

Jag och min fru är beredda att flytta ut i vårt tvåbilsgarage och den bilen med stjärnan i fronten får flytta ut på gatan tills jag har sålt den för att kunna finansiera våra nya gästers leverne.

Både jag och min fru är oerhört glada över att fått inspiration från dig att lämna vårt egoistiska, fascistiska, främlingsfientliga, nynazistiska, islamofobiska samt europeiska livsstil.

Vi skall bli dom nya européerna och tänka på alla andra utom oss själva. Vi skall lämna den europeiska skammen bakom oss! Europa skall tillhöra alla oavsett varifrån dom kommer och hur många dom än är!

Nej , nu du, din lilla fisförnäma hycklarjournalist på sydsvenskans ledarredaktion!
Nu skall jag skriva vad jag verkligen tycker och jag står för varje stavelse.
Vi skall inte ta emot en enda av dessa primitiva våldsbejakande varelser varifrån dom än kommer. Europa skall hållas rent från vildar komna från våldskulturer där man löser alla problem och konflikter genom att ta livet av varandra på det mest obegripliga sätt.

För mig får dom jihadda, allaha aukhbara och fatfa på och både skära halsen av varandra och spränga varandra i bitar bäst fan dom vill. Det enda som intresserar mig är att dom håller sig där dom är och utövar sina seder och bruk där och inte här. Punkt slut och nada!

Europa skall inte tillbaka till den grottnivå som dessa kulturer och länder varifrån dom här varelserna kommer ifrån befinner sig på.

Du skriver att Medelhavet tar i genomsnitt sex migranters liv dagligen. Jag får tacka dig för att du inte benämner dom för flyktingar utan vid deras rätta namn , migranter.

F ö så kan jag väl tycka att om man är så korkad att man går ombord och t om tar med sig barn på en halvrutten skorv där relingen befinner sig 5 centimeter ovanför vattenlinjen och där det ombord befinner sig ytterligare 500 likasinnade när båten är avsedd för 50 personer så får man skylla sig själv. En europé hade nog inte gått ombord på den båten!

Vilket antagligen bevisar en viss skillnad på intelligens och fattningsförmåga.

I samma tidning och på samma dag som du skriver i så finns det en tresidig artikel om olösta mord i Skåne. Det intressanta med denna artikel är att man redovisar 40 mordfall.
Av dessa 40 fall så visar det sig att minst 25 av dom mördade är av utländsk härkomst. Eftersom fallen är olösta så kan man inte redovisa några gärningsmän men man kan nog lugnt utgå ifrån att det är likadant där, alltså att majoriteten är av utländsk härkomst.
Får inte denna artikel dig att tänka till lite och fundera på vart vi är på väg när det gäller grov kriminalitet? Och med det du förespråkar så kommer det att bli än värre.

Till sist så undrar jag om du är beredd att upplåta ditt hem om några av dom 65 miljoner som du skriver om står utanför och vill in?

Ärligt talat så tror jag inte det, eller hur? Men att sitta på sydsvenskans ledarredaktion och skriva så vackert och lidelsefullt det går bra.

Skillnaden mellan dig och mig är förstår du att jag vågar skriva precis vad jag tycker och tänker och jag står för det också.

Att det sedan finns människor som tycker att jag är ett monster eller något liknande är för mig i detta sammanhanget totalt ovidkommande.

Här gäller det att rädda Europa från en total undergång och ett utplånande. För mitt eget vidkommande så spelar det egentligen ingen roll eftersom jag är 67 år gammal och kanske i bästa, eller snarare sämsta fall, har 10 – 15 år kvar. Men jag har barn och barnbarn och det är dom jag tänker på. Det finns européer som borde känna skam. Däribland befinner sig du och en stor del av journalistkåren i Sverige.

Sandor Herold, europé av ungerskt ursprung som inte skäms

19 thoughts on ““En skam för Europa”

 1. ” och jag har insett vilka svin både jag och min fru har varit” .

  Hahaha! 😆

 2. Ja Sandor kan känna sig stolt både som Ungrare o Svensk eftersom han är en av dem, det finns många fler, som bidragit till att Sverige har varit ett fantastiskt land som nu förstörs av flumvänstern.

  Däremot kan fånet till redaktör känna skam inte bara för sina insnöade åsikter, utan varför i fridens namn hon inte själv går bräschen för
  att ta emot mördare o banditer.

  Är otroligt glad att jag inte bidrager till denna kvinnas försörjning genom att köpa hennes alster, något mer insnöat är svårt att hitta.

 3. Tack Sandor . Som ungrare , känn dig stolt . Som svensk känn dig stolt . Dina texter är knivskarpa . Var vaksam du kan få Strandhäll och ett okänt antal av övriga politiker på dig . Ungern och Fidez ska ju frysas ut i sann demokratisk EU – anda . Orban är en sann demokrat och värnar landet , även Europa . Vilka andra ledare gör det ? Mvh Sjöström

 4. Js, fy skäms på er två skattebetalande svenskar som arbetat i 90 år tillsammans !

 5. Finska dokumentärfilmaren Matti Reinikka fick i uppdrag av statliga tv bolaget Yle att göra en dokumentär om flyktingarna som kom till finland 2015-17 den skulle heta arabvåren i Seinäjoki När Reinikka började göra filmen så trodde han att de var människor om flydde från krig och elände men under arbetets gång märkte han att ingen hade flytt krigets fasor
  utan de var äventyrslystnad och att många hade hört hur lätt de var att lura de landet man kom till på bostad och uppehälle Alla var skolade i vad dom skulle säga Men när dokumentären var färdig så ville Yle inte mera visa den för där kom sanningen fram Såväl som sosialistiska SVT och sosilistiska YLE så är sanningen någonting som inte passar i bolagens policy

 6. Undrar om man som regerings överkörd svensk kan söka politisk asyl i Ungern eller Polen inom en snar framtid nära dig.
  Avvaktar väl till EU valet och ser om det finns en chans att skiten vänder åt rätt håll snart.

 7. Fan Sandor, vilken härlig drapa, jag tror att jag älskar dig.
  Du är BÄÄÄÄST!!

 8. Tack SandorHerold!
  Sant och sunt förvisso…

  Läser att Du citerar 65miljoner från tidningen..vilket är helt sant dock vilket kanske inte skribenten nämner är att denna siffra är ständigt ökande trots vårt beviljande av UT.
  Sedan
  “Totalt kom 138 882 flyktingar och migranter till Europa under 2018, det lägsta antalet på fem år. Det motsvarar 0,3 promille av EU:s befolkning.”
  Nu har det brunnit i proppskåpet denna siffra gäller Sverige och om/även vi ta emot många så vist är det fler… rena fake news alltså….

  Bifogar siffror från Björn Olanders så ser vi att sedan 1980 har Sverige beviljat 2,5 miljoner UT… visste faktiskt inte att sådana här siffror kunde passera redaktionen

  Dessutom som av en händelse så har UNHCR som tar hand om dessa
  65 miljoner en budget på 65 miljarder…
  vilket är precis det som vårt MV kostar för att hantera 138 882 in alles för 2018… bara att stänga MV och skicka pengarna till UNHCR skulle dubbla deras budget….

  MEN då skulle alla anställda på MV behöva skaffa annat jobb inom någon annan sektor…

  bjornwiklund.wordpress.com/2019/01/20/trendsii-ackumul-since-1980-real-and-fitting-trend/

 9. Detta MÅSTE få ett slut!

  Vår totalt odugliga och LJUGANDE regering är inte kompetent att lösa problemen.

  Det finns kompetenta och DRIVANDE personer i Sverige.
  Vår industri är full av dom!
  Hur byter vi?

 10. Artikelförfattarinnan på blaskan borde ju inte gnälla, kan man tycka.
  Men å andra sidan retar det ju gallfebern på sådana som henne att det finns länder i Europa dit folk som inte vill bli tvångsintegrerade med främre Asien kan flytta och därav komma undan deras mångfald.
  Ingen skam över Ungern utan det enda rätta är all heder åt Ungern m.fl.

  Man har förstört Sverige men målsättningen är att förstöra hela Europa, ingen ska komma undan deras förstörelselusta.

 11. Ja du Sandor, Du är så långt ifrån monster du kan komma.
  Du är istället en av de klokaste personer som någonsin skrivit en rad på någon dator.
  Jag håller fullständigt med dig om att alla dessa NEANDERTALARE som importerats hit av AB Reinfeldt & Löven omedelbart skall återförenas med den djungel dom kommer ifrån.

 12. Som vanligt en träffsäker drapa av Sandor.
  Helt otroligt att man kan propagera för något som har visat sig leda till endast förfall.
  Sofia Nerbrant och andra på Sydsvenskan drar en gammal anrik tidning ner i smutsen.

 13. Sandor….en människa som ska värderas högt, då du har vad Sveriges sk.ledare totalt saknar…RYGGRAD !

  Skulle gärna se dig som 👑

  Tack, tack, tack….kan inte tacka dig nog ! 💐

 14. Vore jag av ungerskt ursprung skulle jag allvarligt överväga att flytta till Ungern som ju värnar om sina egna medborgare sitt lands gränser.

Kommentera