Bortalaget överlägset när fler polisanmäls för fusk om assistansersättning


BROTTSLIGHET. Fler personer anmäls för fusk med assistansersättning av Försäkringskassan. Under 2018 har antalet fördubblats och närmare 180 personer har anmälts.

Steget efter

Peter Fausö, som är chef för kontroll i region syd på Försäkringskassan, menar att orsaken till att antalet personer ökat är att myndigheten har skaffat sig bättre kunskap i den typen av ärenden och därför kan göra bättre kontroller.

– Dels är vi bättre på att hitta de här ärendena i dag och dels har vi ett mer utvecklat samarbete, och bättre samarbete, med andra aktörer, till exempel polis, åklagare och andra myndigheter, säger han till Sveriges Radio Ekot.

-Pettersson tycker det är otroligt att det går att fuska med tanke på hur många behövande som nekas.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

Vi har sedan 2010 rapporterat om Fusket som hotar hela systemet i vårt land. Enligt Karl-Arne Ockell, utredningschef vid länskriminalen i Halland så är minst en tredjedel av det som betalas ut i assistentersättning fusk enligt rapport i Ekot ändå håller det på år efter år och de som drabbas är de som verkligen behöver hjälp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Bortalaget överlägset när fler polisanmäls för fusk om assistansersättning

 • age

  En av Sveriges största polisutredningar
  var när polisen avslöjade assistansfusk hos
  balkan”flyktingarna” i Södertälje.

  Gilla

 • Argus

  Dags att införa att bara infödda svenskar har rätt till våra välfärdssystem. Australien lär, enligt Nigel Farage, ha tre regler för invandring; Du ska vara under 50 år och frisk, vara ostraffad samt vilja omfamna den ”australienska drömmen”. Det vill säga, du gillar Australien som det är.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: