17-0 till bortalaget vid åtal för “systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”

INVANDRARBROTT. Sjutton personer åtalades idag, misstänkta för att ha utnyttjat en syrisk-ortodox kyrka i Stockholm för grova bedrägerier. Åklagaren Ewa Wintzell säger att församlingen varit cent­rum för ”en systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”. – De misstänkta har vilselett Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och därefter har cirka sex miljoner kronor i olika arbetsmarknadsstöd betalats ut. Samtliga åtalade har bakgrund i Mellanöstern men är svenska medborgare. 

Rovdjuret Halef Halef

Huvudmisstänkt är församlingens före detta ordförande. Enligt åtalet har han lurat myndigheterna att betala ut felaktiga bidrag, bland annat till den ideella förening som driver kyrkan. Bevisningen, som bland annat består av telefonavlyssning och beslagtagna mejl är omfattande.

-Pettersson noterar att politikerna som vanligt gjort misstaget att utgå ifrån att invandrare i allmänhet har samma norm- och moralsystem som etniska svenskar. I själva verket undertecknar regeringen en generös inbjudan till grov och organiserad kriminalitet i aldrig tidigare skådad omfattning. Klansamhället är här och de uppträder som rovdjur och sliter sönder tilliten och samhället.

Glöm inte att titta runt lite i Sagan om Södertälje och fråga er varför detta inte ligger högt upp på dagordningen när det har förgreningar från dörrvakter på krogarna ända upp i riksdag och regering.

“De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2015-02-06. Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef misstänks ha lurat till sig 8,5 miljoner

I tisdags kväll fortsatte nästa kapitel i sagan om Södertälje. Då gjorde polisen, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten ett större tillslag i Södertälje och Norsberg. Sju personer anhölls misstänkta för grovt bedrägeri och en person för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Sju av de åtta har begärts häktade.

Huvudmisstänkt är gudsmannen Halef Halef som häktats på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för grovt bedrägeri. Halef är en högt uppsatt person inom den syrisk-ortodoxa kyrkan och misstänks vara härvans huvudman.

Bedrägerierna som misstänks ha pågått från november 2011 till nu gäller att alla sju ska ha lurat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att betala bidrag till syrisk-ortodoxa kyrkans förening, där de ska ha utfört enklare arbetsuppgifter, men polisen misstänker att det förekommit fusk.

Vid husrannsakan som genomfördes, bland annat i Arbetsförmedlingens lokaler i Södertälje och en syrisk-ortodox kyrka i Hallunda, beslagtogs egendom för att säkerställa de summor som ska ha förskingrats. Det rör det sig om minst 8,5 miljoner kronor. Åtal ska väckas senast 5 mars.
Ytterligare en person är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott som rör festverksamhet.

Den misstänkte huvudmannen Halef Halefs påstår genom sin försvarsadvokat Henrik Olsson Lilja att han är berövad och knäckt och han inte bara förnekar brott utan ställer sig helt oförstående till de anklagelser som riktas mot honom: – Vi tror att polisen helt enkelt inte har hela bilden klar för sig. Att de tror att något brottsligt ägt rum, vilket inte är fallet.

Halef Halef har tidigare kritiserat polisen för att de fört register över syrianer, HÄR. Troligen för inte polisen registret för att de är syrianer utan av helt andra skäl.

HÄR kan vi hitta tre stycken Halef, dömda för assistansbedrägeri. Om de är släkt vet jag ej men i Södertälje sker inget utan klanens medvetande.

I Södertälje går familjen, släkten, klanen, före allt annat. Klanmentaliteten genomsyrar hela kommunen, från botten och hela vägen upp till toppskiktet. Så är det även inom politiken, där man satt demokratin ur spel, man förhandlar om rösterna och positioner. Ledarna kommer med flera hundra röster. Syrianerna har riksdagsmän hos moderaterna, socialdemokraterna, kristdemokraterna. Ideologin betyder inget, man vill ha makt för klanen.

Klanen äger fastigheter, restauranger och frisersalonger. De bedriver social och vårdande verksamhet i olika bolag, bland annat Trea Assistans, Läkarkliniken i Stockholm AB, Jome Omvårdnads AB i Södertälje med flera. Flera av dessa företag har anklagats och dömts för omfattande assistansbedrägerier med mera. Man har festfixarföretag, på syrianernas fester kan det vara 500 personer där svartspriten och svarta pengar flödar. Klanen har även inflytande över det kommunala bostadsbolaget Telge Bostäder.

Gång på gång uppdagas kopplingar till de kriminella nätverkens framfart.

Klansamhället hotar hela samhället men ingen verkar ta ett helhetsgrepp över assistansbedrägerier, mord, fusk, beskyddarverksamhet, svarta pengar. allt där det finns pengar och makt är de inblandade i.

I fallet med gudsmannen Halef Halef har det varit bedrägerier men nystartsjobb och liknande. Ett enda sådant kan ge 50 000 kronor i månaden, eftersom det inte finns något lönetak. I Sverige finns 174 000 personer i jobb där Arbetsförmedlingen betalar minst halva lönen med skattemedel, nära 46 000 av dem i nystartsjobb.

I flera branscher har det blivit svårt att få jobb utan en påse pengar från Arbetsförmedlingen. Nya arbetslösa med fräscha bidrag slår ut arbetslösa vars bidrag börjat sina, och konkurrensen snedvrids så att företag som inte utnyttjar bidragsjobben riskerar att gå omkull. I dag avstår runt hälften av alla städföretag från att delta i offentliga upphandlingar eftersom de inte kan konkurrera med bolag som dumpar timpriserna med hjälp av en mycket stor andel bidragsanställda.

-Pettersson tycker inte vi ska vara för hårda mot den syrianska klanen och maffian. De har bara tagit Mellanösterns mentalitet med sig hit och tar för sig av det som bjuds av naiva politiker. Vi skall fördöma de politiker och journalister som gör allt för att dölja det som pågår och som hotar hela samhället. I förlängningen är 87:an ansvarig och vi ser bara toppen på isberget…

Tänk också på att dessa bedrägerier inte räknas in i kostnaderna för invandringen eftersom etnicitet av någon anledning är förbjuden att registrera i samband med brott.

2015-02-06_0624

16 thoughts on “17-0 till bortalaget vid åtal för “systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”

  • De kommer ju från samma områden som muslimerna numera bedriver Jihad i.

   Afghanska muslimska svin som Malmöbo har kommit hit för att göra vadå?

   • Göran Andersson : du får respektera bloggens regler, här har vi inga personangrepp. Jag förstår att du tog illa vid när jag kopplade kristendom till de svinen men det är så det är här på bloggen, allt kopplas ju till islam/muslimer

 1. Det finns en anledning till att denna grupp äger en stor del av hyreshus och affärscentrum i Södertälje.
  Likaså att i de villaområden, som “de blivit ensamma i”, finns nybyggda villor, som bara finns liknande i lyxområdena i USA:s storstäder.
  Vid villorna står ofta nya, dyra BMW med mörka rutor.

  En revisor, och f.d. anställd i skattemyndigheten berättade om den teknik den här gruppen använde sig av för att “lura” skattemyndigheten.
  Detta var för ca 20 – 25 år sedan.
  En mycket stor del av isberget ligger alltså under ytan!

  “De tillför ju så mycket” – till vårt blåögda samhälle!

  Två av Sveriges största polisutredningar har gällt denna grupp.

 2. En övertygande seger gör “bortalaget”.

  Har tydligen “hjälp” av högre makter, i dubbel bemärkelse.

 3. Halef Halef och den övriga syrianska klanmaffian har (tillsammans med politruker och s.k. ”journalister” och övrigt propagandistiskt mediapatrask) verkligen lyckats underminera det Svenska samhället på bara några få årtionden.

  ”Totalt menar åklagaren att de åtalade lurat till sig 6 129 266 kronor varav 3 436 608 kronor från arbetsförmedlingen och 2 692 658 kronor från försäkringskassan. Men om polisen inte hade slagit till hade 8,7 miljoner kronor betalats ut inom beslutsperioden.”
  Media upplyser motvilligt om att det specifika bidragsbrottet kostat “endast” 6 miljoner, men ”glömmer” att upplysa om att rättegångskostnaderna beräknas överstiga 300 miljoner, samt att totalsumman av alla utredningar, rättegångskostnader och omtagna rättegångar i södertäljemaffians spår (Oasenmorden, Lunamord, Telgehusrån, Jomehärvan, Elmia m.fl assistanshärvor m.m.), utgör en väsentlig del av Sveriges statsbudget.

  I åratal har kommunistmedia gnällt över att folk ”hamnat mellan stolarna”, att en kvarts miljon Svenska pensionärer lever under fattigdomsgränsen och att cancersjuka inte får vård och hjälp.
  Det skenheliga blattesvinet Halef verkar inte ha ”fallit mellan några stolar”, han utreds även för grovt bidragsbrott kring utbetalningen av sjukersättning under tio års tid (utförsäkringar drabbar tydligen bara Svenskar, ….om man är blatte fixar släktingarna, som inkvoterats på försäkringskassan, allt).

  ”Det är häftigt att betala skatt” ???
  (halalhippien mona muslim i svt sept. 1994)

  Man måste vara både blind, döv och patologiskt oikofobisk, med drag av Xenofili, för att inte se sambanden mellan en ohämmad invasion av samvetslösa bedragare från mena, och sönderfallet av hela vårt Svenska trygghetssystem.

 4. Våra politiker ska åtalas för trolöshet mot huvudman, läs svenska folket.
  För att med Media som säte bedrivit propaganda dygnet runt i varje typ av media.
  En fot i baken o ut, bortom vårat synfält

Kommentera