Funktionshindrade tas till Sverige för att få ut ersättning


INVANDRING. Personer med svåra funktionshinder hämtas till Sverige för att få assistansersättning – som en del i en organiserad brottslighet. Det är en av flera allvarliga faktorer som uppmärksammas i en utredning av assistansbranschen som lämnas till regeringen på tisdagen. Slutsatsen är att lagen bör ändras.

Under flera år har miljonrullningen till brottsliga och oseriösa assistansbolag pågått. Detta har SvD granskat i ett 30-tal artiklar under ett års tid.

-Pettersson menar att det är bra att SvD granskat detta under ett år. Vi har bara skrivit om det i ÅTTA (8), dock nämner inte SvD med ett ord att nästan alla stora organiserade bedrägerier med assistansersättning begås av invandrare och SvD underdriver problemen.

Det är bra att medier och Dagens Juridik tar upp problemen men de skriver fortfarande inte vilka som ligger bakom majoriteten av brotten och de stora pengarna. Jag har skrivit om detta sedan 2010 på bloggen och då naturligtvis blivit kallad för bland annat rasist och fått besöka olika tingsrätter flera gånger.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

”De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


18 responses to “Funktionshindrade tas till Sverige för att få ut ersättning

 • introvert

  Ja, Sverige är en stor kassako. Tage Erlander så på sin tid ”man behöver
  inte äga kon för att mjölka den” Skattebetalarna är här denna emorma
  ko som mjölkar på befallning.

  Gilla

 • Torleif

  Stoppa alla bidrag till handikappade, även dom som på riktigt är det. Alla ska med – alla ska jobba.

  Gilla

 • Joy

  Vilken nyhet! Det har vi rasister pratat om länge, men då har vi varit väldigt hemska, nazistiska människor. Se där, sent ska syndaren vakna, de som hatar den som påtalar verkligheten.

  Gilla

 • JEX

  Detta har mer eller mindre pågått i tjugo år . Inte bara detta fusk ,utan tex också invandrade pensionärer som bott här några år och flyttat tillbaka till landet dom flydde ifrån som dör en naturlig död och släkten fortsätter att ta ut pensionen . Försäkringskassan fick slut på pengarna 2006 och då drabbades alla Svenskar som var långtidssjukskrivna samma som nu år 2017-18.

  Gilla

 • Tony

  är det inte underligt, om jag ska korresondera med försäkringskassan så fodras det att allt är rätt, om så bara ett kommatecken, så kommer det i retur, och då undrar man över hur folk från Mena , som inte kan språket
  kan starta assistans bolag utan problem, och anställa tjocka släkten som heller inte kan språket? Men fett arvoderade brännvinsadvokater hjälper gärna till och förser sig själva och utarmar landet!

  Gilla

  • Joy

   Man undrar hur fusket går till. Om det fuskas på FK också, de bara struntar i att konfronteras med invandrare. Lugnare så, liksom.

   Gilla

 • ossie

  Att det är grovt kriminella blattar som med våra politikers goda minne urholkar det vi har kvar av välfärd. De som får betala det största priset är våra svenska gamla sjuka handikappade, Hoppas sossarna sover gott om nätterna. När de sovande svennarna får upp ögonen för vad de röstat för kommen många PK politiker få det hett om öronen.

  Gilla

 • Dino

  Allt detta får vissa och dem svenskar som behöver får inget.Det finns lagar och paragrafer som gäller men detta struntar kommuner i och att hjälpa fem som är i ett utanförskap går inte för det finns inga bostäder och jobb för det viks åt människor som ljuger och dem som talar sanning får vara utan fy fn på ren svenska

  Gilla

 • Fredde

  De där 10 Miljarderna kunde istället användas för att återuppbygga en fungerande poliskår.

  Att ersätta Rikspolispajasen Eliasson är ett viktigt första steg, oavsett.

  Han är ju själv orsak till bedrägeri, då han plockar ut 160.000 kr /månad för att göra…. armband??

  Gilla

 • ruben

  Det är såna allvarliga bedrägerier mot svensk välfärd, så jag kan inte acceptera andra följder än livstids utvisning förutom återbetalning av bedrägeripengarna. Har också hört om vissa handläggare, som jobbat inom Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, som hjälpt till med bedrägerier till sina släktingar. Här har myndigheterna med extrem flathet och blindhet grovt misskött sina uppgifter.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Maud Olofsson kallade dessa bidragsbedragare Superentrepenörer.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Dit försvinnerdet det sista av vår välfärd.

  Gilla

 • Argus

  Australien har fattat; Du ska vara:

  • Under 50 år och frisk
  • Osraffad
  • Vilja bli en del av det australienska samhället

  enligt Nigel Farage på ett valmöte inför europaparlamentsvalet.

  #fatta#intesåsvårt

  Gilla

 • OPete

  Alla dessa myndighets personer som tar beslutet och betala ut dessa summor till de kriminella är lika med skyldiga . För det ingår i deras jobb att kolla upp att den eller dessa personer är berättigad till sjukersättningar !!! Sverige måste vara absolut det lättaste landet att lura av pengar på !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: