SN mer påhejare än garant för det fria ordet


INSÄNDARE. I en insändare i Södermanlands Nyheter (6/11) slår en herr Salah Aljamal (S) fast att Annelie Danling Brasch ”gör ett enastående arbete” som lärare och integrationsansvarig på Nyköpings högstadium. Det vet redan alla SN-läsare att hon gör.

Det har nämligen Annelie Danling Brasch själv berättat om att hon gör, ett enastående arbete, alltså, i uppskattningsvis ett 20-tal egna insändare i nämnda avisa. Huruvida Annelie Danling Brasch skrivit alla dessa självförhävande insändare som privatperson eller som talesperson förr Nyköpings högstadium har tyvärr aldrig klarlagts.

Petterssons blogg har ingen aning om huruvida Annelie Danling Brasch gör ett ”enastående arbete” som integrationsansvarig på sin högstadieskola eller inte, utan har enbart kort konstaterat att en nyligen presenterad utredning och två skolexperter på DN Debatt visat på att integrationen i Nyköpings skolor fungerar dåligt, till och med sämre än när Annelie Danling Brasch tillsattes.

Nu är det i första hand Pettersson och Petterssons blogg insändarskribenten herr Salah Aljamal ondgör sig över och hävdar ”bygger raggtrådar och osynliga murar” av hat och rasism samt, underförstått, hotar och trakasserar herr Salah Aljamal och hans familj.

Det är som alla vet straffbara handlingar som givetvis ska polisanmälas om nu herr Salah Aljamal menar allvar med sina grova anklagelser mot Pettersson och Petterssons blogg.

Dock tycks insändarskribenten mer vara intresserad av att i SN få misskreditera Pettersson och Petterssons blogg än att polisanmäla dom påstådda trakasserierna, vilket ställer krav på att herr Salah Aljamal kan belägga sina svepande påståenden och hävdanden i sin något koleriska insändare.

Det är helt okej att herr Salah Aljamal inte delar Petterssons och Petterssons bloggs åsikt att Sverige behöver en reglerad och minskad invandring. Han får givetvis ha vilka åsikter och synpunkter han vill. Men det blir ett problem, ett demokratiskt problem, när SN på sin insändarsida enbart låter den ena parten komma till tals. En klok tidning publicerar såväl inlägg som genmälen. Som bekant är dock Pettersson betraktad som persona non grata, ej önskvärd, på lokaltidningens insändarsida och har alltså ingen som helst möjlighet att gå i polemik med exempelvis herr Salah Aljamal.

Därmed reduceras också SN till en partisk och ivrig påhejare av Petterssons meningsmotståndare, vilket näppeligen ökar tidningens vare sig trovärdighet eller seriositet. Men SN uppfattar kanske att tidningens huvudsakliga uppdrag är att bannlysa samhällsdebattörer som inte tycker det för dagen politiskt korrekta.

Anonym

***

-Pettersson vill tillägga till ovanstående insändare att bloggen tidigare haft två inlägg om Annelie Danling Brasch, båda skrivna av ovanstående skribent och nummer 2 är ett svar på en insändare i SN och vad jag kan se innehåller inte dessa något hat eller några hot mot Danling Brasch eller Salah Aljamal. Detta är det tredje inlägget.

 1. De nyanlända vet inte hur Sverige fungerar
 2. Danling Brasch, hatblogg från Oxelösund

Jag kan försäkra att alla som skriver inlägg på bloggen alla är etablerade, ansvarstagande medborgare med familjer. Vi anser att alla ska ha rätt att framföra sina åsikter, hur tokiga dessa än är så länge de är lagliga, olika åsikter måste accepteras även om man inte älskar dem. Vi hatar eller hotar ingen, vi ringer inte upp någon privat, skickar inte kort eller brev med hot till någon och blandar absolut inte in någons barn.

Läs gärna Om bloggen…

Jag hoppas verkligen herr Aljamal polisanmäler detta omedelbart, för han verkar veta vem eller vilka det är som hotar och hatar. 

För övrigt vill jag tacka alla som läser bloggen som kom till sommaren 2010, när SN började censurera insändare.

Pettersson

Journalisten som ber om ursäkt (tidigare anställd på Södermanlands Nyheter)


4 responses to “SN mer påhejare än garant för det fria ordet

 • Danne

  Sossars uttalanden bygger inte på annat än egna åsikter och brist på fakta.
  Efter en lång tid vid makten så är Sverige i skriande behov av ersättare till sjuklöverns politik. Fake news är det som har ersatt saklighet och fakta, men det bekymrar inte de maktgalna.

  Inte ens det monumentala misslyckandet med invandringen av outbildade lycksökare från Mena får dem att nyktra till.
  Men låt kommunerna börja med skattehöjningar som är det mest konkreta exemplet på misslyckandet. Då får vi se hur de klarar morgondagen.

  Gilla

 • Stenbock

  Nej vi som ”känner” Pettersson sedan många år tillbaka,kan gå i godo för honom,och hans ibland allt för vänliga uttryck,kring alla dessa äventyrare och parasiter,som invaderat landet.
  F.ö. kan Stenbock också informera om,(efter många års Orientaliska besök) att dessa araber har mer än livlig fantasi,och ljuger därtill som hästar travar !

  Gilla

 • Mr Jordan

  Jag skulle vilja veta hur valresultatet såg ut i landets fängelser 2018. Jag drar till med en gissning; S vann en jordskredsseger. Det fanns säkert ett gäng islamister som inte röstade alls. Salah Aljamal (S) borde skämmas och partiet förbjudas. Var jag orättvis nu? Det kan man säkert anse, men sluta då med att tjata om taggtråd och osynliga murar, och kalla framförallt inte en miljon svenskar för rasister, bara för att vi röstade på SD.

  Gilla

 • Stefan K

  De här orden från socialdemokratens insändare tål att granskas.

  ”Vilket kommer inte att tolereras från bloggaren i Oxelösund och hans bundsförvant. De är dömde på för hand att misslyckas. De kommer att svara med sitt klassiska vis, dvs. genom att skicka V-kort till våra brevlådor, ringer oss på våra telefoner, hota oss genom att talar om för oss att de vet vilka skolor våra barn går i, och så vidare”

  ”De” är alltså Pettersson och en person till. Är det jag, någon annan skribent eller någon av er som kommenterar?

  Hur som helst publicerar SN en insändare där ”de” anklagas för att trakassera honom och hans familj.

  Väldigt allvarliga anklagelser mot Pettersson som garanterat inte har någon grund.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: