Flyktingar vandaliserade

Vi har läst om ett antal asylboenden där de inplacerade flyktingarna efterlämnat vandaliserade och förstörda lokaler.

Asylboendet i Fur är ett i raden. När boendet stängde i mars 2017 möttes ägaren av sönderslagna lokaler. Än idag väntar han på att Migrationsverket ska ersätta honom.

Asylboendet i Fur låg i Blekinge läns gamla sanatorium och köptes 2014 upp av en lokal entreprenör som gjorde om byggnaden till ett asylboende.

SVT Blekinge kan berätta att ägaren, Anders Nordin, kräver 4,3 miljoner i ersättning för de renoveringar som krävdes när flyktingarna hade lämnat byggnaden. Enligt Migrationsverket har 1 100 ersättningskrav anlänt till verket p.g.a. förstörda asylboenden. Bilden nedan är från SVT:s webbsida och visar hur tacksamma flyktingarna var när de lämnade boendet.

Nu tycker jag inte ett dugg synd om Anders Nordin som för SVT erkänner att han gjort mångmiljonvinster på asylindustrin. ”Jag skäms inte”, säger han i intervjun. Nej, varför skulle han? Den svenska asylindustrin ha gjort många rika, inte sällan de som redan har feta bankkonton. Nu pendlar han mellan Sverige och Spanien i rollen som fastighetsförmedlare.

Fur har precis som många asylboenden kantats av problem och bråk. Som 2015 när flera män flyttades från boendet p.g.a. trakasserier, våld och stölder. Flera män som förmodligen kände sig oerhört tacksamma för att Sverige tog emot dem, gav dem gratis mat och logi.

2017 berättade SR att var tredje boende på Fur använde någon form av drog. Hasch, morfin och heroin var de vanligaste drogerna och en av de boende berättar att hans vän var nykter hemma i Syrien, men började använda droger efter att han kom till Sverige. 80 personer på ett asylboende som förmodligen kände glädje över att få komma till det trygga och lugna Sverige. Kanske att några av dem vandaliserade boendet under ett drogrus?

Eller så var missnöjet så stort med boendet att flyktingarna valde att slå sönder stället? 2017 skrev flyktingarna på en protestlista där de klagade över det boende de placerats på. ”Krossade fönster och trasiga möbler är vardag”, sägs i artikeln. Förmodligen möbler och fönster som förstört sig själva, för skötsamma flyktingar slår inte sönder. De är tacksamma. Givetvis var också maten skit, för även den klagade man på. Kanske dessa missnöjda flyktingar inte kände glädjen över att få komma till Sverige, där öppna armar, gratis mat och fri logi mötte dem?

Idag bor flyktingarna inte kvar. Förmodligen lever de skötsamt i fina lägenheter som kommunerna ordnat åt dem. Tacksamma som de förmodligen är att få leva gott i det trygga och lugna Sverige.

10 thoughts on “Flyktingar vandaliserade

  1. kappvändaren Bert K fick också boende förstörda som han hyrde ut till migranter och som ägarna vill(e) debitera honom vilket han vägrar tydligen. vet ej hur det slutade men ev får skattebetalarna stå för det hela igen,

  2. Anders investering har näppeligen gått till spillo. Anders har öppnat sitt hjärta och plånbok och blivit rikligt belönad. Anders borde ta hem vinsterna och hålla käften. Eller investera på nytt, varför inte utomlands? UNHCR tar emot din hjälp med öppna armar; det finns barn, riktiga barn, som svälter ihjäl, varje dag, timme och minut.

    • Ja, han kan väl använda vinsten till att renovera. Eller försöka stämma dem som vandaliserat. Märkligt att sk flyktingar inte kan åtalas för skadegörelse!

  3. Varför,varför tar man in dessa avskum till Sverige.Varför erkänner man inte att okontrolerad invandring för med sig enorma problem. Det blir inte bättre det blir bara värre och värre .Hur länge orkar vi vänta?Hur länge ser vi på medan Sverige förstörs mer och mer?VAKNA .

  4. Anders Nordin får skylla sig själv när han hyr ut till inkräktare. Jag har ingen som helst medlidande med dessa asylbaroner.

  5. Varför ska andra regler gälla för detta avskum? Om en vanlig hyresgäst förstör något som inte anses som normalt slitage så blir denne ersättningsskyldig, det är inte migrationsverket som ska betala, det är de som bott där och sen ska de ut ur landet för alltid!

Kommentera