De nyanlända vet inte hur Sverige fungerar

INSÄNDARE. I Södermanlands Nyheter, SN, tillåts en person vid namn Annelie Danling Brasch, lärare vid Nyköpings högstadium, regelbundet publicera insändare om hur fantastiskt väl fungerande och framgångsrikt skolans integrationsprojekt är.

Som av en händelse är det insändarskribenten Annelie Danling Brasch själv som är ansvarig för det nämnda integrationsprojektet. En uppskattning ger vid handen att Annelie Danling Brasch i SN senaste året publicerat cirka 20-talet insändare i samma ärende och med samma odelat skrytsamma innehåll.

Hänvisande till en framtagen rapport slår nu två skolexperter fast (DN Debatt (26/10)) att: ”Det går fler elever i en segregerad skolmiljö i Nyköping idag än det gjorde tidigare”.

Vilket styrker den gamla devisen att den som, i det här fallet högstadielärare Annelie Danling Brasch, skramlar högst och mest med trummor inte nödvändigtvis också är den som beskriver verkligheten bäst och korrekt.

Anonym

-Pettersson känner till insändarskribenten men inte Annelie Danling Brasch, så jag googlade på hennes namn och fann en hel del. Bland annat en debattartikel i Aftonbladet…,tyvärr tror jag knappast att värdegrundsarbete fungerar på dem som inte vill lära sig och för dem som vill räcker det med sunt förnuft.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “De nyanlända vet inte hur Sverige fungerar

 1. Såg en reklam i Tunnelbanan med en bild från en toa och text;”Använd toaletten till den det är till för. Kiss , bajs och toalettpapper.” Man kan lätt säga att utvecklingen går bakåt med en rasande fart, när vi tvingas börja om från början.
  Hörde att det kostar miljoner för kommuner att reparera sopnedkast. På Söderhöjden i Järfälla hade någon tryckt in en dammsugare, för att avlägsna det kostade 80 000 kronor.man var tvungen att montera hela sopsugaren på gården.

 2. Jag antar att chefredaktören för SN tycker att hon är oberoende mot dem som bor i hennes spridningsområde. Det har hon lärt sig på journalisthögskolan. De som inte håller med är undermänniskor och ska hånas och tryckas ner.

 3. Efter 41 år i Sverige känner jag mig mera främmande i landet en jag gjorde när jag steg i land i Oxelösund. Dagens Sverige vet jag verkligen inte längre hur det fungera

 4. Vänstern har ju förstört det naturliga i samhället. Så hur ska utlänningarna kunna lära sig nåt som inte finns kvar. Istället flrsöker makten pådyvla dem socialistisk smörja. Bättre vore, om de istället, försökte att fånga in det allmängiltiga förhållningssätt, vi en gång hade till varandra. Och lärde ut detta. Då skulle vi få ett bra mycket bättre samhälle. Socialismen och den s k värdegrunden, dödar istället allt som är nåt värt. Och banar väg för utlänningarnas skit. Inget positivt med detta alls! Så maktfolket föröder betydligt mer än de bygger upp samhället, genom detta.

 5. Att de ”nyanlända” (motbjudande nyspråk) inte vet hur Sverige fungerar kan bara överraska blinda ideologer och idioter.

 6. Invandrarna vet allt som är väsentligt: De vet att det svenska samhället vräker pengar över dem, som invandrar hit från MENA, och att svenskarna är lättlurade. Vad mer behöver man veta?

 7. Kolla bilden. Det är i alla fall en man (han till vänster) som kraftigt verkar fundera på i vilken idioti han hamnat.

 8. VÄRDEGRUND = DIKTATUR!!!

  Värdegrunder hade man i Kina också, i ”Maos lilla röda.” Pol Pot hade en värdegrund, han utgick ifrån, att alla intellektuella var förkastliga, och skulle dödas. Såväl Stalin, Hitler och Khomeini, hade värdegrunder. Så vad är det för bra med detta förtryck. För det är vad det är, när man inte tar hänsyn till ALLA, utan bara de av kommunisterna utvalda som ska främjas, genom att ALLA andra ska tvingas ta hänsyn till just dem, medan andra ska motarbetas i värdegrundens subjektiva socialistiska namn.

 9. Javisst, de vet mycket väl hur bidragssystemet för dem fungerar, men i övrigt vet i allmänhet inte ens deras gener hur man lever sitt liv i ett västerländskt demokratiskt och fritt samhälle.

  • De ringer till Försäkringskassans arabisktalande telelinje innan de ens har börjat resa hemifrån.
   Så de är väl insatta med både bidragen och alla förmåner när de sedan kommer.

   • Eller så hör de med närmaste svensk ambassad, som gladeligen ställer upp.

    Den svenska välkomstkommitén nere på Egeiska havet hjälper också säkert till med info.

    Man får inte heller glömma bort terroristen Soros ’Open Society Foundation’, som agerar ’turistbyrå’ för resmål Europa och USA.

Kommentera