Stäng

Danling Brasch, hatblogg från Oxelösund

INSÄNDARE. Enligt Annelie Danling Brasch, lärare och samordnare för nyanlända på Nyköpings högstadium, är skolans integrationsprojektet en fantastisk framgång. Det har hon nogsamt låtit allmänheten veta genom ett 20-tal insändare med samma självförhyllande budskap i tidningen Södermanlands Nyheter.

Danling Brasch har som alla andra rätt att skriva insändare och tycka vad hon vill, men när SN deltar i kampanjarbetet genom att tillhandahålla tidningens insändarsida för Danling Braschs upprepade förhävelser om sin egen förträfflighet och skolans integrationsprojekt blir det enbart tjatigt.

Kan det verkligen vara av intresse för SN:s läsare att som nu senast tre dagar i följd ( 30/10, 31/10 och 1/11)) ta del av Annelie Danling Braschs omtuggade och tröttande åsikter om integrationens i Nyköpings skolor. Borde inte tidningens insändarsida vara mer varierad och spänstigare än så?

Dessutom är det svårt att veta i vilken roll Annelie Danling Brasch framför sina färgade draper då dessa hipp som happ undertecknas med enbart namn varvat med tjänstetitel: är det privatpersonen Danling Brasch eller Nyköpings högstadium som är avsändare? En nog så viktig fråga.

Nu visar en utredning och tvenne skolexperter på DN Debatt att segregationen i skolorna snarare ökat efter att det med buller och bång lanserandet av integrationsprojektet i Nyköpings högstadium.

Plötsligt ifrågasätts Annelie Danling Braschs syn på den lyckade integrationen på Nyköpings högstadium. Och inte bara ifrågasätts, den beskrivs av nämna experter som vällovlig men bedöms huvudsakligen ut som misslyckad. Den helt motsatta bilden än den Annelie Danling Brasch under lång tid oemotsagd fått beskriva i SN.

Utredningen och skolexperternas kritik och ifrågasättande får nu Annelie Danling Brasch att på välkänt manér ikläda sig den berömda offerkoftan och försöka vända blickarna från ämnet . Hon beskriver i sin insändare i SN (1/11) hur hon får ta emot hot och hat bara för att hon gör sitt jobb som integrationslärare och samordnare på Nyköpings högstadium och att hon figurerat på en ”hatblogg” från Oxelösund och kallats ”landsförrädare”.

Här kan sägas att Danling Brasch vid ett tillfälle även förekommit på Petterssons blogg, då uppmärksammad för sitt stora antal insändare i SN i samma ämne och med samma innehåll – inklusive ett antal oförargliga kommentarer.

Det inlägget på Petterssons blogg kan näppeligen ses som hat och hot, inte heller går det i blogginlägget att hitta någon beskrivning av Danling Brasch som ”landsförrädare”. Men det kanske inte var Petterssons blogg som Annelie Danling Brasch åsyftade med sitt ignoranta ”hatblogg” från Oxelösund?

Anonym

5 reaktioner på “Danling Brasch, hatblogg från Oxelösund

 1. Jag kan väl nämna att jag själv, har väl inte lika lätt, att få en insändare publicerad i ”lokaltidningen” SN.

  Som Annelie Danling Brasch, tydligen har.

  Fast mina inskickade bidrag är väl för opartiska. Så då tycker väl ”lokaltidningens” ansvariga, att de inte håller måttet eller faller in i lokaltidningens agendajournalistik.

  Men det är inget man gråter över.

  ”Lokaltidningen” publicerar naturligtvis vad man vill.

 2. Bra skrivet. Är detta ”mothugg ” inskickat till tidningen?
  Hon besöker tydligen Petterssons…

 3. Spiller inte många ord på henne, hon är FULLSTÄNDIGT OINTRESSANT för mig. Om man själv måste tala om för ALLA hur duktig och hur bra man är och gör saker, är det TOTALT VÄRDELÖST för mig. ”Hon får gå här som katta ungefär” som Emil säger som en metafor för en ointressant individ”….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: