Fredsängeln Pompeo anländer till Pyongyang

UTRIKES. USA: s utrikesminister Mike Pompeo anlände idag, fredag ​​till Pyongyang för samtal om MordKoreas avveckling av atomvapen och  återföra resterna av cirka 200 amerikanska soldater som saknas från Koreakriget.

Man skall också diskutera det första avtalet om landets kärntekniska anläggningar som ska deklareras, Pompeo landade på Pyongyang efter ett kort stopp i Japan. Han träffade Kim Yong-chol, en högre tjänsteman som spelade en nyckelroll tillsammans med Pompeo i att arrangera ett toppmötet mellan USA och Nordkorea i Singapore förra månaden.

Lyckas USA och MordKorea komma överens om en avvecklig av MordKoreas kärnvapen och i förlängningen ett fredsavtal så är det en världshistorisk händelse. 1953 slöts ett ”eld upphör avtal”, men något fredsavtal har aldrig varit aktuellt på ett seriöst sätt.

ChinaDaily

5 thoughts on “Fredsängeln Pompeo anländer till Pyongyang

  1. Om detta skulle vara en fjäder i hatten för Donald Trump avgörs
    endast ifall SvT s förnumstiga korrespondent Carina Bergfeldt tycker det, och det gör hon inte, det tyder alla hånfulla kommentarer hon fällt om D.T sedan han blev president.

  2. N-Korea har aldrig invanderat något annat land under sin existens vilket kan jämföras med Usa som startat otaliga krig och oroligheter Världen över+otaliga provokationer mm. Största hoter mot stabilitet i Världen är just Uza+Nato+FN

    (kan ni minnas när FN stoppade något krig i världen??? 🙂
    denna onödiga kostsamma org bör läggas ner omg

    • Historielöst! Koreakriget: Kriget började med att Nordkorea angrep söder om den 38:e breddgraden. Förenta nationernas säkerhetsråd antog den 27 juni en resolution som uppmanade medlemsstaterna att undsätta Sydkorea. Sovjetunionen bojkottade vid denna tid säkerhetsrådet och kunde därför inte lägga in sitt veto. FN-styrkor ledda av USA gick in på Sydkoreas sida, medan Nordkorea senare mottog hjälp från Kina. Kriget övergick snart i ett dödläge. Tre år senare enades parterna om ett ”tillfälligt” vapenstillestånd som råder än i dag (2018). (Wikipedia)

      Du blundar medvetet för den kanske enda gången som USA använt sin militära styra sanktionerat av världssamfundet. Detta är också ett USA som inte var dominerat av det militärindustriella komplexet som Eisenhower varnade för sista kvällen som president 1961. Tyvärr satt det en demokrat i Vita huset vilket hindrade MacArtur att i ett slag både avsluta kriget och Nordkorea.

  3. Får inte Trump fredspriset för denna bedrift är fredspriset ett skämt. Obama fick det för vadå, kanske för att han var USA:s första färgade president och dessutom den sämsta av alla i modern tid

KommenteraAvbryt svar