Eldstorm från Gaza

MELLANÖSTERN. Södra Israel härjas sedan en vecka av stora bränder. Den kriminella terrororganisationen Hamas har med hjälp av heliumballonger och drakar med brandfacklor lyckats antända fälten på de stora jordbruken i Negev.

Inte nog med att de ”fredliga” demonstranterna på Gazaremsan bränner bildäck för att dölja sina attacker över gränsen mot Israel. Sedan de våldsamma demonstrationerna och upploppen startade den 30 mars har araberna skickat upp ett stort antal drakar och ballonger med brandbomber över gränsen.

Syftet är att tända på allt som kan brännas och förstöras på den israeliska sidan av gränsen, inklusive byggnader, jordbruksmark, majs- och grönsaksodlingar, skogar och naturreservat.

Den senaste metoden att skicka brandbomber är att använda ballonger fyllda med helium för att bära eldbomben över gränsen till Israel. Helium är sju gånger lättare än luft och med hjälp av vinden från Medelhavet kan bomberna flyga långt in i Israel.

De arabiska palestinierna har använt sådana ballonger i minst en och en halv månad, men de senaste veckorna har antalet ökat kraftigt.

Totalt har cirka 17.500 brandbomber startat över 250 bränder e senaste två månaderna.

Hittills har inga människor på den israeliska sidan skadats av bränderna, men materialkostnaderna är höga och de förväntas stiga eftersom inget tyder på att terroristerna i Gaza kommer att sluta skicka brandbomber över gränsen.

Bränderna har också skadat djurlivet, särskilt i naturreservaten.

Det israeliska försvaret har ännu inte kommit på hur detta hot kan stoppas effektivt.

Israeliska myndigheter uppskattar att skadan på odlad mark hittills uppgår till motsvarande 11,5 miljoner kronor. Odlarna kommer att ersättas från statens fond för skador på grund av terroristaktivitet.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att regeringen kommer att ta medel som egentligen skulle överföras till den palestinska myndigheten (PA).

Enligt ett finansiellt avtal mellan Israel och PA från 1994 överför Israel tiotals miljoner dollar till PA varje år i samlade skatter på varor som skickas till och från palestinska marknader genom israeliska hamnar.

Läs mer på Norska MIFF

-Pettersson funderar om svenska medier hade varit lika tysta om Israel skickat brandbomber mot araberna, men jag är övertygad om att snart rapporterar svensk opartisk media om att israelerna dödar värnlösa arabiska palestinier som leker med drakar och ballonger…

 

3 thoughts on “Eldstorm från Gaza

  1. Men då håller utrikesblondinen käften och även Svenska Kyrkan och F.N.
    Men när Israel svarar då går man igång, verkligt sorgliga representanter Sverige har.

      • Why call Margot ? Go, face the crone, tell her to stop financing the Palestinian terrorism and make her answer without delay ! It is your money she’s been using, you, Swedes, should not comply with her decisions and orders.
        Silence, of course, September 9th is not far way, but anything could happen before that – in the Middle East and not only there.

KommenteraAvbryt svar