Afghanen Amir Amiri behövde pengar – mördade brutalt 89-årig kvinna – lämnade henne i soprum

BROTTSLIGHET. Amir Amiri, 21, slog och stack ihjäl en äldre kvinna innan han lämnade henne död i soprummet för grannarna att upptäcka. Motivet kan ha varit Amiris desperata behov av pengar, enligt domen. Han döms till 14 års fängelse och utvisning för mord.

Enligt åklagaren dödade Amir Hussein Amiri kvinnan genom att utsätta henne för ”trubbigt våld mot huvudet” liksom att sticka med ”ett eggvasst föremål mot bålen och ena benet”. Han åtalades också för ringa narkotikabrott efter att polisen hittat drogtabletter i hans ägo.

Skellefteå TR Dom B 1141-17

TIDIGARE 2018-02-01. 21-årig afghan åtalas för brutalt mord på 89-årig kvinna

BROTTSLIGHET. Med brutalt våld misstänks 21-årige Amir från Afghanistan ha tagit livet av 89-åriga Helga Stenmark i ett soprum i Norsjö. 

Utredningen har visat att kvinnan blivit utsatt för grovt våld i form av trubbigt våld mot huvudet. Hon har också blivit stucken med ett vasst föremål.

En 21-årig man som invandrat från Afghanistan uppvisade ett avvikande beteende i direkt anslutning till brottsplatsen och blev under samma kväll gripen för mordet.

Kammaråklagare Petra Lundberg berättar om utredningen och indicierna mot 21-åringen. Bland annat ska 21-åringen ha berättat att den svenska kvinnan blivit dödad eller mördad, något som vid den tiden inte var känt för allmänheten.

– Det finns ganska många olika omständigheter, säger Petra Lundberg på fråga om vad som stärkte misstankarna mot den mordmisstänkte mannen.

Utredningen pekar på att motivet till brottet är ekonomiskt. Vid besök hos kommunens socialtjänst ska mannen ha varit upprörd och givit uttryck för sin dåliga ekonomi.

Rättegången inleds den 8 februari i Skellefteå tingsrätt.

Mer på Norran som dock glömmer att nämna mannens ursprung…

TIDIGARE 2017-10-18. Afghan häktad för mord på 80-årig kvinna i soprum

INVANDRARVÅLD. Vid halv två-tiden på lördagen den 14 oktober 2017 anträffades en 80-årig kvinna död i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten. Den misstänkte mannen greps, enligt häktningsframställan till Skellefteå tingsrätt, klockan 22.42 den 14 oktober och anhölls av jouråklagare 01.56 på natten den 15 oktober.

Vid klockan kvart i tolv idag kom rättens besked att mannen häktats, skäligen misstänkt för mord – det är den lägre misstankegraden. − Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades. Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum. Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan, säger kammaråklagare Petra Lundberg i ett pressmeddelande.

-Pettersson noterar att som så ofta är det ett afghanskt ”ensamkommande barn” som är misstänkt. Amir är afghansk medborgare men har permanent uppehållstillstånd, han behöver tolk och som vanligt tror inte media att allmänheten är intresserad av den misstänkte gärningsmannens ursprung.

Skellefteå tingsrätt. Målnummer är B 1141-17

20 thoughts on “Afghanen Amir Amiri behövde pengar – mördade brutalt 89-årig kvinna – lämnade henne i soprum

  1. Tråkigt att det är vi Svenskar som döms till 14 000 000kr i böter för en person från Afganistan. Löfven får förklara en gång till hur han menar att dom kommer att bli lönsamma längre fram.

  2. I domen saknas bilagan ”Skiljaktig mening”. Det vore av allmänintresse att få veta vem som inte var enig med de övriga om domen samt vilken partitillhörighet denne har. Efter misshandelsdomen i Solna med sharianämndemän måste sådan uppgifter ut.

  3. Ja en aning lönsamhet för vissa kan även mördare föra med sig. För tolkar, försvarsadvokater osv. Vad Löfven menade med lönsamt ”längre fram” eller Reinfeldt menade med ”öppna era hjärtan” vill jag inte tänka på längre. Lönsamheten fanns det större möjligheter för tidigare liksom öppna hjärtan, men det är snart slut med det.

    • Det påstås att ladorna är fulla…Likväl rasar det Absurdska nödmyntet dagligen.I dag kostar det 10,24 mot en skitvaluta som Euron !

  4. Enl. Fatemeh Khavari kommer de ”ensamma” baaarnen med kärlek.
    De skall även ta över och Fatemeh Khavari vill bli statsminister.
    Med att Fatemeh K har stått och talat på Vänsterpartiets kongress med ståendes applåder, så lär hon vara en blivande kandidat med att efterträda Jonas Sjöstedt.

    Det är en enorm skillnad på vad vi här uppe definierar med ordet ”kärlek”.

    En 24- årig tjej kämpar för sitt liv på IVA sedan i söndags em.
    Efter att ha blivet knivstucken i Burgwedel nära Hanover.
    Hon och en 25- årig väninna hade tidigare kommit i dispyt med två syrianer i ett Köp C. De skall vara 13 och 14 år.

    På väg hem stötte åter igen tjejerna på de bägge som hade en trio medhjälpare.
    Varvid senare då den äldste en 17- åring gick till attack mot den ena av dem med kniv.Det var när den 24-åriga kvinnan gick emellan sin väninna och den asylsökande trion, som den äldste i gänget ska ha dragit fram sin kniv och huggit henne.

    Polisen är inte helt säkra på ifall det var 17- åringen som höll i kniven eller 14- åringen.
    Polisen grep dem kort därefter.

    ”Young Woman Fighting for Life After Syrian ‘Child’ Migrant Gang Knife Attack”
    http://www.breitbart.com/london/2018/03/26/young-german-woman-fights-life-syrian-child-migrant-knife-attack/

    ”Ung kvinna svävar mellan liv och död efter ‘ensamkommande flyktingbarns’ knivattack”
    https://samnytt.se/ung-kvinna-svavar-mellan-liv-och-dod-efter-ensamkommande-flyktingbarns-knivattack/

  5. Minns ni mordet på KEVIN? Två etniskt svenska bröder blev beskyllda för det brutala mordet på 4 åriga Kevin….Har alltid misstänkt att det var en asylturist men samtidigt tänkte jag att det inte fanns några där då….Jag hade fel, det var en asylturist från långbortestan….som bott på flyktingläger innan han kom till Sverige! De tog honom när han begick ett våldsbrott nära där KEVIN BLEV MÖRDAD….Polisen ville inte ta asylturisten, det var inte politiskt korrekt! DET FINNS STARKA BEVIS MOT ASYLTURISTEN!!!! Kolla vad Leif G.W. Persson säger om det hela, han vet!!!
    Åklagaren har lagt ner det hela av politiska orsaker. Polisen tog bröderna för att slippa en debatt om invandringspolitiken och 80% i området där Kevin mördades röstar rött!! Polisen valde den enkla vägen för att slippa kritik och beskyllningar om ”rasism”. Att vårt folk våldtas, mördas spelar mindre roll, politiken styr och makthunger!!!

  6. Vissa grupper skulle aldrig ha släpps in, tidigare erfarenheter visar detta.
    Utvisningar är sällan möjliga (okänd identitet, hemlandet tar inte emot sina egna, …) och i övriga fall till föga tröts för de redan drabbade.

  7. Jaha, det är detta Stefan Löven menar med att dessa afghaner blir lönsamma på sikt, det arbetande folket ska jobba till 67 innan pension och resten blir avrättade av asylturister….! Har skrivit det många gånger och tål att upprepas, Socialdemokraterna och Miljödårarna utser skithålsländer med skitfolk till asylländer och de har ett motiv för det. Dessa röstar rött när de får rösträtt vilket de rödgröna ser till att det går snabbt. AFGHANISTAN finns det mycket kunskap om, politikerna kan lyssna med USA, de har haft psykologer där som testat deras mentala nivå.
    87:an vill uppenbarligen ha in dessa till varje pris i Sverige och röstar på S+V+Miljödårarna…..och inte att förglömma FI vill det också med kåta Gudrun vid rodret….men jag tror mer på att hon gillar Gambia, Afghaner har små kukar och kan inte skilja på ett rövhål och en fitta….

    • Den äldre kvinnan som blev slaktad och misshandlad av Afghanen hade säkert anhöriga som lider av detta. Afghaner har en stark förkärlek för stickvapen, knivar….De anhöriga borde få en ursäkt av dem som gett Afghanerna amnesti i Sverige, dvs Stefan Löfven och Lövin (MP) + Maria Ferm (MP) men det kommer de garanterat aldrig att ge….

  8. Ännu en framgång för mördarregimen!
    På Rosenbad och på pensionsmyndigheten skålar de nog i champagne när de kan stryka över ännu ett namn i sitt register över oönskade, olönsamma svenskar…

    Läser om att Margot Wallström nu vill utvisa ryska diplomater som en motreaktion för någon person som blivit förgiftad i Storbritannien av CIA eller MI5 för att spä på rysshatet (kan även vara någon av Soros lakejer). http://friasidor.is/sensationella-uppgifter-putins-pass-hittat-under-en-parkbank-i-salisbury/
    Detta samtidigt som hon själv och landets regim mördar svenskar på löpande band utan någon som helst empati eller eftertanke.

KommenteraAvbryt svar