Läkaren Khalid Hasouna dömd till 6,5 års fängelse

BROTTSLIGHET. Läkaren Khalid Hasouna, 48, har skrivit ut knark och dopingmedel för mångmiljonbelopp. Nu har tingsrätten dömt honom till sex och ett halvt års fängelse. – Det är ett förhållandevis långt straff. Jag utgår ifrån att han kommer att vilja överklaga eftersom han sagt att han är oskyldig, säger hans försvarare Ekrem Güngör.

”…Khalid Hasouna sedan mars 2016 har anmälts till IVO vid minst 14 tillfällen för överförskrivning av narkotika och tillväxthormon m.m. Trots anmälningar till IVO och polisanmälan under hösten 2016 var han fortfarande verksam som hyrläkare i december 2016 med rätt att förskriva narkotika och andra åtråvärda preparat…”

-Pettersson antar att det inte är lätt i förorterna när de som borde föregå med gott exempel är de värsta rövarna som dessutom får hjälp av flata och tandlösa myndigheter.

Här ett annat exempel på vinstgivande invandring: Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar

TIDIGARE 2018-12-17. Läkaren Khalid Hasouna skrev ut knark och doping för elva miljoner

INVANDRARBROTT. Läkaren Khalid Hasouna, 46, utreds av åklagare efter att ha utfärdat recept för enorma mängder narkotika, doping och botox. Landstinget har betalat minst 11 miljoner kronor för läkemedlen – som sedan befaras ha gått rakt ut i den illegala droghandeln.

expressen_logo

Beslutet som kan sätta stopp för knarkflödet väntas tidigast nästa år. – Det är helt fruktansvärt. Man måste sätta stopp för det här. Det kan inte få fortsätta, säger Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening.

Läkare som missbrukar sin förskrivningsrätt är ett orosmoment. När Stockholms läns landsting i somras gjorde en rutinkontroll av länets läkare upptäckte man ett extremfall.

Läkaren Khalid Hasouna, 46, har polisanmälts av landstinget efter att ha skrivit ut alarmerande mängder av bland annat narkotiska läkemedel, läkemedel som kan användas som doping och botox som har kostat landstinget minst elva miljoner kronor. SLL:s utredning ger en detaljerad bild av misstankarna mot Khalid Hasouna.

Vid sidan av rollen som stafettläkare har 46-åringen drivit en egen mottagning. Det är inom ramen för den verksamheten de ifrågasatta recepten har utfärdats, med start i januari förra året.

Den största utgiften för skattebetalarna – fem miljoner kronor – rör ett tillväxthormon, Genotropin. I medicinskt syfte kan det ges till patienter som lider av hormonbrist. Men det är även ett eftertraktat dopingmedel på svarta marknaden, bland kroppsbyggare.

Omfattningen är enorm. Över 30 000 dagsdoser av möjlig doping har hämtats ut på apotek med hjälp av Khalid Hasounas recept. Om en enda patient hade tagit rekommenderad dos hade de uthämtade preparaten räckt i 108 år.

Polisen misstänker kopplingar till kriminella nätverk i Rinkeby och Tensta som sedan sålt drogerna vidare.

Läs mer…

-Pettersson säger mer knark är precis vad Rinkeby och Tensta behöver, men vi får lita på statsministern som säger att det blir lönsamt på sikt…

9 thoughts on “Läkaren Khalid Hasouna dömd till 6,5 års fängelse

    • Och inga fängelser som mest påminner om semesterresorter. Ibland ser man fängelsekunder i Bangkok, som är utkommenderade att rensa dagvattenledningarna under trottoarerna. Och det är inget trevligt jobb, det kan jag garantera.

  1. Löven framhåller ofta hur bra det är med det tillskott av läkare, vi fått från Mena-länderna. Vad är det som är så bra? Häromdagen var det en som försvann med 40 miljoner. Det är tur för oss att de (läkarna} inte är så många, som Löfven vill låta,påskina. Vi hade klarat oss bra utan dem.

  2. Knarkhandel bör ses som en form av överlagt dråp, så 6,5 år i fängelse är allt för kort tid …

    Varför pixlade inte ExpreSSen, som de brukar göra med konstaterat skyldiga personer?

  3. Givetvis en s.k. läkare vilken förmodligen har diplom från ett s.k. internetuniversitet i ”Vetifanbortistan” och som vanligt blåst naiva och korkade svenska myndigheter!

  4. Sjuka kassan borde granska ”läkarens” sjukskrivningar av lata invandrare men det vågar de kanske inte. Dessa sjukskriver sina landsmän som får förtidspension och samtidigt kan de ägna sig åt kriminalitet. De flesta förtidspensionerade i Sverige är lata kriminella invandrare!
    Detta har pågått i mer än 40 år då Olof Palme startade upp massinvandringen, – man undrar om inte Sverige kommer att gå i konkurs så småningom med tanke på allt skit våra politiker ställt till med.

KommenteraAvbryt svar