Studie i hatmedieretorik

HATMEDIA. Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Mattsson har skrivit en intressant artikel på sin blogg i Expressen. Vi återger den ordagrant och kommenterar sedan under.

Studie i hatsajtslogik

På flera undervegetationssajter skriver man nu om en Resumé-artikel som publicerades redan för mer än två veckor sedan. Varför dessa icke-journalistiska sajter uppmärksammar saken först dessa dagar undandrar sig min vetskap, men icke desto mindre innehåller de flera sakfel som kan vara bra att korrigera. Jag har noterat en och annan som twittrar utifrån dessa sajters uppgifter, som vore de sanna.

Ordet ”censur” används genomgående felaktigt i diskussionen om vad sociala medier-jättar bör distribuera; detta är en statlig inskränkning i tryck- och yttrandefriheten och inget som ”Bonniertidningarna” eller ”det statliga radiobolaget” kan eller vill yrka på. Vad Resumé skrev om var istället de samtal som förs mellan svenska mediehus och internationella IT-jättar om hur vi gemensamt kan minska förekomsten av hot och hat, rena olagligheter och främlingsfientlig propaganda på nätet. Här har ju alla medborgare, men också stora företag och särskilt dem i mediebranschen, ett stort ansvar. Och så vidare.

I övrigt så upprepar man de vanliga felaktigheterna, som att Expressen skulle ha ”ett tätt samarbete med vänsterextrema Researchgruppen” och att Expressen gjort sig skyldigt till ”dataintrång”… och så vidare.

Jag gör mig inga illusioner om att dessa sajter bara är okunniga på grund av dålig faktakoll, nej, de är nog väl medvetna om att de sprider felaktigheter, men de gör det ändå eftersom de har en politisk agenda och att det uppenbarligen finns några som tror på deras retorik.

Thomas Mattsson

-Pettersson, som absolut inte vill kallas journalist trots att det inte är någon skyddad titel, vill med hjälp av lite sund förnuft som verkar vara en bortglömd egenskap i journalistkåren försöka bena upp chefredaktör Mattssons studie lite.

 1. Mattsson skriver “undervegetationssajter”, om alternativen till de etablerade medierna. Det låter inte som det är något beröm men vi kan trösta oss med att Mattson brukar hylla sådana “undervegetationssajter” när de förekommer i länder som Ryssland, Turkiet, Saudiarabien med flera där friheten är begränsad.
 2. Ordet ”censur” används genomgående felaktigt påstår Mattsson som här märker ord. Censur betyder “generellt allt hemlighållande och nedtystande av tal, skrift eller annan publik kommunikation, som i någon mening kan anses vara misshaglig, skadlig, anstötlig, obekväm eller förarglig.” Det har nog Mattsson svårt att neka till att det förekommer. Sedan ska vi på alternativmedia veta att Expressen bestämmer vad som ska stå i Expressen och ingen annan.
 3. att Expressen skulle ha ”ett tätt samarbete med vänsterextrema Researchgruppen” och att Expressen gjort sig skyldigt till ”dataintrång”…är felaktigt påstår Mattsson och då blir det jobbigt för honom. Det är bara att läsa i Expressen där det ordagrant står “…Här avpixlar Expressen de anonyma skribenterna. Expressen har samarbetat med Researchgruppen…” 

Att rätten till anonymitet är ett fundamentalt krav för att det i ett demokratiskt samhälle ska kunna existera yttrandefrihet, tycker tydligen inte Thomas Mattsson och Expressen. De hänger gladeligen ut laglydiga och skötsamma människor med obekväma åsikter. Expressen skryter till och med att de har 6200 oliktänkande svenskar i sitt register.

Det får räcka. Vill ni läsa mer så använd sökrutan, men vad ni en gör. Lita inte på Thomas Mattsson och Expressen…

16 thoughts on “Studie i hatmedieretorik

 1. Om han är den störste lögnaren är svårt att svara på ,men att han är en stor idiot är lätt att konstatera, trots att konkoransen bland dessa är stenhård. Sen blir det patetiskt när pajasen yrar om undervegitation när
  han och hans blaska sällan når upp över trottoarkanten, och dom ska vara proffs?? Arma krake!

 2. Expressen är en skittidning, liksom de övriga kvällstidningarna. Ibland undrar jag, vilka det är som köper dem.
  Om man inte köper någon kvällstidning under ett års tid sparar man drygt 8000 kr. Skattefritt dessutom och helt utan arbete. Lägg de sparade slantarna i en skokartong och se hur snabbt de växer. Nalla inte från kartongen, så har du en extraslant till se,estern nästa år. Om du undviker Expressen under tio år (vilket inte är svårt) sparar du närmare 90000 kr (nittiotusen kr). Bra att stötta med, när du köper ny bil

 3. Den mefistofeliske Mattsson söker i glansrollen som den rättrådige retorn, vilken oupphörligt värnar om den obesudlade journalistiska andan, kaschera det faktum att han här och var begagnar sig av den nationalsocialistiska talekonstens små delikatesser.

  Bravo, mäster Mattsson! Det torde bara vara en tidsfråga innan han faller för frestelsen att definiera Petterssons förnämliga arbete medelst den legendariska skymfen “Entartete Kunst”! Nazisternas beteckning för urartad konst.

  Så innerligt föraktar denne föga graciöse globalistgalt de alternativa nyhetsplattformarnas blotta existens, att han med ohöljd förtjusning begår nöjet att generalisera och beskriva samtliga fria nyhetsbloggar och motståndare till hans och hans gelikars agendajournalistik som hatsajter – en psykologisk och emotionellt laddad ordkonstruktion som vill visa hur ondskefulla dissidenter plägar presentera det av etablissemanget icke censurerade och granskade nyhetsinnehållet.

  Hur pinsamt passé dessa provokativa presspiruetter ter sig för ett tränat öga! Hur desperat synes icke radikalvänsterns grandiosa gallimattias då de i ett sista förtvivlat försök klamrar sig fast vid sina vitiösa villfarelser om den etnopluralistiska paradisträdgårdens giftbesprutade välsignelser.
  Andreas 🙂

 4. Det är inte bara PK-Expressens Thomas Mattsson, som hatar alternativmedia därför att de inte håller sig inom åsiktskorridoren och den påbjudna “värdegrunden”.

  Till och med uppe på regeringsnivå uttrycker man sitt ogillande av att den etablerade och respekterade engelska nättidningen Daily Mail publicerar obehagliga sanningar som den svenska ambassadören i London rapporterar om till den svenska regeringen.

  Det påstås att Daily Mail driver en kampanj mot Sverige när tidningen sanningsenligt och ärligt rapporterar om Sveriges misslyckade asyl- och migrationspolitik.

  http://www.rattfram.se/wp-content/uploads/2016/02/2016-02-26-DN-Sveriges-ambassad-Daily-Mail-driver-en-kampanj-mot-oss.jpg

  http://www.rattfram.se/wp-content/uploads/2016/02/2016-02-27-Omni-brittisk-tabloid-driver-kampanj-mot-Sverige.jpg

  Men den svenska regeringen har misslyckats i att försöka få stopp på Daily Mails sanna och osminkade rapportering om Sverige och dess katastrofalt illa skötta invandringspolitik.

 5. Expressens Thomas Mattsson förnerkar alltså ett samarbete med Researchgruppen. Lögn kallas det, “medias hedersriddare”.

  Inledningen på ett reportage från Dagens Samhälle, 19 mars 2015.

  “Den omtalade Researchgruppen har byggt upp ett åsiktsregister över medborgare som medverkar på internetforum. Expressen och Aftonbladet har i samarbete med gruppen avslöjat namn, adress och rasistiska kommentarer från lokalpolitiker och privatpersoner. Men vilka kretsar tillhör Researchgruppen själv? ”

  Läs här Thomas…………………..

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

 6. Balkan-körning?

  Kanske måste UNDERVEGETATIONEN börja berätta om VEM som kör ihjäl sig…

  Ur dagens blad:

  Riksdagens nollvision om att ingen ska dödas eller skadas för livet i vägtrafiken är långt ifrån uppfylld denna helg i juli. Tre personer har omkommit i motorcykelolyckor, två personer har omkommit efter att ha blivit påkörda, en singelolycka har kostat en människas liv och lastbilsförare har omkommit efter att ha kolliderat med en personbil. Hittills har sju personer omkommit och många fler har skadats.

  – Det är helt vanliga olyckor som har hänt, även om det är tragiskt.

  Olyckorna har haft sina olika orsaker och INTE BEROTT PÅ NÅGOT SÄRSKILT. Det handlar om att ta det försiktigt i trafiken när man åker där det är mycket bilar, säger Linda Corsvall vid Trafikverkets presstjänst till TT.

  ————

  Unga killar med snabba, dyra bilar har blivit en plåga i Västra Hamnen. Nu ska de stoppas – med blommor och farthinder.

  ————-

  Tips till Pettersson

 7. Så länge det kommer från Matsson själv och hans tidning så är det helt ok tydligen, men gör någon annan likadant eller tycker något som inte passar då blir liv. Vi lever nära en klassisk censur tycker jag, allt som kommer från PK-eliten, SVT, eller någon annan som PK tycker om då är det helt ok tydligen. Jag tycker det är fantastiskt bra att alternativ media finns och orkar vara ifrågasättande, då kan man själv se hur mycket som mörkas. Snart finns inte de gamla medierna kvar, de gräver sin grav själva genom att tro att människor inte tittar på alternativ media och ser hur mycket fel och mörkande gammal media gör.

 8. “undervegetation”…. => ogräs. Unkraut. Det är samma terminologi som nazisterna använde om judar och kommunister under 1930-talet.

  Mattson är i gott sällskap med Göbbels o. Julius Streicher och Expressen är bror till Der Stürmer.

  • Nja nu förringar du de tyska personerna,liksom Julius tidskrift….
   Expressen liksom ett annat antal skitblaskor ute över lander har ju en gemensam nämnare.:
   Bonnierkoncernen i grunden sionistisk,som man borde förväntat annat från,med tanke på dina historiska personer…Men icke,över hela landet sänder de ut sin sörja,och dagligen sina barnsligt löjliga lögner.Sydsvenskan och HD,är två typexempel ni inte bör bekanta er med,om ni inte vill känna obehag ! På skånska” må fan sau daulit”

   • Ska ge ett enstaka exempel på HD`s inkompetens.I dagen utgåva jämför man den svenska värnplikten om 90.000 ungdomar,med Rysslands super-armè bestående av miljoner soldater ! Tala om att vilseleda sina läsare,och göra en mygga till elefant ! 🙂

   • Helsingborg 2017: “Död åt judar!!!!!”
    Sydsvenskan ger stor uppmärksamhet till en pro-palestinsk demonstration där deltagare ÖNSKAR MÖRDA JUDAR. Vad säger det om den journalistiska “hedern” hos tidningen? Varför inte publicera utifrån infallsvinkeln att personer som söker asyl i Sverige önskar själva mörda och ska dessa verkligen ges asyl och bidrag upp till mer än 30 000 kr/mån? Hur bisarrt är inte det?
    **
    – Än en gång bekräftas hur fel invandringspolitiken från Mellanöstern är! Finns det något riksdagsparti som överhuvudtaget bryr sig vilka man släpper in i Sverige – vad tror du? Varför återkallar man inte uppehållstillstånd och medborgarskap om man t.ex. uppmanar till mord eller är kriminell? Varför ska svenska skattebetalare stå för notan gällande dessa kriminellas uppmaningar till mord, vilket demonstrationen i Helsingborg är ett enda exempel på?!
    Sydsvenskan bekräftar för övrigt Janouchs Tweet om antisemitism då man skrev häromdagen bl.a. att “Under de senaste dagarna har bilder och filmer spridits på sociala medier från en demonstration i Helsingborg där deltagarna skrek antisemitiska slagord och små barn iklädda militärkläder deltog.” Sydsvenskan vågar med andra ord inte skriva vilka “antisemitiska slagord” man syftar på – däremot har tidningen inga problem med att ge publicitet åt demonstrationen. Varför inte skriva vilka “antisemitiska slagord” muslimerna skrek? Det handlar givetvis inte om arabiska kristna utan om arabiska muslimer. Varför överhuvudtaget ge uppmärksamhet till en demonstation där deltagare önskar mörda andra människor?
    Att muslimer önskar mörda judar eller är extremt hatfyllda mot judar oavsett vart de bor i världen är välkänt. Det bekräftar alla undersökningar som någonsin har gjorts inom området. Ett annat exempel är att muslimska stater världen över i praktiken är tömda på judar – eller hoppas bli det med förtryck.
    Svensk media ger anmärkningsvärt mycket uppmärksamhet till pro-palestinska demonstrationer som alltid har deltagare som uppmuntrar till att mörda judar. Dessutom, om en pro-israelisk manifestation arrangeras och skulle dra 1 miljon deltagare i Sverige får det ändå ingen uppmärksamhet i större medier såvida inte minst 1 motdemonstrant dyker upp. Sverige styrs av F A K E N E W S – alla stora medier är involverade i mörkläggningen av allt det positiva som kommer från Israel.
    F A K E N E W S är också ansvariga för att man släpper loss antisemitiska krafter.
    SVT, SR, TT, SVD, DN, Aftonbladet m.fl. större medier drivs av en agenda mot Israel. SVD har till och med en Mellanösternkorrespondent som är aktiv i Palestinagrupperna i Sverige (PGS)! Göteborgsposten hade för övrigt en känd journalist som aldrig missade att skjuta mot Israel och fick via telefon (många år tillbaka) en fråga varför hon är så besatt av Israel när Östtimor var utsatt för ett folkmord där minst 200 000 människor hade mördats. Hennes svar var “Vem f-n bryr sig om Östtimor?!” Där har du svensk journalistik i ett nötskal, nämligen skamlig, lögnaktig F A K E N E W S om Israel.
    *****

    https://www.facebook.com/stoppaisraelbojkotter/posts/1506207012769480

  • För att inte nämna att journalisterna kommer
   och knackar på din dörr om du står utanför
   den rätta åsiktskorridoren.

 9. Nedläggning av pappersupplagan närmar sig. Upplagan sjunker ständigt och det är snart inte lönsamt att trycka och distribuera skiten. Köparnas medelålder är hög de faller ifrån en efter en och många nya yngre köpare är nog lätträknade. Stackars de gamlingar som inte har nån dator vart ska de få sin info och “sanning” ifrån ?? Att upplysa dom om vilka onda krafter de stöder genom att köpa dravlet är ju som att hälla vatten på en gås.

Kommentera