KDU – gränsen för invandring är passerad

INVANDRING/VALET 2015. Många blev inte glada när KDU-ordföranden Sara Skyttedal skrev i DN att Sverige ”seriöst måste börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot”. Det blev inte bättre när Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund i förra veckan skrev på DN Debatt om partiets förslag för att minska kostnaderna för flyktingmottagandet. Lägre bidrag, tillfälliga uppehållstillstånd i stället för permanenta och snabbare handläggning av asylsökande som sannolikt kan ges avslag.

Nu menar KDU att denna gräns redan kan ha passerats. – Vissa saker tyder på att vi har passerat gränsen för hur många flyktingar vi kan ta emot i nuläget, säger Christian Carlsson, förste vice förbundsordförande i Kristdemokreternas ungdomsförbund, till Dagens ETC.

KDU anser liksom KD numera att alla asylsökare inte behöver få permanent uppehållstillstånd.

– Ibland ges permanent uppehållstillstånd mer eller mindre undantagslöst, säger Christian Carlsson.

Carlsson säger även att han vill ge polisen ökade resurser och befogenheter för att kunna verkställa utvisningar. Han vill dessutom skärpa försörjningskraven vid anhöriginvandring så att invandrare i Sverige som vill ta hit sina släktingar måste ha jobb och inkomst innan de kan göra det.

-Pettersson tycker nästan Alliansen är löjliga när de inte ens vill förhandla med SD om invandringspolitiken. Mängder med borgerliga politiker håller ju helt eller delvis med Sverigedemokraterna när det gäller invandring, försvar, brottslighet osv.

14 thoughts on “KDU – gränsen för invandring är passerad

  1. Det är bara valfläsk för att få upp siffrorna. Precis som FP när dom flera gånger pratade om språktester för invandrare. Ett förslag som var glömt och begravet redan på valnatten.

  2. det är snarare ett ”back to basic” utspel där de konservativa i kd har kastat bort det nyliberala ok som funkat som ett ankare de senaste åren. de har inget val egentligen då pk-tjafset inte funkar. vi får se om de följer upp det hela eller om de pudlar och är slut som parti.

  3. Javisst är där många som håller med om SD s politik,
    till och med Mikael Damberg, när han befinner sig utomlands,
    när han befinner sig i Sverige kör han sitt vanliga snömos!

    • Bara synd att det är alldeles för sent. Hade nan haft möjlighet att tänka så hade detta hänt för 10år sedan men för att tänka behövs vissa kroppsdelar som 7-klövern tycks sakna.

KommenteraAvbryt svar