Moderat – därför slängde jag ut min TV

DEMOKRATI. Gunnar Axén (M) När jag slängde ut min TV för att inte längre tvingas betala radioavgiften, som en protest mot en sommarpratare i P1, visste jag att såväl en del av journalistkåren, kulturskribenterna och twittervänstern skulle göra sitt yttersta för att sänka mig. Men jag gjorde det ändå. För att det är rätt. För att det handlar om att slå vakt om det bästa styrelseskick vi känner till, demokratin.

Det är i grund och botten ingen skillnad mellan nationalsocialism och kommunism, eller som det numera kallas i Sverige: ”extremhögern” respektive ”autonoma grupper”. Deras gemensamma nämnare är hat mot vissa grupper i samhället och åsikten att det är rätt att döda dem som tillhör dessa grupper.

Varför skriver jag detta? Jo, jag kan som demokrat ha många synpunkter på vad vi ska besluta om demokratiskt och vad människor själva ska få bestämma över men jag skulle aldrig förespråka våldsanvändning för att ändra hur vår demokrati fungerar. Demokratin har sina brister. Den kan beskrivas som ”majoritetens förtryck av minoriteten”, men det är det bästa styrelseskick vi känner till och vi måste komma ihåg att totalitära krafter kan få politisk makt genom demokratiska val.

Varför dessa rader? Jo därför att jag häromdagen valde att tydligt markera mot dem som vill tänja på gränserna för vilka åsiktsyttringar som ska vara allmänt acceptabla i ett demokratiskt samhälle. Jag vill inte tillhöra en tyst majoritet som släpper fram extremister som ställer grupper mot varandra och vill skicka vissa ut ur landet eller till och med döda dem. Jag reagerade på att Sveriges Radio gav fritt spelrum åt en uttalad kommunist och anti-demokrat i radioprogrammet Sommar i P1.

-Pettersson håller i stort sett med Gunnar Axén, men, men, hans partikamrater jämför Sverigedemokrater med extremhöger och nazism så det behövs skärpning, även SD borde omfattas av demokratin inte bara dem som tycker likadant som Gunnar Axén och hans partikamrater…men kommunister och antidemokrater finns det för många av i SR; SVT och andra så kallade opartiska media…

Dagens Samhälle  Här finns det Sommar i P1 Gunnar slängde ut Tv:n för

5 thoughts on “Moderat – därför slängde jag ut min TV

  1. Moderat vill påstå att de inte vill ställa grupper mot varandra ? undrar om han ens är vaken 7 klövern inklusive Moderaterna gör ju inget annat än ställer grupper mot varandra genom att importera tusentals människor i veckan och ge dessa förmåner som svenska medborgare aldrig någonsin kommer att komma i närheten av. I övrigt har han rätt i sina uttalanden men liten kluven tunga är det allt.

  2. Jag blev inte speciellt förvånad över att några webbtest visade att jag var vänsterkonservativ. Politik och yttrandefrihet rör ju på sig hela tiden och kan förändras. Däremot blir jag skitarg när SVT/SR håller på med vänsterpropaganda mitt i en valrörelse. De är inte opartiska och har aldrig varit det heller. De ser det som sin livsuppgift att dressera och uppfostra människor.

    Jag saknar min 32″ tjock-tv. Tänk vad gott det hade vart att ritualslakta den ute på gårdsplan?

      • Jag kör Supermario och Zelda på min 40″ platt-TV men något TV-tittande blir det ju sällan. Irriterande att betala TV-licens när allt man använder den till inte har ett dugg med SVT/SR att göra

KommenteraAvbryt svar