Miljarder från frysta ryska tillgångar till Ukraina

UKRAINA. EU:s utrikesministrar har enats om att köpa vapen och stöd till Ukraina för 1,4 miljarder euro, enligt Reuters. Pengarna kommer från intäkterna från ryska frysta tillgångar och stödet är det första av sitt slag från EU.

Ungern har varit helt emot att pengarna ska få användas på det här sättet men övriga länder hittade en lösning där man rundar landets veto.

Ungern kallar rundningen ”skamlös” och lade ner sin röst när de övriga länderna klubbade förslaget.

-Pettersson vet inte de juridiska turerna men på något sätt ska Ryssland betala vad de ställt till med…

Totalt handlar det om att 3 miljarder euro årligen av avkastning på ryska tillgångar som ska gå till Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Miljarder från frysta ryska tillgångar till Ukraina

  1. Detta är inte lämpligt det betyder att den .arkad som värden är kan manipuleras och det minskar förtroendet för handel och marknader i stort..
    Det är bättre att låta ukriana segra i kriget och sen kräver man ett krigssksdestånd som då utgör dom frysta tillgångarna. Enligt det praxis som gäller

    7
    8
  2. Ja där behövs dom bäst för återuppbyggnaden, Putin slösar ju bara bort dom på fjäsk till kim i Nordkorea och ger honom en pansarbil som säkerligen är fylld med sprängmedel i den tjocka karossen.
    Så blir dom osams så ringer han bara kimmen och spränger honom och pansarbilen i småbitar.
    Självklart ska Ukraina ha dom frysta rysspengarna !!

    34
    13
    • En gång i tiden gillade jag Orban, men nu när han bara är en Putinmarionett, är han bara patetist och jag hoppas att han snarast försvinner från den ungerska politiken.

      35
      19

KommenteraAvbryt svar