Varför använder våra politiker inte sund förnuft?

INVANDRING. Befolkningen i Sverige ökar med rekordfart, främst beroende på asyl-och anhöriginvandring. Befolkningen beräknas enligt SCB till år 2025 öka med till drygt 11 miljoner invånare. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt. Syrier är också ”duktiga”…

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politiker och journalister ska fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet.

Asylinvandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss? Hur kan EU:s toppolitiker inklusive vår statsminister kräva att Polen, Ungern med flera ska ta emot fler invandrare när de är helt tysta om att Gulfstaterna, Kuwait, Saudiarabien, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten och Oman inte tar emot några, trots närhet geografiskt och kulturellt till konfliktområdena?

Varför kräver vi inte att de enormt rika Gulfstaterna tar emot asylmigranterna?

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Utan invandrare stannar vården skrev DN den 1 oktober 2012 och berättade att nästan en fjärdedel av de anställda i Stockholms läns landsting hade utländsk bakgrund. Jag mejlade landstingen i Stockholm och Södermanland och frågade hur stor andel av patienterna som hade utländsk bakgrund och hur stor vinsten var. Det kunde eller ville dom inte svara på.

I utländsk bakgrund räknas dessutom nordbor, tyskar och andra européer in och jag tror inte att andelen asylmigranter som arbetar i vården väger upp köerna på vårdcentralerna och sjukhusen.

Problemet med asylinvandringen är inte alla människor som skaffar sig arbete, integreras och betalar skatt. Problemet med invandringspolitiken är att alldeles för många inte kan eller vill skaffa sig arbete och integrera sig. Totalt är de nya svenskarna en enorm nettoförlust för statskassan. Pengar som kunde ha används till det ökande antalet äldre som inte är fler än att vi med lätthet hade klarat av det med en sund politik.

Många har sagt det tidigare:

  • En är universitetslektor Joakim Ruist som försökt förklara att snittförlusten per asyl och anhöriginvandrare är 74.000 kronor per år.
  • Nationalekonom Tino Sanandaji försöker gång på gång slå hål på myter som sprids av PK, och menar att när befolkningen blir äldre är det inte värre än att 100 människor får dela på 50 pizzor i stället för 53 som tidigare.
  • Hanif Bali riksdagsledamot för moderaterna är en tredje som är öppen och vet vad han talar om.
  • Professor Hans Rosling sa att det är inte lätt att förklara att Jimmie Åkesson haft rätt hela tiden.
  • Men det finns fler….

Vad är det som gör att politiker och journalister inte fattar fakta och tänker logiskt? Har dom drabbats av masspsykos?

När befolkningen blir äldre och i behov av vård, ökar vi befolkningen med människor som konsumerar välfärd som är en jätteförlust för statskassan.

När vi har lärarbrist och lärarna inte är nöjda med sina arbetsvillkor fyller vi på med hundratusentals elever som har enorma pedagogiska behov.

När polis, åklagare, domstolar har stora bekymmer släpper vi in hundratusentals unga män i brottsaktiva ålder.

När antalet äldre per arbetande medborgare når rekordnivåer, vilket varit känt länge, har vi ökat antalet människor som är i behov av offentligt understöd enormt.

Återigen, sedan 1975 har en stor majoritet av politiker, väljare och journalister arbetat mot bättre vetande.

Värst är journalisterna, de har trots sitt tjat om att kolla källorna blivit aktivister och propagerat för ett mångkulturellt samhälle utan att kunna visa ett enda exempel på var det fungerar och trots att de vet att islam och muslimer är inget som går ihop med mångkultur. Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Därför mina vänner har vi kris i välfärden, i polisen, i skolan, i vården, bostadsbrist…det man kan vara imponerad över är att något över överhuvudtaget funderar men det är inte journalisternas och politikernas förtjänst.

Observera att jag använder utrycket ”vi”, jag menar vi som land och inget annat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Varför använder våra politiker inte sund förnuft?

  1. 11 000 000 miljoner 2025 och ingenting byggs ut . bostäder ,vården.tandvården.domstolar,polis. m.m . så som det ser ut idag på akut mottagningar hur kommer då att se 2025?

  2. Löfven regeringens krypande och bockande för våldsideologin
    Islam är vedervärdig att se, liksom att alla personer som tillsätts
    på departement, länsstyrelser O.S.V inte får tjänsterna på grund
    av att dom har den bästa kompetensen, utan på grund av att
    dom har partibok i Sossepartiet, så byggs kontrollsamhället upp,
    givetvis i samklang med Världens i särklass mest ynkliga Media..

  3. Politikerna har tyvärr ingen aning om vad som händer i samhället. De tror inte på att det finns gäng som håller ortens enda livsmedelsbutik i ett järngrepp. Sextrakasserier, hot, rån, misshandel och våld, varje dag, hela året om. Samma sak på de lokala bussarna, på torget, på biografen, på biblioteket, simhallen, på alla mötesplatser. Politikerna i kommunerna borde veta bättre och förändra, annars ska de inte sitta kvar. Än så länge, så går det att förändra på demokratisk väg. Väljer man ändå att rösta på S, då kan man inte gnälla, då får man konvertera till islam.

  4. väll helt ok att de få promillen av pensionsrädd. skatteintäckt kommer dem skälva till fromma…tveksam till att de har samma skattemoral som gammelsvensken har…så vi får nog träda in där och hjälpa till med 98% av försörjningen av deras äldre anhörigas pensioner?

  5. Syltnyllena ser INGEN bortre gräns,vad gäller nivån på skatt och avgifter..
    Sluta knega är ett sätt att ge igen,inget kommer att förändras av sig själv.
    INGET.
    Och stupet närmar sig reptilsnabbt.
    Gå ner i arbetstid den som kan…
    Sjukskrivingar,VAB osv.
    Nu gäller det att slå där det känns,om och,om och, om igen.
    Blir det ett nytt Ådalen 31 innan skiten är över?
    Eller ska NATO göra allvar av sina övningarna här?
    Vilka vedervärdiga sk folkvalda Vi har/haft länge.
    Global compact…innebär det att ALLA j.vlar skall till Svennezuela/Europa??
    Varför ska man komprimera,i 1:a rummet?
    Shitloads med frågor och 0 svar.
    Vem tycker $teffe & c:o vinner på stolleprovet och när??

  6. Politikerna vet att de gör skada för landet när man massimporterar skräpfolk från U-länderna. Så varför gör de det då??? Ser framförallt 2 motiv och det ena är sk selfinterest egoistiska motiv där de som lobbar för massimmigration kan belönas av den internationella finansen som tex Reinfeldt som hamnat i flera styrelseuppdrag hos finansbolag i USA som tack för sin förstörelselusta.
    I andra fall kan politiker om de vägrar ta emot belöningar(läs mutor) utsättas för hot av olika slag av eliten och pga det tvingas agera för massimporten…..

    • @Paperclip22
      Korrektamundo!
      Kl är 5 i 12 nu.
      $tolleproven måste få ett slut.
      Att flytta folk från värme till kyla hjälper ingen,vad gäller klimat.

  7. Politikerna är missbrukare. De måste ha mer och mer invandring. De slutar aldrig. Många av dem måste inse konsekvenserna men likt andra missbrukare blundar dom för det.

  8. I dag fick alla som orkar att lyssna på SR P4 valuta för sina skattepengar. Hela dagen har man ägnat åt att tigga pengar åt något man kallar springhjälpen. Kända och ökända namn har varit engagerade i tiggeriverksamheten.

  9. De fattar, tro inget annat. Problemet är att de inte vågar, för då kan det gynna SD och alla som de kallar högerextrema, dvs 1 miljon av Sveriges befolkning.

  10. SKL påstod idag på nyheterna att orsaken till kommunernas skattehöjningar beror på den åldrande befolkningen. De´ du Anders Lindberg på Aftonslasken, är väl som ”råttan i pizzan”. Alltså, den riktiga orsaken till krisen vet vi ju alla, men Det vore ju att betrakta som hets mot folkgrupp. Men att skylla på våra pensionärer är tydligen Icke hets mot folkgrupp. Förklara det, den som kan… Lika korkat som att importerade kackerlackor skulle vara fripassagerare på svenska turister. Snacka om HETS MOT FOLKGRUPP !

  11. För att använda sunt förnuft måste man vara i besittning av detta, tyvärr så saknar de flesta av våra politiker detta. Om man tappar detta när man går in i politiken är frågan. Har man känt nån innan de blev politiker så får man ju bedöma om denna person hade sunt förnuft eller aldrig haft nåt.

KommenteraAvbryt svar