Regeringen ska börja ställa samma krav på invandrare som på andra arbetslösa!

INVANDRING. Regeringen vill skärpa kraven på nyanlända invandrare. Enligt ett nytt förslag införs sanktionsregler som gör att den som säger nej till exempelvis en utbildning ska kunna straffas ekonomiskt.

Med de nya reglerna kan samma krav ställas på invandrare som nyligen kommit till Sverige som på andra arbetslösa.

Skillnaden jämfört med hur etableringsuppdraget fungerar i dag blir framför allt att den enskilde inte ska kunna säga nej. Om Arbetsförmedlingen tycker att en viss utbildning skulle passa måste personen delta för att få behålla sin ersättning på maximalt 308 kronor per dag.

Etableringen blir nu ett arbetsmarknadspolitiskt program i stället för en rättighet. Det innebär att Arbetsförmedlingen lättare ska kunna ändra i planen under de två år den normalt pågår, något som nyanlända i dag kan motsätta sig.

Förslaget är ett resultat av migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och allianspartierna. Moderaterna vill samtidigt ställa fler krav på nyanlända.

De nya reglerna för nyanländas etablering kan tidigast börja gälla i början av 2018.

-Pettersson gratulerar till att regeringen äntligen, 40 år efter att Sverige blev mångkulturellt har vaknat och delvis ska börja ställa samma krav som på svenskar…men det är fotfarande bara delvis…

SR

24 thoughts on “Regeringen ska börja ställa samma krav på invandrare som på andra arbetslösa!

  1. Assistansersättning dras ner för funktionshindrade. Typiskt sjuklövern, ger sig på gamla och barn samt funktionshindrade som har svårt att tala för sin rätt. Det kommer att ta ett Sverigevänligt parti åratal för att komma tillrätta med alla problem, vore bra om man på något sätt kunde förklara det för svenska folket. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  2. Det här bekräftar den statistiska sanningen att 50% är dummare än genomsnittet av befolkningen.
    D.v.s. de som röstade fram nuvarande regering.

    Vissa vaknar inte förrän långt fram på förmiddagen.
    Dessa får ingenting vettigt gjort i livet.

    Fundera på det.!

  3. Mer i ämnet!

    Regeringen har i höstbudgeten och långtidsprognoserna ända fram till år 2020 optimistiskt intecknat allt reformutrymme maximalt. Finansminister Magdalena Andersson (S) sa vid budgetpresentationen nyligen att kostnaderna för 2015 års rekordhöga asylinvandring på c:a 163.000 personer åstadkommer ”en tillfällig liten kostnadspuckel i STATENS utgifter”.

    Vad hon inte nämnde är att under år 2017 och framåt kommer kostnaderna att påföras skattebetalarna i KOMMUNERNA & LANDSTINGEN/REGIONERNA … Med otillräckligt stöd från STATEN.

    Allians-partiernas höstbudgetar & långtidsprognoser för 2017 – 2020 visar invandringskostnader vars omfattning i stora drag pekar på mer överoptimistiska siffror som regeringens.

    Vad som saknas i samtliga budgetar och prognoser är ”pengarna till de s k rejäla kostnadspucklarna” som behövs framöver för att komma tillrätta med bristerna inom polisen, försvaret, trafikverket för underhåll, upprustning & nybyggnation av järnvägar o vägar + annan infrastruktur, höja kvaliteten & kapaciteten inom vård, skola & omsorg, stänga den vida skatteskillnaden mellan löntagarna (jobbskatteavdraget) och pensionärerna m fl. o s v.

    Här dagsfärsk info om Sveriges tillväxt, som redan börjat dippa jämfört med våra närmsta grannländer i Norden:

    Sverige tappar ledningen. Nordens länder går i otakt. De andra är på väg upp medan Sverige kyls av. Grafik: BNP-tillväxt, årlig procentuell förändring.

    http://www.di.se/artiklar/2016/9/15/henrik-mitelman-sverige-tappar-ledningen/

    Underskottet i utrikeshandeln ökade drastiskt i augusti 2016

    http://www.di.se/nyheter/svagt-handelsnetto-overraskar/

    Det är katastrofal ansvarslöshet & skönmålningar som både regeringen och Alliansen ägnar sig åt.

    Och inte en enda liten värdefull puckel (se bilden nedan) har de anländande MENA-iterna orkat ta med sig hit som ekonomiskt tillskott till finansminister Magdalena Anderssons (S) redan tomma lador att förstärka hennes alltför magra statsbudget med

    Bild: Kamel med ”liten” puckel

    https://i2.wp.com/migrated.ifokus.se/uploads/99f/99f2416437b7128cddc03bb96ff73567/kol.jpg

  4. Bert Karlsson lägger ned nästan alla asylboenden. Varslar ungefär 500 anställda om uppsägning.

    http://unvis.it/svt.se/nyheter/lokalt/vast/bert-karlsson-lagger-ned-nastan-alla-asylboenden

    YT-video nedan om Sveriges ekonomi. Finansminister Magdalena Andersson (S) hävdar att 120 000 nya jobb har tillkommit de senaste 2 åren, d v s sedan regeringsskiftet 2014.

    Av dessa jobb har c:a 50 000 tillkommit i den skattefinansierade offentliga sektorn (i den s.k. massinvandrings-industrin) med bl a Bert Karlsson som en av aktörerna.

    Kolla in detta samt avslöjandet av många fler stora svarta hål i Sveriges ekonomi som väntar runt hörnet och drabbar Sveriges ekonomi 2017 samt åren därefter.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=OU_N0bppXtk&w=560&h=315%5D

    Så gott om jobb blir det mycket ont om när arbetslösheten stiger i stället för sjunker … och en offentlig kostnadsexplosion av stora mått blir effekten när uppsagda personer skall börja lyfta A-kassa, Socialbidrag mm mm.

  5. Vi känner alla till kaoset i Calais nu har socialisterna med Paris borgmästare ( en kvinna) i spetsen beslutat att de 9000 från lägret i Calais ska spridas ut över landet.
    Först ut att bli drabbat är Pierrefeu i sydöstra delen av landet, en stad med cirka 6000 invånare. Meningen var att de skulle ta emot 60 ”män”,( alltså 1 % av stadens befolkning) de skulle få bostad i ett numera nerlagt mentalsjukhus, det är uppror i den charmiga staden och de ansvariga i kommunen går med i invånarnas demonstration,( strålande och ansvarsfullt)
    en artikel och bild från demonstrationen.
    (Det har alltså tidigare inte smetats ut dessa ”män” över landet, Sverige är alltid ledande för att förstöra för sitt eget folk.)
    http://www.varmatin.com/vie-locale/environ-500-personnes-defilent-contre-laccueil-des-migrants-a-pierrefeu-83936

  6. Steget mellan teori och praktiskt genomförande är emellertid långt, och först då vi sett förslaget realiseras och till fullo tillämpas, kan vi konstatera att en vettig insats mirakulöst verkställts. Jag tillåter mig tvivla…
    Andreas.

  7. Det är skandalöst att samma krav som på svenskar inte ställts hela tiden!!!!

    Det flesta svenskar har nog inte kännt till detta.

  8. Ylva Johansson och hennes sossekompisars fantastiska äventyr som ”Jobbskapare”

    ”Ministerns bolag blev ett IT-fiasko

    Vårdminister Ylva Johanssons IT-äventyr, Att Veta AB, har förlorat c:a 200 miljoner kronor. Nu läggs bolaget ned efter fem år av förluster. Mest pengar har Sveriges kommuner och landsting förlorat.

    Först avgick vd:n i juli i år, den 24 augusti godkände tingsrätten att ägarna tömmer bolaget på pengar och den sista augusti sades de tre sista anställda upp.

    För nästan exakt 11 år sedan lanserades bolaget med stora gester. I delägaren Skandias pressmeddelande stod att bolaget Att Veta ska bli ”landets största enskilda satsning på e-lärande för vuxna på gymnasienivå”. Huvudmålgruppen var vårdpersonal.

    Största ägaren var Kommunförbundet, men även Kommunal, Metall, SKTF och Lernia fanns med. Bolaget leddes av den tidigare skolministern Ylva Johansson fram till sommaren 2004 då hon erbjöds jobbet som vårdminister i Göran Perssons regering. Hon var först vice vd och sedan vd i ”Att Veta AB”.

    I styrelsen satt tunga socialdemokrater som Kommunförbundets ordförande Ilmar Reepalu och Kommunals förste vice ordförande Lars-Åke Almqvist.

    Trots att företaget förlorat mångmiljonbelopp varje år, och trots att inkomsterna varit minimala har ägarna gång på gång uttalat sin tro på bolaget. Men nu är det stopp. Det senaste året har personalen minskat kraftigt och i våras fanns bara den nye vd:n Allan Varcoe, en säljare och en tekniker kvar. Skandia beslutade då att göra sig av med sina aktier, men eftersom få var intresserade av bolaget som knappt hade något värde, beslöt man att försöka dela ut aktiekapitalet till ägarna. Redan tidigare har fackförbunden SKTF och Metall skrivit ned sina innehav i bolaget till 0 kronor.

    För att slippa låta bolaget gå i konkurs har ägarna beslutat sätta ned aktiekapitalet från närmare 43 miljoner kronor till drygt 100.000 kronor. En del av pengarna används för att täcka förra årets förlust, resten går till aktieägarna.

    År 2004 förlorade bolaget 28 miljoner kronor efter finansnetto, året innan 79 miljoner kronor. Intäkterna har varit minimala.

    Ylva Johansson fick under sin tid som vd kritik för att hon haft en lön på 116.000 kronor i månaden, en vd-lön som var högre än hos många andra IT-bolag som dessutom var börsnoterade. Under en period motsvarade hennes lön ungefär bolagets omsättning.

    Nu har några före detta anställda, inklusive den senaste vd:n Allan Varcoe, köpt ut rättigheterna till några av läromedlen.

    Bolaget ”Att Veta AB” driver ingen verksamhet längre. Men jag tror fortfarande på produkterna, säger Allan Varcoe.

    Varför lades bolaget ned?

    Till slut inser man att om ett bolag går med förlust hela tiden och det inte finns någon vändning i sikte, så måste man lägga ned verksamheten, säger Allan Varcoe, vars lön, enligt Allan Varcoe, inte alls är i Ylva Johanssons nivå.

    Ylva Johansson hälsar genom sin pressekreterare att hon inte har någon kommentar till att bolaget läggs ned.

    Kommunförbundet förlorade cirka 70 miljoner kronor på affären och Evert Lindholm som är vd i Förenade Kommunföretag och styrelseordförande i Att Veta menar att ägarna var alldeles för optimistiska.

    Vi trodde att förändringen skulle gå fortare och gjorde en missbedömning.

    Väntade ni så länge för att Ylva Johansson är en tung socialdemokrat?

    Nej, hon var ju den som fick vara med och avveckla verksamheten.

    DN har sökt Ilmar Reepalu utan resultat.

    Knut Kainz Rognerud
    Publicerad 2005-09-06 00:19

    http://unvis.it/dn.se/ekonomi/ministerns-bolag-blev-ett-it-fiasko

  9. SVT rapporterar här om ett arbets-projekt (om enklare jobb) för somaliska kvinnor … anlända för länge, länge sedan. Lägg märke till deras ”praktiska klädsel” för arbetsuppgifterna de utför.

    http://www.svtplay.se/klipp/10015068/sprakvanner-skapar-jobb

    När hösten och vintern kommer behöver allt kvinnorna klä sig betydligt varmare. Tveksamt om deras kroppsvärme skulle kunna hållas uppe tillräckligt endast med ordentligt ökat arbetstempo.

  10. Helt fantastiskt och verkligen modigt beslut, skall det ställas samma krav på nyadeln som på arbetslösa svenskar?, jag undrar vad alla agendajournalister och brännvinsadvokater tycker om detta?

    • Ja man kan t o m fatta beslut som verkställer automatisk höjning varje år som med t ex drivmedelsskatten. Allt för att gulla med lilla Miljöpartiet. Batra med sin Allians vågar inte rösta emot.

  11. Nu kanske vi även får se ex.v. somaliska kvinnor i sina heltäckande färgglada kläder arbeta med städning, slyröjning och snöskottning och andra arbeten de kanske klarar av med sin utbildning från koranskolan.

    • Då kommer det att gå att åka både rulltrappa och gå på trottoarer utan att riskera att dessa vägunderhåll blockerar framfarten. Dessutom möjligt att åka buss om dessa telefonskrikor utplacerad i arbeten. Så lugnt och skönt.

      Kan de inte städa i riksdagen?

    • Räkna inte med det! Det kommer springa till vårdcentralen för sjukskrivning tills de slipper!

      De kan ju få ut MER bidrag om de låter bli arbete; från 27.000 kr (om de har tre barn) skattefritt, lika mycket som många svenskar med högskoleexamen får i lön, före skatt och som tagit studielån och själva betalar sitt och eventuella barns uppehälle.

  12. Som vanligt tar det mer än ett år att verkställa ett fattat beslut. Även sådana som allmänheten ser som självklara. Under tiden är det fritt fram för lycksökare att plundra skattekistan. Exempel som sedan lyfts fram som tårdrypande fall och som måste bli undantag. Allt fortsätter som i dag.

    Om man nu är sams över blockgränsen, så genomför i morgon! Annars gör ett studiebesök i Köpenhamn så får ni lära er hur man snabbt kan fatta okomplicerade beslut.

  13. Skönt att både regering och Allians börjar förstå, vad artikel 1 i de mänskliga rättigheterna betyder. Det så dags nu.

    Artikel 1

    ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

    Det betyder att ingen får äga en annan människa och att alla har samma rättigheter. Det betyder också att människor bör ställa upp på varandra och hjälpa varandra.”

KommenteraAvbryt svar