Rasismen i Ferguson

RASISM. Den 9 augusti hade den 18-årige Michael Brown och hans vän Dorian Johnson precis rånat en butik när de stoppades av polisen Darren Wilson. Bråk uppstod, Wilson kände sig hotad och öppnade eld. ”Barnet” Michael Brown avled.

Detta hände i Ferguson, St.Louis, USA och nu fylls svenska media av rapporter av rasismen i USA.

Lite obekväma fakta som inte nämns i debatten.

Befolkningen i St. Louis där Ferguson ligger är 1 miljon människor. Av dem är 44% vita, 49 % svarta och 7 % av annan etnicitet.

Under 2012, det senaste året statistik över brottsligheten finns tillgänglig var andelen av dem som greps för mord 97,6 % svarta och 2,4 % vita. Drygt 82 % av de som greps för allvarliga brott som mord, kraftigt våld och väpnade rån var svarta, medan 17,5% var vita.

St. Louis är också känt för det ökända ”Knockout game” som är ett rasistiskt angrepp, ofta av svarta som på måfå angriper oskyldiga vita, och som hittills krävt minst sex människoliv.

– Pettersson antar att ni inte har läst om detta i våra opartiska PK-media, eller om ni har sett övervakningsfilmen där det ”stackars lilla barnet” Michael Brown i röd keps går in i en butik och plockar vad han vill ha, för att sedan enkelt knuffa undan den butiksanställde, men statistiken ovan och filmen nedan är väl rasism att visa…

180 grader

 

8 thoughts on “Rasismen i Ferguson

    • Jag ser bara en storväxt neger av hankön som rånar en asiat.

      Den storväxte negern av hankön utnyttjar det faktum att han är en storväxt neger av hankön och knuffar bryskt bort den stackars asiatiske butiksinnehavaren.

      Om jag vore polis och mötte denne storväxte negern av hankön på en dåligt upplyst gata skulle jag också skjuta den storväxte negern av hankön.

  1. Inte konstigt att Svensk media tycker det är rasism när
    USA polisen tar till effektiva metoder, media, vana som
    dom är här hemma att undanhålla så mycket som möjligt när
    brottslingen inte är en lintott, och som tycker det är helt rätt
    att straffskalorna ska gynna utländska medborgare.

  2. Erik Helmerson skriver en mycket läsvärd och intresant ledare på DN. Angående, Dödsskjutningen av Michael Brown .

    Kallad ” Medierna sviker om Ferguson.”

    ”Amerikanska poliser skjuter svarta till döds oftare än vita. En studie visar att det är 21 gånger mer sannolikt att dödas av en polis för en ung svart man än en vit i USA.

    Nyheten presenterades i Ekot på torsdagen med flera förbehåll: siffrorna var ofullständiga, många uppgifter saknas. Men den ingick ändå i en självklar och given kontext: den amerikanska polisen är rasistisk, vilket vi fått bevis på av de senaste dödsskjutningarna i Ferguson och Cleveland.

    Problemet är att siffrorna i sig inte bevisar någonting alls. De måste, liksom all statistik, sättas in i ett sammanhang. Hur många våldsbrott begås till exempel av svarta respektive vita? Hur ser vapeninnehavet ut? Vilka är de kriminella miljöerna?

    Att, till exempel, ofantligt många fler män än kvinnor skjuts av polisen måste inte i första hand vara tecken på strukturell diskriminering av män”

    Läs hela ledaren här.

    http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-medierna-sviker-om-ferguson/

KommenteraAvbryt svar