Att prioritera

En skottlossning i Malmö. Två skjutna i Helsingborg. Explosion i flerbostadshus. Något av det som våldets Sverige bjöd på i natt. Utöver det stundar EU-valet om exakt två veckor.

Samtidigt prioriterar en del politiker, journalister och opinionsbildare Kalla Faktas kalkonrulle. Det kan bara betyda att de politikerna inte har en egen politik att gå till val på, att de journalisterna har en särskild agenda och att de opinionsbildarna vill flytta fokus från de verkliga hoten mot vårt samhälle och vår demokrati.

8 thoughts on “Att prioritera

  1. Det kan ju inte komma som någon nyhet att svensk politik handlar om att kasta paj på andra snarare än att driva någon egen politik. Så har det ju varit i snart 15 år nu.

    Och det var ännu längre sen politik handlade om någon sorts passion, vilja att lösa problem och förändra till det bättre. Istället har det handlat om den mest lukrativa karriär du kan ge dig in på om du inte vill slösa tid på studier, och att klamra sig fast vid köttgrytorna, åtminstone de senaste 25 åren.
    Om vi sen måste offra landet och medborgarna samt slicka röv till tungan är kroniskt brun så får det vara så.

  2. ”Nineteen Eighty-Four” är en roman av Eric Arthur Blair, AKA George Orwell. En del av det romanen handlar om, storebrorssamhälle, dubbeltänk, krimtänk och nyspråk, minneslucka samt orwellska, är inte bara del av samhället i dag utan ingår även i vårt vardagliga vokabulär. Avsikten med romanen var att varna för ett dystopiskt samhälle, inte utgöra en instruktionsbok för en självutnämnd elit.

    En av historiens största drönare, Karl Marx, skrev även han en roman, ”Das Kapital”. Det är så jag vill kategorisera ”skapelsen”. De som använt den som instruktionsbok för framtiden har hamnat i helvetet istället för det paradis de föreställt sig. Detta till trots så verkar världens verkligt besuttna vilja omdana samhället åt detta håll. Det är antagligen deras dåliga samvete efter att ha lurat miljoner människor på deras surt förvärvade slantar.

    Samhället i dag har blivit binärt, det finns bara svart eller vitt. Alla nyanser är borta och historiska händelser omtolkas till dagens upplevda verklighet. Allmänna relativitetsteorin av Albert Einstein publicerade så sent som 1915 och före det så var den allmänna villfarelsen att Gud skapade världen på sex dagar för ungefär sex och ett halvt tusen år sedan.

    När den tyska politikern Maximilian Krah påpekar det uppenbara att alla inom nazistiska SS inte var kriminella finner förnekelsen och raseriet inga gränser. Samma sak när Björn Söder säger att alla i Sverige inte betraktar sig som svenskar. Båda uttalandena är korrekta men otaktiska då det är viktigare vad en fjortonåring gjorde än vad personen i fråga gjort sedan.

    Låt mig vara tydlig, vad nazisterna gjorde är bestialiskt och kan aldrig nog fördömas. Men samtidigt så skulle nazisterna inte ens hamna på en prispall om det fanns en olympiad för folkmördare. Med nazisternas 11 till 17 miljoner dödade i deras fångläger hamnar de en bra bit efter Djingis Khan och hans 40 miljoner dödade. I sammanhanget inte mer än en amatör jämfört med kommunismens bort emot 125 miljoner dödade. Som i sin tur kommer till korta jämfört med islamismens offer som närmar sig en kvarts miljard. Dessa fyra omänskliga ideologier bygger på kollektivism. Enskilda individer räknas inte.

    Globalism, kommunism, socialism, fascism, nazism, zionism och islamism är barn av liknande tankegods med en världsomspännande diktatur oavsett om den är ekonomisk, prolitariatisk eller kalifatisk. Resultatet är fortfarande den lilla människans förslavning.

    Om vi, det vill säga västvärlden med vår liberala historia och liberala sätt att tänka, ska överleva måste vi se verkligheten för vad den är och inte gå på och sprida myterna som de som inte vill oss väl sprider. Det förment bästa är det godas värsta fiende. En verklighet i Sverige sedan 1969.

    21
  3. Läser man rubrikerna i dagens gammelmedia förstår man varför många politiker inte vill tala om sin politik som orsakat att SVERIGE ser ut som det gör .
    Politiker , vete fan .
    En fläskig svart RIKSDAGSMAN som skriker nazist så fort han ser en vit Journalist.
    Förtroendeingivande hanterat av snubben , Dadgostar måste vara stolt . Hon har precis fått tyst på Hirvonen och Snecker så dyker en ny knäppgök upp .
    Det står alltmer klart att det inte fungerar att göra fd Finansministrar till Statsministrar .
    Siffror och människor talar olika språk . Göran P. Saknade vanligt folkvett . Han kunde stöta pekfingret i magen på kvinnliga ministrar och säga ” värst vad du har lagt ut ” . Charmigt . Och Magdalena Andersson är helt rudis i umgänget med människor . Hon tror att hennes skådespel och charader går hem . Otroligt korkat .
    Politik kräver ärlighet och det är en bristvara just nu .
    TIDÖ Partierna gör ett bra jobb . Det är inte ett lätt arbete med ett Socialdemokratiskt parti som försöker sabotera alla försök att förbättra SVERIGE.
    Men de kommer så klart inte tjäna något på den politiken . Det kommer EU valet att visa .

    33
  4. Det är märkligt att politiker har så mycket att säga om andras politik.
    Det är inte mycket om det egna partiet.
    Lyssna inte på valfläsket, tänk efter vad de tidigare åstadkommit.
    Moderaterna kanske inte var så bra, som Reinfeldt lovade.
    Jag minns fortfarande vilket parti som sänkte dieselskatten 10 kr/liter.
    Tant brun köpte sin stadsminister-post för våra skattepengar.
    Jag minns också vem som hade svart städerska hemma.

    30

KommenteraAvbryt svar