Tisdagsklubben

Tisdagsklubben är namnet på ett projekt som ska stoppa ”högerpopulismens” framgångar. I projektet återfinns tidigare ministrar, EU-toppar och debattörer.

Kampen mot ”högerpopulismen” ska genomföras i samråd med blocköverskridande möten med nu aktiva politiker. Det är inget parti man startar, utan mer en sammanslutning.

Tisdagsklubben har startats av Anna Ekström (S), Ulrica Schenström (M) och Cecilia Malmström (L). Med i bakgrunden återfinns också före EU-parlamentarikern David Lega (KD), debattören Jan Scherman (Tv4), journalisten Patrik Oksanen och kommunpolitikern Jan Jönsson (L).

”SD:s trollkonton, extremister av olika slag och debattörer som inte betraktar sig som särskilt extrema men är tongivande i debatten, driver på en utveckling där folkvalda, opinionsbildare, journalister och andra som en följd av det blir utsatta för hot och ibland även våld”, säger Jan Jönsson. Förmodligen är inte Jönsson medveten om att Sverigedemokrater, tillsammans med miljöpartister, är de politiker som är mest utsatta för våld och hot.

Tisdagsklubbens första offentliga framträdande kommer att ske under kommande Almedagsveckan.

Expressen

12 thoughts on “Tisdagsklubben

  1. Inget nytt under solen. Se Wikipedia: ”Tisdagsklubben var en svensk hemlig antinazistisk sammanslutning som grundades under andra världskriget av författaren Amelie Posse.”

    Dagens ”hjältar” försöker skapa genom att härma. Enbart pinsamt!

    20
  2. Saknar Anne Ramberg som brukar ha åsikter om det mesta som rör folk som röstar på SD, har hon inte fått någon inbjudan?

    23
  3. Läser att Jan Jönsson är med .
    Undrar om han representerar Jan Jönsson eller Ulla Bella Fladdermus eller vad han kallar sitt Alter Ego.
    Hur som helst känner jag mig lite lugnare . Nu kan han inte bedriva politik på tisdagar .
    Alltid något .

    26
  4. Disneyklubben har möte för att stoppa det fria ordet.Blir det med rosévin och tilltugg till månne under Almedalsveckan i Visby ? Efter några glas av survinet så löser dom nog högerproblemet som ”hotar” deras världsbild….

    26
  5. Det börjar nu närma sig gränsen till fullskalig löjlighet. Dessa fruntimmer, samt Jönsson, Scherman, Lego och Oksanen. Vilken otrolig intelligentsia man samlat ihop här. Jag är djupt imponerad och ser fram emot deras fantastiska utvärdering av sina tisdagsmöten som skall förväntas stoppa ”högerpopulisterna”!

    38
  6. Ett gäng landsförrädare som tror och inbillar sig att de är guds gåva till mänskligheten, det enda som förenar dessa otäcka typer är åtgärder för att öka massinvandringen från Mena och på sikt försöka etablera ett mångkulturellt statsskick samt minska det svenska innehållet i vårt tusenåriga arv. Resultatet kommer istället att bli en diktatur och islamistiskt kalifat, där just dessa typer kommer att bli de första som hängs i lyftkranar från städernas torg.

    34
  7. Mupparna Jönsson och Hellde’n + det lilla tantstimmet B-politiker..
    – Vänta får jag sluta skratta innan jag fortsätter skriva ..

    34

KommenteraAvbryt svar