Nevs avbryter affären med Jihad Mohammad

ELFORDON. TTELA rapporterar, bakom betalvägg, att Nevs avbryter affären med Jihad Mohammad och EV Electra. Anledningen är att köparen inte har fullföljt alla delar av villkoren i avtalet. – Att tappa tid är aldrig önskvärt, men att tappa Saab-arvet hade varit värre. Vi är några som jobbar hårt för att inte låta drömmen gå förlorad, säger Nevs vd Nina Selander.

-Pettersson återupprepar tidigare kommentar, om att man inte ska ha fördomar, men när jag hör om en libanesisk elbilstillverkare med en ägare som heter Jihad så…

***

TIDIGARE 2023-12-10 Nevs i Trollhättan sålt – till libanesisk köpare

ELFORDON. National Electric Vehicle Sweden AB, förkortat Nevs är en svensk utvecklare av elfordon. Nevs förvärvade huvuddelen av tillgångarna i före detta Saab Automobiles konkursbo år 2012. Nevs och dess kinesiska ägare, fastighetsbolaget Evergrande Group har befunnit sig i en svår ekonomisk sits under lång tid. Ägarbolaget dras med skulder uppåt 2 600 miljarder kronor och har försökt sälja Nevs sedan oktober 2021.

Nu är Nevs sålt, Peter Esse har lagtfram sin granskning av att allt inte tycktes stå riktigt rätt till med köparen av Nevs Emily GT. Peter tror inte att vi kommer att få se någon elbilsproduktion i Trollhättan. Den libanesiske affärsmannen Jihad Muhammed och hans företag EV Electra har köpt elbilsprojektet. Planerna från den nya ägaren var stora, skriver Allt om elbil.

Företaget EV Electra beskriver sig som Libanons första elbilstillverkare. Men vid en närmare granskning tyder det mesta på att ingen av de bilmodellerna som företaget visat upp är utvecklade av företaget själva. På hemsidan finns en rad renderingar – och EV Electra ska så klart ha en eloge för sin kreativa höjd på dessa.

Men de övriga modellerna, både de fysiska bilarna som EV Electra visat upp på riktigt, och de som de visar bilder på tycks ha ett helt annat ursprung än det företaget själva vill ge sken av.

EV Electra har bland annat presenterat en eldriven suv under namnet Suvlectra med ett batteri på 72 kWh och en räckvidd på 520 kilometer. Men i själv verket är det en bilmodell från den kinesiska tillverkaren Skywell Auto.

I Sverige saluförsmodellen under namnet Skywell ET5. Den har ett batteri på 72 kWh och en räckvidd på 400 kilometer. Här rör det sig enkelt om en regelrätt bildstöld för att visa upp något som man inte har. Bilderna har har EV Electra plockat direkt ur Skywells mediabank och klistrat dit en egen logotyp.

Jihad Mohammed svarade bara självsäkert att han var den rätta mannen, med vänner med välfyllda fickor om så skulle krävas. Att det har gått fort är uppenbart. De första källorna från i somras talade om helt andra köpare. Om en affär som skulle varit klar strax efter sommaren och en annan källa talade om en europeisk ägare. De förhandlingarna gick nog i stöpet.

-Pettersson säger att man inte ska ha fördomar men när jag hör om en libanesisk elbilstillverkare med en ägare som heter Jihad så…

***  

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nevs avbryter affären med Jihad Mohammad

  1. Någon som kommer ihåg en annan bluffgubbe från MENA utan vare sig kompetens eller examina.. ?

    Reefat el Sayed…

    Man kan fråga sig VARIFRÅN denne ”Jihad” – som förresten betyder heligt krig – får sina pengar ifrån ? Tidigarae var ju Beirut i Libanon ett nav för ”smutsiga pengar” där ingen frågade sig varifrån de kom..
    Droghandel, ryska oligarker mm etc.

    VAD har denne Jihad sysslat med för affärer tidigare ? Har denne Jihad någon annan utbildning eller kompetens annat än koranskola ?

    Idag är det skurkstaten Dubai som tagit över efter den likaledes korrupta skurkstaten Libanon. Två länder egentligen utan berättigande.

  2. Haha… libanesisk elbilstillverkare Sure, det låter ju sannolikt. Hur kunde kan tro på det? Å andra sidan, säljer man så säljer man. Då får man stå sitt kast.

    • Aha, affären hade inte gått igenom.

      En liten tanke om artikeln, kolla här:
      ”Bakgrunden till det är att lokaltidningen Ttela i veckan avslöjade att Jihad Mohammad delat inlägg på sociala medier där judar beskrivs som råttor och att media styrs av en judisk elit.
      ’Det rör sig om grov antisemitism’, sa Jonathan Leman, researcher på stiftelsen Expo, till Ttela.”

      Varför i hela fridens namn måste de ringa upp en Expo-extremist? Vet inte tidningen själv att det är antisemitism att kalla judar för råttor? De måste fråga pappa Expo. Är expo någon slags språkexperter eller? Drar ner betyget för Ttela. Lider av PK-ängslan uppenbarligen.

KommenteraAvbryt svar