Mohammed kan ej dömas till livstid för mordet på Mikael Janicki

BROTTSLIGHET. I går häktades Mohammed, Mohammed Khalid Mohammed på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, misstänkt för mordet på 39-årige Mikael Janicki i Skärholmen.

Irakiern Mohammed Khalid Mohammed Mohammed är född 20060519 och hade fem veckor kvar till sin 18-årsdag när mordet på Mikael Janicki skedde.

-Pettersson säger att irakiern, om han döms, troligen får fyra års sluten ungdomsvård. Hade han fyllt 18 år vid mordet hade påföljden kunnat bli 18 års fängelse eller livstid.

***

TIDIGARE 2024-05-21 Mohammed begärs häktad för mordet på Mikael Janicki

BROTTSLIGHET. Bloggen och andra har skrivit en hel del om mordet på 39-årige Mikael Janicki i Skärholmen den 10 april 2024. Nu begärs en 18-åring begärs häktad misstänkt för mordet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagaren skriver inte att den som på sannolika begärs häktat heter Mohammed Khalid Mohammed och har en lång meritlista som kriminell. Mohammed Mohammed är född i Nineve i Irak. Han kom som barn till Sverige hösten 2007 och har haft alla chanser att skaffa sig utbildning. Föräldrar samt syskon bor också i Sverige.

Mikael Janicki sköts ihjäl framför sin 12-årige son den 10 april 2024.

Enligt uppgifter är den misstänkte en 18-årig man som redan är misstänkt för människorov och mordförsök i ett annat ärende. Han sitter därför också redan häktad.

Ytterligare fem personer har delgetts misstankar efter mordet på Mikael, bland annat för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Tre av dessa är häktade.

Mikael Janicki sköts till döds under en promenad med sin son i början av april i år. Enligt uppgifter till flera medier ska han ha konfronterat en grupp ungdomar vid en gångtunnel när han sköts i huvudet.

Södertörns tingsrätt målnummer: B 6845-24.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Mohammed kan ej dömas till livstid för mordet på Mikael Janicki

  1. Brukar inte många se till att komma utan id-handlingar för att sedan själva bestämma ålder och hemvist till våra myndigheter. Bekvämt att också sätta lägsta möjliga ålder på barnen, så får familjen barnbidrag några extra år, kan jag tänka men vem vet? Utvisning av hela familjen på livstid är för Sverige en rättvis strafföljd om de har barn eller minderåriga, som är mördare.

    10
  2. Denna lilla importerad guldklimp är säkert fem år äldre än han påstår.

    Hur många tusentals av de importerade var i 25 – 35 års åldern men uppgav till mig.verket att dom var ensamkommande barn i 15 års åldern och blev trodda av handläggarna på mig.verket.
    Ps: importörerna är förmodligen mycket nöjda med sin dår import.

    10
    • Sanningen, Mohammed, Mohammed Khalid Mohammed kom till Sverige år 2007 tillsammans med föräldrar och syskon så utrymmet för att vara fem år äldre än han uppger är begränsat.

      1
      1
  3. AI generera en bild om att han ruinerad på koranen , låt detta spridas i Irak och sedan utvisa honom hem . . Billigt och effektivt !

    11
  4. Rosta fötterna på honom över glödande kol. Avsluta med rådbråkning och inflätning i ett gammalt vagnshjul.

    19
  5. 17 år brukar vara en populär ålder hos dessa figurer. Migränverket har medvetet låtit sig luras i åratal. Här har man släppt igenom åtskilligt med 30-40-åriga 17-åringar. En tydlig indikation på att de har något brottsligt på gång då straffet blir mildare. Det allra värsta exemplet jag hört talas om var en 17-årig 80-åring !!!
    Skulle tippa på exemplaret på bilden är mellan 25 och 30.

    39
  6. I USA kan minderåriga dömas som vuxna om det brott de begått är tillräckligt grovt. Det borde vi i Sverige ta efter och till och med sänka straffmyndighetsåldern vid gängkriminalitet. Vidare måste vi återinföra möjligheten att återkalla utdelade medborgarskap. Slutligen bör vi komma överens med något sydligare land om att kunna skicka utlänningar dit för avtjänande av straff. Dessa åtgärder tror jag skulle påverka den importerade gängbrottligheten markant.

    65
    1
    • Håller med dig helt och fullt, dessa frågor om medborgarskap borde vara prio ett på agendan, tyvärr så är våra så kallade politiker för fega att agera.
      Detta hade kunnat åtgärdas för flera år sedan, sedan fängelse i hemlandet istället för de lyxhotell till fängelse vi har i Sverige.

      43
      1
  7. Hur mycket Muhammed kan en sån heta? Nu till sakfrågan. Johansson tror på fängelse. Det finns sådana möjligheter i lagen, tror ingen domare i Sverige vågar trotsa det allmänna rättsmedvetandet så gravt. Skulle tippa på 7-9 års fängelse. Sen får vi hoppas att jag får rätt och inte önskedrömmer.

    Vad jag personligen skulle vilja
    straffa irakiern med finns tyvärr inte i den svenska straffskalan.

    Antagligen har de mer robusta lyktstolpar i hans hemland.

    54
    1
  8. Jodå, eftersom de ljög om hans ålder när han kom hit är han äldre än 18 år och kan därför dömas till livstids fängelse följt av livstids utvisning efter att hans medborgarskap dragits in.

    64
  9. Vad spelar det för roll, han har säkrat sin plats i paradiset genom att döda en otrogen.
    Han följde koranen, inte många förstår vad muslimen måste göra, för att behaga Muhammed.
    Förbjud spridning av koranen.

    71
    2
  10. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Är killens ålder en efterhandskonstruktion???

    Hildor och Rubens styr ju rättsväsendet idag. Det skulle inte vara första gången man kan misstänka att dessa aktivister rycker i vissa tyglar för att peka ut den yngste misstänkte som gärningsman. Den yngste av misstänkta tubbas att ta på sig en gärning för att övriga skall få milda straff.

    65
    2
    • Det kommer att ta några år att bli av med de lagar som Göran Persson och Morgan Johansson infört för att förstöra Sverige.
      Paradigmskifte tar tid men det är nödvändigt för framtiden.

      57
      1
  11. Men utvisning är också ok.
    Så skicka ut Mohammed och hela klanfamiljen bara.
    Att ha eländet inlåst på livstid i Sverige är en dyr om dålig affär.
    Utvisningar är underskattade, men ett lönsamt alternativ och dessutom bli av med eländet för alltid.

    77
    • Han är och förblir en vaneförbrytare och kommer om han skickas tillbaka till hemlandet få ett slutgiltigt straff, eftersom han sannolikt aldrig kommer att sluta med brottslighet.
      Det bara i Sverige gangsters släpps ut igen i samhället och fortsätter sin brottsbana i all oändlighet, där den avbröts när de sist åkte fast

      14
  12. Ålder är bara en siffra säger många pensionärer. Det borde gälla för unga mördare också. Att klara sig från en sådan gärning för att vederbörande endast hade några veckor kvar till sin 18-årsdag skall inte vara avgörande. Handlingen är vidrig och straffet skall sättas därefter.

    90

KommenteraAvbryt svar