”En halv miljard räcker inte långt”

SKOLAN. Regeringens aviserade skolsatsning på 500 miljoner i vårbudgeten är otillräcklig. Det säger Åsa Fahlén, ordförande för fackförbundet Sveriges Lärare, till Altinget, bakom betalvägg.

Hon tror inte heller att det blir några ytterligare satsningar på skolan i budgeten. Det innebär i sådana fall att nedskärningarna fortsätter, enligt Fahlén.

– För att hindra nedskärningarna som sker behövs det två miljarder. Och två miljarder till löneökningar för våra medlemmar. En halv miljard räcker inte långt, säger Fahlén, som ändå tycker att regeringen i många fall har lyft rätt saker i skolpolitiken.

-Pettersson tror inte att pengar från staten är problemet. Skolan kostar totalt drygt 330 miljarder per, då ingår förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieskola och SFI. Den absolut största delen av skolan bekostas av kommunalskatten.

Det är för lätt att gapa på staten när det går dåligt, men pengar finns så det räcker och blir över i de flesta verksamheter och i många kommuner verkar det vara stora överskott om man ser till allt det slängs pengar på.

Malmö har råd med rosa enhörningar, pridemålade parkbänkar, iransk ”eldfest”, arabisk filmfestival, betala 49 influencers för att göra reklam för staden, stora pride-jippon, bistånd till illegala invandrare, inspelning av Malmös ljudkuliss, heltidsanställd skateboard samordnare, köper lägenheter till kriminella,  Malmö beställde två koggar (en fartygstyp) för 138 miljoner som ett projekt för arbetslösa, när projektet var klart såldes koggarna för 100 kronor…

  • Malmö har 205 st kommunala kommunikatörer, som kostar skattebetalarna 350 000 kronor om dagen i lönekostnader.
  • Malmö betalade totalt 70 miljoner för att låta gängkriminella bo i lyxlägenheter där både städning och mat ingick. Dessa boenden användes ofta som bas för grova brott.
  • Malmö har gett över 70 000 kr i bidrag till den islamistiska rörelsen Milli Görus som vill omvända homosexuella och kallar Förintelsen för en myt.
  • Malmö har i flera år bjudit influencers på semester. Allt från flyg och hotellrum till middagar ingick. Senaste året landade notan på 695 000 kr. ”Vi tycker att det är bra utdelning för skattepengarna” sa ansvarig chef.
  • Malmö har bränt 4,3 miljoner på att ”utmana inomhusnormen”, alltså att uppmuntra medarbetare att jobba utomhus. ”Normer bryts inte över en natt. Här handlar det om att skapa tillit och en dialog om att det är okej att göra annorlunda”, säger projektledaren.
  • Malmö bjöd gängkriminella på skridresa till Sälen och en hotellvistelse på Gotland för att hälsa på en annan gängkriminell. ”Att göra saker tillsammans är ju inte en ovanlig rehabiliterande åtgärd”, sa en avdelningschef på Malmö stad.
  • I sex år har Malmö haft en heltidsanställd skateboardsamordnare, med en budget på 2,5 miljoner för att bl.a. anordna skateboardevenemang.
  • OSV.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “”En halv miljard räcker inte långt”

  1. En dålig organisation kan göra slut på hur mycket pengar som helst! Hur mycket de än hade fått i bidrag hade de gnällt ändå.
    Statliga och kommunala ”inrättningar” saknar organiserad verksamhet. Däri ligger problemet. Ingen verkar ha koll på läget.
    Hade företag skött sin verksamhet på liknande sätt hade konkursen varit ett faktum.

    17
  2. Det är dax att slimma lönekuverten för de offentligt anställda, i de kommuner/regioner, som lever på bodrag, från välskötta kommuner.
    Ex.vis Malmö. Det dräller av vänsteraktivister i kommunskolor, ständigt gapande efter mer bidrag, övertygade om, att mer pengar från andra människors plånböcker, är enda lösningen. Börja jobba, era slö jävlar!
    Inför tuffare krav på kommuner, som ligger övriga landet till last!

    22
  3. Sveriges lärare är en del av extremvänstern och tillåter inte att aktiva inom SD blir förtroendevalda. Många akademikerfack har numera tagits över av vänsterextrema kärringar. 🤮🤮
    När jag pluggade på universitet så hade lärarstudenterna grupptentor och hemtentor, det avspeglas i Pisaresultaten.

    19
  4. Om Sverige INTE behövde försörja Malmö år efter år så kunde våra fattig pensionärer få en pension som dom kunde försörja sig på , nu tvingas många pensionärer leta tomburkar att panta.

    25
  5. Malmö är i dag ett gigantisk slukhål, styrt av ”sossar”. Men riktiga sossar, de som är försvunna sedan ett halvt sekel, var inte alls på det viset. Gustav Möller, född 6 juni 1884 i Malmö S:t Petri församling, legendarisk socialdemokratisk socialminister, sägs ha myntat uttrycket ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Huruvida han verkligen myntade uttrycket eller ej så verkar både han och övriga socialdemokrater levt efter det. Detta försvann emellertid med Palme och 68-vänstern. Sossar i dag verkar mest vilja berika sig själva och för att motverka det sjunkande förtroendet bland svenska folket importerar de valboskap i parti och minut.

    28
  6. 500 miljoner — Det är ungefär vad statsskulden ökar med på 8 timmar. Fast, å andra sidan spelar det väl mindre roll hur mycket man satsar, när huvudet saknas.

    27
    1
  7. Lärarförbundet består ju bara av vänster PK kärringar. Hade sossarna erbjudit 1 miljon hade dom varit nöjda.

    26

Kommentera