Stäng

Från glesbygdsstöd till slöseri…

SKATTER. Region Stockholm vill slippa betala ut pengar till andra delar av landet under coronakrisen. Istället krävs att staten står för regionens betalningar enligt utjämningssystemet. I det nationella utjämningssystemet fördelas pengar från rikare till fattigare regioner. Stockholm är den enda region som i helhet förlorar pengar, men stockholmarna har lägre skatter än de flesta.

– Pettersson är tveksam till systemet som från börjar var tänkt att gå till glesbygdskommuner med liten befolkning, utflyttning och stora avstånd. Den tanken var god men idag går de stora pengarna till stora kommuner som tagit emot många invandrare. Som Botkyrka, Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och Malmö.

Skatterna som flyter omkring som bidrag hindrar folk att skaffa ”sig” riktiga arbeten och uppmuntrar till kriminalitet.

Malmö är värst, av det som ibland kallas ”glesbygdsstöd” får Malmö över 6000 miljoner om året, mer än 16 miljoner om dagen. Det är mer stöd än landets 52 minsta glesbygdskommuner får tillsammans.

Det innebär i praktiken att Malmö inte är så intresserade av att spara, för då minskar bidragen.

Glesbygdstödet borde döpas om till invandringsstöd så väljarna ser vad pengarna går till.

Susanna Silfverskiöld har sammanställt lite av hur våra skattepengar behandlas i Malmö men även på andra håll, nedanstående är det lilla. Bland annat beställde Malmö två koggar (en fartygstyp) för 138 miljoner som ett projekt för arbetslösa, när projektet var klart såldes koggarna för 100 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

5 reaktioner på “Från glesbygdsstöd till slöseri…

 1. Om välfärd beskattades där den uppkom vore Stockholm kanske fattigast i landet med Malmö undantaget. Järnvägen förfaller i landet sedan SJ:s monopol upphörde men mellan Stockholm och Uppsala och Mellan Malmö och Lund bygger man fyrdubbla spår för att frakta byråkrater. Nu när videokonferens slagit igenom överallt genom ”Kung Flu” återstår att se beläggningen på dessa enormt dyra ”satsningar”.

  Men det är inte bara Stockholm. Det finns ett Lill-Stockholm i nästan varje län som dränerar sin omgivning på kapital och begåvningar. Inför därför marknadsanpassad statlig kommunalskatt så att där många vill bo är skatten högre än där inte fullt så många vill bo. Det hade både fått ordning på utjämning och rusande bostadspriser.

  Stephen Harper, konservative tidigare premiärminister i Kanada förklarar det hela på en global nivå på Prager U. Det är många kloka saker som sägs på Prager U:s YouTube-kanal. Rekommenderas.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=UFWE2jl5mwA&w=560&h=315%5D

 2. Ja, det är väl knappast oväntat att SVT hela tiden kallar det glesbygdsstöd, dels för att dölja sanningen och dels för att svartmåla dom ”elaka” kapitalisterna i rika områden!

 3. Socialdemokraterna i Malmö med sina stödpartier. Står verkligen upp för ”Svenska modellen”.

  ”Sverigebilden” har där så många ”fina nyanser och spännande utmaningar”.

  ”Leva loppan” på andra skattebetalares bekostnad, är tydligen ett ledord för socialdemokratin i Malmö.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: