Rättegång mot Donald Trump skjuts upp i 30 dagar

USAVALET. Det har på torsdagskvällen skett förhandlingar rörande två rättegångar mot den amerikanske expresidenten Donald Trump, rapporterar amerikanska medier.

Stormy Daniels och Donald Trump

Den ena gällde Trumps misstänkta bokföringsbrott i samband med utbetalningar av pengar till porrstjärnan Stormy Daniels, alltså pengar som betalats ut i utbyte mot att personer ska vara tysta om Trumps förehavanden. Trump är misstänkt för att ha bokfört dessa pengar på företaget och då gjort utgiften avdragsgill. Trump vann en liten seger i fallet. Rättegången skulle ha inletts den 25 mars men skjuts upp i 30 dagar.

I den andra rättegången, som gäller Trumps hantering av hemligstämplade dokument, ville republikanens advokater att åtalet skulle läggas ner. Domaren höll dock inte med och avslog advokaternas önskan.

Joe Biden var också misstänkt för att ha haft hemliga dokument hemma. Den stora skillnaden är att Biden genast lämnade tillbaka dokumenten så fort han ombads göra det, medan Trump gömde undan och behöll sina, skriver Washington Post. Enligt den tidigare federala åklagaren Robert Mintz visar det att Trump sannolikt hade kunnat slippa åtal helt och hållet om han bara lämnat tillbaka alla dokumenten när han ombads göra det. – Det här fallet handlar inte om vilka dokument han tog, utan vad han gjorde när regeringen försökte få tillbaka dem, säger Mintz.

-Pettersson säger att Trump är duktig på att få rättegångar uppskjutna, undra hur länge han har råd. Under 2023 tvingades Donald Trump ta över 50 miljoner dollar från sina kampanjmedel, drygt 520 miljoner kronor, för att hantera de olika rättsfallen som omgärdar expresidenten, skriver ABC News och Bloomberg. Trump är åtalad på 91 punkter i fyra olika mål plus en del civila mål.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rättegång mot Donald Trump skjuts upp i 30 dagar

  1. Använd aldrig Washington Post som källa för information. Washington Post är en vänsterblaska som helt öppet arbetar för det Demokratiska Partiet och som döljer, ljuger och förvränger.

    16
    21
  2. En president kandidat som ska åtalas och en som är halvdöd.
    Festligt i ordningen om amerikanarna plötsligt inte har någon att rösta på. Systemet har slagit knut på sig själv, men ändå förväntas folk att rösta. Det är inte politiker som är problemet, det är folket. Man får de man förtjänar.

    23
    3

KommenteraAvbryt svar