Zelenskyj bjuder in Trump till Ukraina

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bjuder in USA:s förre president Donald Trump till Ukraina. Det meddelar Zelenskyj i NBC:s program ”Meet the press”.

Volodymyr Zelenskyj och Donald Trump träffades i i Vita huset den 25 september 2019. Foto: Shealah Craighead/Vita huset

Trump har vid flera tillfällen kritiserat USA:s starka stöd till Ukraina, men Zelenskyj verkar säker på sin förmåga att övertala republikanen.

Om han kommer hit behöver jag 24 minuter för att förklara för Trump att han inte kan styra det här kriget, säger han och fortsätter: – Han kommer inte kunna skapa fred i den här konflikten på grund av Putin.

Trump har tidigare sagt att han ska skapa fred i Ukraina på 24 timmar.

-Pettersson säger att Donald Trump skulle prata förstånd med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, ”Little Rocket man” som Trump sa. Det gick inte så bra, jag tror inte Trump lyckas bättre med Vladimir Putin.

Donald Trump med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att han inte är redo att sätta sig i fredssamtal med Ryssland. – Jag är inte redo att tala med terroristerna, för deras ord betyder ingenting, säger Zelenskyj till NBC News.

De måste lämna vårt territorium och efter det kan vi börja tänka på diplomatin, fortsätter Zelenskyj. Uttalandet kommer efter uppgifterna om att Ukrainas allierade har börjat tala om fredssamtal och vad landet kan tvingas ”ge upp” till Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Zelenskyj bjuder in Trump till Ukraina

  1. ja tror att det är en bra idé! När Trump var i Danmark så frågade han om man kan köpa Grönland!?
    och nu när han träffar zelensky så kan han ju fråga om Trump vill köpa en del av Ryssland !? det enda han behöver göra är att se till att Ukraina har rikligt med vapen och ammunition!? en vin vin situation !? betydligt bättre än både Korea och Vietnam !?
    man får se över vems säng kamrater motståndare har!

    1
    1
  2. Vem vet kanske var det Polen, Tjeckoslovakien, Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Norge, Danmark och Frankrike som anföll Hitler TYSKLAND som då bara försvarade sig.

    13
    6
  3. De länder som pratar om att Ukraina ska ge upp territorium för fred får först fastställa hur mycket av deras egna territorium de är beredda att avstå till Ukraina för att kompensera dem för deras förlorade territorium.

    27
    20
  4. Jag tror en republikan kan lösa detta. Tänk på gisslan i Iran som släpptes direkt när Reagan blev president. En republikan vågar säga till Putin om du inte lämnar Ukraina så får Ukraina rätt att använda USAs vapen även mot ryskt territorium. När missilerna börjar hagla över Moskva backar säkert Putin.

    19
    30
    • Kanske, men Trump säger att bidragen till Ukraina ska minska. Putin får alltså fritt fram. Det är därför Putin stöttar Trump och hoppas på en republikansk seger.

      Putin har dessutom planer på att utöka det ryska imperiet ännu mer… Finland, Baltikum…?

      Trump blir en katastrof för Europa!

      23
      30
    • Jag tror inte Reagan hade något med frisläppandet att göra mer än att Iran försökte komma på god fot med USA:s nya president.

      Minuter efter att Ronald Reagan svurit sin presidented den 20 januari 1981 tilläts gisslan flyga ut från Iran efter 444 dagar i fångenskap.

      16
      2
  5. Zelensky som har lyckats få sitt land förstört, säjer om Trump: ”Om han kommer hit behöver jag 24 minuter för att förklara för Trump att han inte kan styra det här kriget”, säger han och fortsätter: – ”Han kommer inte kunna skapa fred i den här konflikten på rund av Putin.”

    Hallo?!? Visst kan Trump enkelt få stop på kriget… till exempel genom att sätta strafftullar för Kina . Om strafftullarna skulle till exempel motsvara den summa som kineserna använder för att köpa saker från Ryssland – ja Kineserna skulle råda ryssen att genast sluta fred.

    Trump gillade ju redan tidigare sätta strafftullar mot Kina – medans Biden är ägd av Kina och kommer inte göra det minsta som skulle hindra Kinas affärer i USA.

    24
    40
    • ”Zelensky som har lyckats få sitt land förstört”

      Granne, har du inte hört vad som hänt?
      Det är Ryssland som krigat mot Ukraina sedan 2014.

      26
      21

KommenteraAvbryt svar