Rättegång mot Ursula von der Leyen.

EU. Telewizja Polska S.A, TVP är ett polskt TV bolag. Nu rapporterar TVP att en belgisk lobbyist, Frederic Baldan, har lämnat in ett klagomål mot EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen till en belgisk domstol. Lobbyisten kräver att von der Leyens immunitet upphävs och att hennes sms som utbytts med Pfizers vd Albert Bourla ska utredas. Enligt portalen misstänks Von der Leyen och Bourla för att direkt via sms förhandla om en kontraktsförlängning värd 1,8 miljarder euro för ytterligare doser av vaccinet till EU-länder.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen Bild TVP

Frederic Baldan, en belgisk lobbyist ackrediterad till de europeiska institutionerna, valde att åtala Von der Leyen eftersom han anser att hennes agerande har skadat hans lands offentliga finanser och allmänhetens förtroende, vilket klagomålet beskriver som ”en kollektiv tro på staten som en institutionell kraft för det gemensamma bästa.”

Baldan lämnade in ett klagomål till Liege Court of First Instance den 5 april.

Euractiv påpekar att domaren kan behöva begära upphävande av immunitet från Von der Leyen för att genomföra utredningen.

Enligt en lobbyist agerade Von der Leyen på uppdrag av medlemsländerna i strid med EU:s fördrag och utanför sitt mandat.

När det gäller hälsofrågor ger EU-fördragen unionen en stödjande kompetens, vilket innebär att den inte är en exklusiv behörighet eller delas med staterna.

Enligt Baldan bemyndigade medlemsstaterna kommissionen att sluta ramavtalet för inköp av vacciner för deras räkning, och inte Von der Leyen själv.

Enligt Euractiv deltog inte EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides Von der Leyen i förhandlingarna om kontrakt gällande covid-vacciner.

-Pettersson menar att EU och EU-parlamentets medlemmar borde granskas oftare och noggrannare. EU:s gemensamma budget för år 2023 är ungefär 187 miljarder euro, ungefär 2050 miljarder svenska kronor, och där det finns pengar finns det kriminella och korruption.

Tystnad om finansskandal och korruption i EU

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Rättegång mot Ursula von der Leyen.

  1. Varför i hela friden ska vi tvingas försörja dessa odugliga samhällsparasiter?
    Vi kan nu bara hoppas att denna genomkorrupta, falska och fullständigt onödiga människa hamnar bakom galler!
    Hon kan ju få ta fyllot och gycklaren Junker med sig i cellen också!

    28
    1
  2. Ebba Busch vek tydligen ner sig redan vid första mötet. Plötsligt är det bra med vindkraftverk vilket det inte var i valdebatterna. Och hon var så upptagen av Bryssel så hon hade inte tid att rädda Öresundsverket.

    23
  3. Oavsett vad som händer har man pekat på von der Leyen som uppenbart är djupt insyltad i ”olagligheter”. Bra att någon sätter igång något så att allmänheten får upp ögonen för EU:s (och globalisternas) agerande.

    30
  4. Litar inte en sekund på den Damen , hon är en ärkebyråkrat hon är vidare medlem
    i WEF och samarabetar med Claus Swab, och det bådar inte gott för vanligt folk.

    41
  5. Visste inte att det var olagligt.
    Hon blir garanterat inte straffad ändå.
    Det är bara vanligt folk som straffas, sällan politiker.

    37

Kommentera