Tystnad om finansskandal och korruption i EU

EU/KORRUPTION. För några dagar sedan publicerade den franska dagstidningen Liberation ännu en artikel om finansskandalen i EU:s institutioner som involverar The European People’s Party (EPP), den parti-grupp där bland andra svenska M och KD är med. Partiet, som har letts av Donald Tusk sedan 2019, kommer under ny press som ett resultat av den nya granskningen, men Tusk förblir oförklarligt tyst trots de ökande anklagelserna.

Jeander

Efter en lång utredning anklagade artikelförfattaren EG-domstolens ordförande Koen Lenaerts och andra viktiga EU-tjänstemän med anknytning till EPP för en intressekonflikt och människohandel med inflytande från EG-domstolens domare.

De anklagade skulle ha deltagit i möten som olagligt betalats med allmänna medel mellan 2010 och 2018. Arrangörerna för mötena var Karl Pixten, tidigare revisor vid Europeiska revisionsrätten (som nyligen dömdes för ekonomiskt bedrägeri) och flera lobbyister i Bryssel.

Europeiska kommissionens dåvarande ordförande Jean Claude Juncker , tidigare vice ordförande för kommissionen Jyrki Katainen och nuvarande EU-budgetkommissionär Johannes Hahn skulle också ha deltagit i dessa möten.

Som journalisten för Liberation skriver är det talande att EU-kommissionen under Ursula von der Leyens ledning, tillsammans med myndigheterna i flera länder vars regeringar domineras av viktiga EPP-partier, anklagas för att ha utövat påtryckningar på Europeiska byrån för bedrägeribekämpning (OLAF) för att inte göra någon utredning i ärendet.

-Pettersson misstänker att hela EU är ruttet av korruption så ingen ledande politiker eller jurist vill börja rota i eländet…

RMX News

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tystnad om finansskandal och korruption i EU

 1. Allt som finansieras av gåvor och bidrag är oftast väldigt generösa med pengar eftersom de inte behöver producera för att få dem.
  EU eller svenska SIDA två skräckexempel.

  25
 2. EU = hela europas skatte utsugare , ju fler medlems stater ju mer skattepengar till att göra en överhögs elit av ett fåtal,
  där mängden av de små men otaliga, bara öser in kapital från sina skitlöner.
  vad annat att vänta av detta -PYRAMIDSPEL.

  30
 3. Vem är förvånad ?? Hoppas eu faller i bitar. Ett vansinnesprojekt från början till slutet. Röstade nej 1994 och skulle göra det igen. Både till eu och emu. 👎👎👎👎

  48
 4. Stenbock blev för länge sedan förvånad,när det blev helt tyst om denne Polack som tidigare varit,en av deras största megafoner !! Du har säkert rätt med dina förmodande,att hela byket i Bryssel är korrupta….
  Abzurdistan tillhör dem som är nettobetalare åt förbrytarna. Alltså hjälper vi alla till,som skatteslavar åt dessa bedrägerier.

  47

Kommentera