Äldrerånare fick hög position i kommunens romska råd

ZIGENARE. Äldrerånare fick hög position i kommunens romska råd. Fortfarande under prövotid rekryterades hon till Göteborgs stads romska råd – och misstänktes samtidigt för liknande brott igen, rapporterar Göteborgs-Posten bakom betalvägg.

Stockholms stads Tänkebok år 1512. Olaus Petri bekräftar uppgiften i sin svenska krönika från 1530. ”Samma år som herr Sten hade blivit hövitsman, kom en hop av det folket som far omkring från det ena landet till det andra, och dem man kallar tattare hit till landet och till Stockholm. Förr hade de aldrig varit här.”

För drygt åtta år sedan gick en våg av grova stölder mot äldre genom södra Sverige. Gärningspersonerna, två kvinnor och en man, lurade sig systematiskt in hos människor för att stjäla värdesaker och kontanter. De 47 personer som drabbades valdes enligt domen ut på grund av sin ålder: en var 89 år, alla andra 90 eller äldre.

Våren 2016 föll hovrättsdomen mot de tre gärningspersonerna. Kvinnorna fick fyra år och åtta månader i fängelse, mannen fyra år och sex månader. 

Drygt tre år efter stölderna friges en av kvinnorna villkorligt. Under prövotiden väljs hon till vice ordförande i Göteborgs stads råd för den nationella minoriteten romer. I ett protokoll framhålls att kvinnan studerat och att hon har ”intresse för mänskliga rättigheter och romska frågor”. Domen omnämns inte. 

Kvinnan tycker inte det är konstigt att hon fick posten trots domen, bland annat eftersom hon läst juridik på ett studieförbund säger hon.

Strax efter att hon valts till vice ordförande ska kvinnan ha varit inblandad i ett bedrägeri, nu mot en 97-åring. Hon var då fortfarande under prövotid för sitt tidigare brott.

Enligt domen i tingsrätten hamnade 273 000 kronor från bedrägeriet på den vice ordförandens konto, pengar som sedan användes för att lösa ut guldsmycken från en pantbank.

Bedrägeriet mot 97-åringen ägde rum i mitten av januari 2019. Domen – sex månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott – dröjde dock ända tills nyligen. Kvinnan har överklagat och säger i förhör att någon annan lånat hennes bankkonto: – På den tiden var jag väldigt engagerad i strategiska rådet för romer i Göteborgs kommun. Då kom folk fram och behövde hjälp med lite olika grejor. Den här bilen eller husbilen skulle säljas och den personen hade inget bankkonto.

-Pettersson vet inte vem kvinnan här men känner till hur det ofta ser ut i dessa kretsar. Läs gärna EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd tillfängelse för grova stölder från äldre.

Om zigenare på bloggen…

Soraya Post, f.d. EU-parlamentarikern med dotter, Thereza Eriksson, som sitter/suttit i fängelse för grova stölder från gamla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Äldrerånare fick hög position i kommunens romska råd

  1. Det socialistmarinerade dysfuntionella Sverige kommer inom en överskådlig framtid (?) att implodera.

    24
    1
  2. Göteborgs sossar går från klarhet till klarhet .
    De ger sig inte förrän hela Götet är ett utanförskapsområde

    49
  3. De naiva och goda har överträffat sig själva i sitt arbete med att ta Sverige tillbaka till medeltiden.

    Och (SD) ser på utan att bjuda motstånd.

    35
    4
  4. Inom vissa kretsar är grova brott mot svenskar en merit. Bland annat i socialistiska Göteborg.

    51
    1
    • Angående Andreas länk här ovanför t. Petterssons blogg fr. 2016.
      I Vänersborgs Tingsrätts dom om åldringsrånen, kan man läsa att vid gripandet fanns i rånarnas GPS olika adresser/gator noterade, men även upptecknade i kollegieblock och på post-it-lapper, viket styrker att man valt ut personer över 90 år, antecknat deras ålder med kontaktuppgifter och sedan begivit sig till dessa adresser, och att gärningarna varit planerade, systematiska och i stor omfattning.
      https://docplayer.se/12938775-Dom-2015-11-23-meddelad-i-vanersborg.html#show_full_text

Kommentera