Zigenare dömda för våg av åldringsbrott

INVANDRARBROTT. Idag sände Sveriges radio ett program om brottsligheten mot våra äldre. Enligt polisens specialgrupp mot äldrebrott i Vårgårda, som jobbade med fallet, anmäls över 10 000 systematiska seriestölder från äldre eller funktionsnedsatta personer varje år.

I november förra året dömdes en liga som kallas brevligan, två kvinnor och en man från Göteborg, till fängelse i fyra år och åtta månader för grov stöld. De kallades brevligan för att de ringde hem till äldre och påstod att de fått en brev som var adresserat till den äldre och ville komma in och lämna det och våra äldre som är fostrade i en tid när man kunde lita på folk öppnade naturligtvis dörren.

Totalt dömdes ligan för grova stölder hos 35 äldre och för försök till grova stölder hos ytterligare nio äldre i bland annat Falkenberg, Göteborg, Helsingborg, Malung, Mariestad, Karlstad, Stockholm, Vänersborg och Åmål.

En som engagerat sig mycket i just brott mot äldre är tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem. Idag är han förbundsordförande för Brottsofferjourernas Riksförbund.

Maxstraffet för grov stöld är sex år och Sven-Erik Alhem anser att rättsväsendet borde utnyttja straffskalan fullt ut för den här typen av brott.

– Jag tycker allmänt sett att domstolarna borde bli tuffare, när det är satt i system och när det är riktat mot en äldre människa som inte kan freda sig. Då ska domstolarna klippa till hårt.

Anders Björk, rättens ordförande i Vänersborgs tingsrätt som dömde i Kerstin Perssons fall, kommenterar Alhems uttalande med att man jämfört med liknande mål och bedömt straffvärdet enligt praxis.

Sveriges Radio

-Pettersson noterade att trots att Sveriges Radio och de intervjuade var ense om att detta var bland de vidrigaste och ynkligaste brotten som kunde utföras, så pratas det inget om vilka det är som är så ynkliga.

Nåväl. De som dömdes till för korta straff av Vänersborgs Tingsrätt Dom 1020-15 är:

  • Milanson, Janet Cynthia 700110
  • Dubecki, Maria 750218
  • Dubecki, Robert 720426

23 thoughts on “Zigenare dömda för våg av åldringsbrott

  1. ÅLDRINGSBROTT ÄR DET VÄRSTA JAG VET….Svenskarna är tolleranta och Stefan Löven vill inte förbjuda tiggeriet eftersom man inte kan förbjuda fattigdom….
    KONTENTAN blir att Sverige får försörja andra staters medborgare, ex Rumäniens zigenare…..Sveriges befolkning borde vakna och gå upp och prata med Stefan Löven & Åsa Romson och vrida om öronen på dem, dra ner byxorna och ge dem ett rejält kokt stryk…
    Förbjuds tiggeriet då slipper man även de här figurerna i landet och givetvis STOPP FÖR DEN FRIA RÖRLIGHETEN….SVERIGE UT UR EU!!!

  2. Jag borde skämmas när jag läser i vissas kommentaret här på bloggen ”rumänerna stjäl, rumänerna anfaller gamla invalidiserade personer … etc” istället för zigenare från Rumänien. Så tycker de som skriver det – p g a ignorans, helt enkelt.
    Det är faktiskt inte landet som får mig att skämmas, utan zigenarna. Det enda de är utsatta för i Rumänien är: arbete istället för tiggeri, fängelsestraff när de stjäl, gör inbrott, misshandlar, våldtar och mördar. Sverige har blivit deras paradis där de kan och får göra alla sorters olagligheter utan straff – tvärtom: de får klirr i muggen. Nu att de fått ett finger, håller de tag i hela handen – därav alla omöjliga krav de ställer.
    Det är inte Rumänien, utan svenska politikerna med hjälp av svenskfientliga journalister, som borde skämmas – det är de som vill vinna godhetspoäng genom att godkänna och UPPMUNTRA zigenarnas vistelse och bosättning här för all framtid.
    Förbjud tiggeriet, förbjud kommunismen oavsett färgen – röd, rosa, grön eller blå. Organisera er i en gemensam front och ta ställning. Som rumänerna gjort. Men för att nå det behöver ni vare eniga, inte fegisar som följer med strömmen och låter ogräset växa.

    • Sverige ska förbjuda tiggeriet och Sverige ska INTE försörja andra staters medborgare! Enkelt, klart och tydligt!
      De som vill ha s.k. ”fri rörlighet” ska betala dubbelt upp i skatt!

  3. UTVISNING till hemlandet med billigaste färdsätt och förbud att återvända under sin livstid !!!

    • Tänk på att Socialdemokraterna och övriga 7klövern som INTE vill förbjuda tiggeriet bäddar för brott mot åldringar vilket är ett av de absolut lägsta brott som finns, det skulle vara fritt fram att slå ihjäl sådana här individer!!!

  4. Saknar helt ord, ett tiggeriförbud är de facto rätt och riktigt. Främst för att Rumänien har/bär ett ansvar,dessutom skulle ett tiggeriförbud ej komma att drabba eventuellt medborgare, i sådant fall ges ett tyst medgivande till en icke fungerande välfärd.
    Politiker som ej inför ett förbud skyndsamt cementerar enkom problemen samtidigt som dem erkänner en havererad välfärd.
    Framförallt hade dessa brott begränsats eller än bättre vart ett minne blott.
    Avsätt landsförrädarna som tillåter detta ske.
    Ett väl signalpolitiskt initiativ är http://www.folketsdemonstration.se/

  5. Rapporterar inte media sakligt och informativt är det som gjort för de spekulationer media avskyr.

  6. Pettersson: Och jag noterar att du glömmer att nämna att de även är kristna. relgiontillhörighet är väl ytterst viktigt för dig. Eller är det vändning nu 2016?

    • Gör dig inte dummare än du i verkligheten är Ali…Zigenare är inte kristna utan ateister ! Det lägst stående bland landets parasiter,är fortfarande ni Islamister ! ;(

      • @Mr Q
        Man kanske skulle kunna uttrycka det så här: Endast de palestinska zigenarna bekänner sig till muhammedanismen. 🙂

      • Alltså av dina Q? Sen vill jag att du läser på om rumäner igen. Du verkar ha glömt din läxa.

        Nosferstu: Maria, Robert, cynthia är inte indiska namn direkt.

      • Ali:
        Vad f-n har rumäner med zigenare att göra ? Visserligen våldgästar detta pack liksom ni muslimer andra länder. Detta volkslag kommer ursprungligen ännu längre bort ifrån än ni ”palestiner”….nämligen från Indien. Nu fick du lära något nytt utöver din sagobok ! 🙂

  7. Zigenarna jobbar stenhårt för att fördomarna om dom ska besannas och stärkas.
    Inte undra på att dom är paria.

  8. Hörde programmet, inte en enda stavelse om vad det var för ”fyle” som utsätter de äldre för de här nesliga handlingarna.

    • Hej Galten!
      Vilket ovanligt skånskt ord du använder för att beskriva skräpet , ”fyle”, ett ord som min mor använde när det var helt hopplöst folk.
      God fortsättning 2016!

      • @Lena
        Jo våra föräldrar hade även de sinne för vad folk gick för. 😉 Tackar för hälsningen och önskar dig detsamma. Är full av förhoppning inför det nya året med alla glädjande nyheter som presenterats nu vid årsskiftet. Väl mött här hos Pettersson framöver. 🙂

  9. Spännande sa Fredrik Reinfeld, EU och ”fri rörlighet” är bra….; berikande sa Mona Muslim, vi har midsommar och sådana töntiga saker, de kan spela dragspel och vara en tillgång för våra äldre; vi är en STORMAKT sa Annie Löf, vi kan ta emot 40,000.000….; De flyr för sina liv hit Jimmy Åkesson sa statssvetsaren Stefan Löven; Vi kallar dem ”svenskar” när vi skriver om den sa Expressen kriminella Thomas Matsson….
    JAG SKÄMS ATT VARA SVENSK SA F. D. SOCIALEN-DEMOKRATEN!!!

Kommentera