Kriminella utnyttjar välfärden

BROTTSLIGHET. Försäkringskassan i Stockholm gjorde rekordmånga polisanmälningar mot bidragsbrott under 2022 – 30 procent fler än året innan. Samtidigt startade Försäkringskassan rekordmånga utredningar om bidragsfusk – hela 5300 stycken, rapporterar SVT.

Karl Arne Ockell år 2010. Assistanskoll

Vid sidan av vanligt fusk, som till exempel falskt anmält vabbande, ser man att grovt kriminella oftare försöker utnyttja välfärdssystemet. Där möjligheterna till inkomster är stora och riskerna små.

I stället för narkotikahandel är det här säkrare för dem själva, inte minst fysiskt, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot grov organiserad brottslighet på Försäkringskassan.

Större omfattning än vi trodde: Försäkringskassans egna kontrollmöjligheter ligger bakom det ökade antalet polisanmälningar. Och myndigheten medger att man inte kände till hur stort problemet var. – Våra system utnyttjas i mycket större omfattning än vad vi trodde eller misstänkte för några år sedan, säger Tomas Falk.

När det gäller de grova assistansbedrägerierna kan jag inte bevisa att invandrare är överrepresenterade men det är nästan bara invandrare från Mellanöstern som åker fast och döms.

-Pettersson säger att i över tio år har vi skrivit på bloggen om att fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, detta enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Naturligtvis har regeringen Reinfeldt, Löfven, Andersson och nu Kristersson vetat om detta. Frågan är varför de inte gör något åt det. ”Vi kommer göra det som behövs för att stoppa fusk och kriminalitet”, har myndigheterna och politikerna sagt i åratal men inte mycket händer.

Dels är det skattepengar som går till kriminella, ännu värre kanske är att de kriminella aktörerna resulterar i att de som faktiskt har behov av hjälp nekas.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kriminella utnyttjar välfärden

 1. En enkel början är att samköra alla förmånsregister. Det vore ingen ansträngande sak för skattemyndigheten, pensionsmyndigheten, A-kassan, FK och socialtjänsten. Det skulle enkelt avslöja uppenbara fuskare. Även kontroll mot bilregistren skulle avslöja en hel del skumraskaffärer. Vänsterregeringen har aldrig varit intresserade eftersom deras ideologi är att folk ska vara beroende av staten. Jag undrar vad man väntar man på egentligen?

 2. När man hanterar stora summor och utbetalningar måste man vara extra försiktig och kontrollera mottagarna. Det har Försäkringskassan inte gjort. Ett gravt tjänstefel!
  Inför Tjänstemannaansvaret omgående!!!

  12
  • Håller med dig Mangubben.
   Vad säger man.
   ” …mycket större omfattning än vi trodde…”. suck!
   Kan man ju undra om de har varit så himla naiva, inte fått göra mer kontroller (politiska signalet)” eller vad?
   Att fusket bland invandrare varit stort borde man ha känt till.
   Återigen “förtroende är bra, men kontroll är bättre”.

 3. “Och myndigheten medger att man inte kände till hur stort problemet var.”
  Jävla idioter. Ursäkta språket.

  20
 4. Lösningen är pinsam enkel; Sluta dela ut bidrag och medborgarskap åt alla som snubblat över gränsen. Börja med att räckviddsbegränsa asylrätten till grannländer och grannländers grannländer genom en så kallad protokollanteckning till New York-protokollet från 1967.

  Återinför möjligheten att återkalla utdelade medborgarskap, den som “försvann” ur regeringsformen 1977. Ta bort möjligheten till dubbla medborgarskap. Medborgare kan du bli efter ett decennium av exemplariskt leverne, skatteinbetalning och efter medborgartest.

  Bidrag ska du inte kunna få som utlänning. För de som är här gäller lågt betalda beredskapsjobb och killevippen så lär vi bortemot en miljon färre invandrare.

  29
  1
  • Argus, du har sååååå rätt men tyvärr består politikerkåren av personer som hellre hjälper dysfunktionella migranter än etniska svenskar. Ovanpå detta har vi en ordningsmakt med löständer samt ett rättsväsende som gör allt för att visa sig som de “goda o naiva” idioter de är.
   Svensk förskola och skola har INTE en chans att ändra de socio kulturellt efterblivnas beteende då föräldrarna själva INTE tar något ansvar utan fortsätter leva på den medeltidsnivå de själva vuxit upp i.
   Det finns bara ett vapen UTVISNING och det av hela familjerna!!
   Men vilken politiker vågar säga det??? INGEN!
   När kommer någon kriminell migrant att utvisas pga vandel? ALDRIG!
   Kristerssons regering är lika impotent som den (S) ledda var .
   Det behövs något helt nytt i svensk politik. Kanske ser vi något 2026

   22
  • Ett bra sätt kan vara att gå över från bidrag till skatteavdrag. Barnbidraget t.ex. blir ett barnskatteavdrag som bara kan kvittas mot inbetald skatt.

   20
   • Det blir pinsamt för våra makthavare när det visar sig att invandringen som skulle vara positivt för Sverige bara består av utsugning av det sociala systemet. Det vill säga de sparade resurser som äldre skattebetalare arbetat ihop i hopp om att kommande generationer skulle få det bättre. Nu går pengar till bedragare från andra länder.

 5. Ska det vara så svårt att stoppa bedrägerierna, har självklart hjälp från insidan.
  Kommer cheferna där också från Syrien och Iran.

  32
 6. Det svenska systemet är baserat på kristen ärlighet som var en fundamental pelare i det gamla Sverige.

  Denna ärlighet och att säga sanningen finns inte i islam utan där är lögnen allenarådande – som muslim ska du ljuga för att gynna islam, för att gynna andra muslimer och framför allt gynna och berika dig själv. Detta obligatoriska ljugande kallas hiyal i sharia.

  Vet inte hur det är inom hinduismen och buddismen, men det jag märkt av buddister jag träffat är att sanningen är inte det viktiga.

  Socialismen, som är den moderna versionen av islam, är lögnen deras motto och de har samma upplägg som i sharia där lögnen är i princip obligatorisk.

  Att då bli förvånad över att personer från dessa ideologier utnyttjar systemet till sin bristningsgräns är både naivt och korkat.

  30
  1
 7. Och det handlar i första hand om den Socialdemokratiska synen på invandrares brottslighet.
  Den är legaliserad av Sossarna.
  Och den Socialdemokratiska rättfärdigheten när det gäller att skydda Sverige och Svenskars rättigheter.
  Skadestånd till våldsman och förbrytare är ett av de sjuka inslagen .
  Får sossarna över 8 % i nästa val , är jag förvånad.
  Lyssnade lite på gårdagens riksdagsdebatt.
  Ointresset för Sverige och Svenskars situation lyser igenom.
  Här går det ut på att ljuga , förneka och misskreditera .

  38
  2

Kommentera