Muharrem Demirok tänker avsluta sitt turkiska medborgarskap

INRIKES. Centerpartiets partiledarkandidat Muharrem Demirok är medborgare i både Sverige och Turkiet som bloggen tidigare rapporterat om. Nu bekräftar Demirok att han ska avsluta sitt turkiska medborgarskap. ”Vill inte att det här ska uppfattas som några svårigheter i mitt fortsatta arbete”, säger han.

Muharrem Demirok är svensk och turkisk medborgare.

Dubbla medborgarskap kan vara en sårbarhet som kan utnyttjas av främmande makt som vill inhämta inhämta skyddsvärda uppgifter om svenska förhållanden, enligt Säkerhetspolisen.

-Pettersson säger att det är Centerpartiets sak att välja ordförande men det verkar som herr Demirok inte har varit helt ärlig om sin bakgrund för valberedningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Muharrem Demirok tänker avsluta sitt turkiska medborgarskap

 1. Man kan tydligen vara både muslim och medlem i svenska kyrkan, för det är tydligen Demirok. Det innebär väl i praktiken att vi kan gå en muslimsk ärkebiskop (eller var den förra det?). Svenska kyrkan har tydligen inget med kristendom att göra längre. En förening, vilken som helst, ungefär som en idrottsförening.

 2. Det ska självklart vara ett krav att bara de med svenskt medborgarskap och endast svenskt medborgarskap ska kunna väljas till Riksdagen. Jag minns en kvinna som satt i Riksdagen för Liberalerna. Hon sa något i stil med; enda anledningen till att jag ville sitta i Riksdagen är för att ta till vara de Baltiska ländernas intressen.

 3. Detta är en dimridå! EN TURK ÄR ALLTID TURK OCH KAN INTE AVSTÅ FRÅN SITT MEDBORGARSKAP I TURKIET. Inte nog – alla världens turkfolk kan söka om pass för Turkiet.

  Det finns sannolikt en massa idioter som låter sig bedras av finten!

 4. Centern minskade med 22% i valet. Lööf lämnar. Vad skall denna besynnerliga leverera? (om han blir vald)

 5. Den där göken ska vara såld, precis som om samma historia legat en SD-politiker till last!
  Där det svarta trollet stickar fram nyllet blir det skit!

 6. Har valberedningen tagit rätt på hur lång tid det tar att säga upp ett turkiskt medlemsskap? Vad gör Centern under uppsägningstiden som kan ta år? Blir han någonsin säker för rikets kvalificerade hemligheter? Oavsett vad han själv säger?

  11
 7. Alla de uttalande som vi ser här räknas säkert som en meritlista som kommer se till att centern kommer fortsätta som de gjort…

  16
  1
 8. Förhoppningsvis blir Demirok kortlivad på partiledareposten och därefter ersatt med en vettig person som kan föra tillbaka partiet på rätt väg.

  13
  1
 9. Tror han ska behålla sitt Turkiska medlemskap .
  Hans tid som Partiledare blir inte lång .
  Juholtstuk på hela upplägget .
  Men det säger en hel del om dagens politiker och dagens politik .
  Verkligheten är frånkopplad .

  18
 10. “svensk familj fast i Turkiet”
  Det där är absolut inte en svensk familj, det är rena lögner!
  Det är muslimska parasiter som “flytt” till Sverige och som sedan i vanlig ordning reser tillbaka till landet dom flydde från, på våran bekostnad!
  Och svensk socialistisk extremmedia betecknar ju alltid alla utlänningar som “svenskar” så fort dom har satt sina smutsiga klövar i den svenska myllan!
  Ut med fanskapet så det ryker!

  32
  • Så har jag läst. I sista hand är det Erdogan som bestämmer. Förresten när vet man när en muslim talar sanning?
   Ny logo C*entern?

   27
  • Sveriges regering infiltreras gång på gång av politisk Islam.
   Vad gör Säpo?
   Vi kommer att bli ett nytt Libanon inom en snar framtid om vi inte sätter stopp för invandringen från Mena länderna.
   Centerpartiet borde kastas ut från riksdagen.
   Ett Pedofil parti som förespråkat tidelag och dessutom vurmar för islamister.
   Ett barn, kvinno och Sverige fientligt parti.

   🤢
   https://youtu.be/p1koJnH8a4k

   21
   1
   • Gammel och Håkan pratar om Sveriges behov och besvär med utlänningar. Jaha, men besväret som Ryssland ställer till med , det applåderar dom, osvenskt.

 11. Bara ett exempel på en symbol-handling som egentligen inte betyder så mycket i praktiken. Han har fortfarande sitt hjärta i Turkiet. Han sätter islam över allt annat. Och han hatar Sverige och svenskarna.

  46
  2
 12. kommer ha byte namn till mats eller magnus undrar man-akenheligheten i person-hoppas att han inte blir vald

  22
  2
  • Det har ingen betydelse om han nu skulle ha nära band till turkiska intresseorganisationer

 13. vilken idiot, väl jag tänkte att han skulle avsluta sin svenska medborgarskap och flytta hem till turkiet ,jag bor i linköping där den här idioten är ledare.. jag ber dig murre islamist flytta hem och propagera där om det osmanska riket, lögnhals

  38
  2
  • Varför skall dom hit, de kör ju ändå hela tiden muslimtänket, som smyger in lite här och där.
   spelar ingen roll om han avsäger sig turkiskt medborgarskap, det blir till sist deras indoktronering av partiet, som gör att de går med på tramset

   14

Kommentera