Ska en turkisk medborgare bli centerledare?

INRIKES. Igår presenterades Muharrem Demirok som blivande partiledare för Centerpartiet. I den positionen hör alltid en post som minister till en framtida möjlighet. I Demiroks fall tillkommer en komplikation, han har dubbla medborgarskap varav det ena är turkiskt.

Muharrem Demirok är svensk och turkisk medborgare.

Demirok själv, har inför den svenska staten angett sin nationalitet som turkisk. Detta tyder på att han även kvitterat ut turkiska resehandlingar såsom pass. Det turkiska medborgarskapet går i praktiken inte att avsäga sig utan förutsätter att männen skall ha fullgjort tvååriga turkiska värnplikten samt betala höga vederlag. Kvinnor lyder under annan lagstiftning.

Som turkisk medborgare gäller turkisk rätt även om den enskilde befinner sig i en diaspora i utlandet eller i exil. Flera Erdogan-kritiska turk-svenska journalister, författare och opinionsbildare har fått stora problem om de återvänt till Turkiet. Vissa riskerar långvariga fängelsstraff för att ha kritiserat regimen, andra har fått se sina anhöriga trakasseras av myndigheterna.

De som i exil eller i en diaspora däremot väljer att vara lojala till regimen har inga problem att resa obehindrat över gränsen till Turkiet. Inte heller förföljs deras släktingar av myndigheterna.

I likhet med andra svenska politiker, som ställt sig lojala med AKP och Turkiets president Erdogan har Demirok tillåtits driva valkampanj i Turkiet under svenska valrörelser.

Oavsett övriga medborgarskap förutsätts en enligt Turkiet definierad medborgare alltid sätta Turkiets intressen främst. Turkiet är att betrakta som en semi-auktoritär statsbildning och räknas till ett av världens farligaste länder för journalister att vara verksam i.

Läs mer på Ledarsidorna.se…

-Pettersson undrar om det är rimligt att vi har en turkisk medborgare som eventuellt blivande minister. Det kan bara centerpartiet svara på…

Om Ebtisam Aldebe på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “Ska en turkisk medborgare bli centerledare?

 1. Nu kanske Sveriges bönder (om dom är vita ) sätta på sig skyddshjälmar annars kan dom bli skallade. Ps.intressant på vad som komma skall på sädesfälten och åkrarna i Svenska gles bygden (ironi )

  • Om han muslimturken blir vald skall det åtföljas av ett massavhopp av centerpartister från deras uppdrag. Annars visar det att allt går att köpa för mammon.
   Rimligt vore att någon annan partiledarkandidat ställde misstroendevotum och ställer upp som kandidat på årsmötet. Lyckas han/hon inte bli vald skall hon/han lämna mötet och partiet omgående.

   17
  • Skallturken kandiderar till partiledare. Vilka är de övriga kandidaterna? Arma centerparti, arma land.

 2. Ska xxx kunna bli partiledare japp självklart sedan är ju frågan vilka partier som tycker detta är det bästa valet. Och då säger det ju något om det specifika partiet osså… och vi har ju fria val, äsl, så det finns ju andra partier att rösta på dock inte MP om vi skall ens ha ett land framgent…..

 3. Om ryktet är sant att denne nye turkiske parti ledaren tillhör de lättkränktas kultur så lär det bli intressanta partiledardebatter framöver-det lär väl inte behövas så mycket förrän topplocket blåser av med en knall!

  20
 4. Centerpartiet når nya höjder. En turkisk muslim som partiledare!!! Redan döpt av malisen till skallturken. Det påstås även att han är medlem av Svenska Kyrkan men det borde väl ändå inte vara möjligt?!

  25
 5. Vad kommer att hända med Svenska vita män som den blivande Centerledaren hatar ?
  Kommer han att skalla dem ?

  48
 6. Man trodde att det var omöjligt att hitta något värre än Tokan från Maramö men tydligen lyckas man.
  Grattis Centerpartiet till att ni gräver er egen grav.

  51
 7. Rö´skrikan ville ta hit 30 miljoner mussar. Undrar hur många fler turk-mussen planerar ? Han tål ju inte svenskar med ljus hudfärg.

  57
 8. I det udda och naiva Sverige kan vem som helst som INTE är etnisk svensk bli vad som helst genom att använda rasistkortet, klaga över att man kränkts, hänvisa till kvotering, eller något annat.

  Jag blir inte förvånad om tex Nord Koreas diktator Kim Jong-Un’s dotter blir näste partiledare för endera (S) eller (V). Allt för att visa att man varken är rasist eller främlingsfientlig i Sverige. Detta naiva land som fortfarande tror på Astrid Lindgrens berättelser om Barnen i Bullerbyn.

  Det nya politiska mantrat verkar vara “Allt som INTE är svenskt är bra”

  47
  1
 9. Behövs Centerpartiet längre? Avståndet till den svenska myllan ökar ytterligare.

  72
  1
  • Vi ska inte ha utländska medborgare i riksdagen..
   Enbart Svenskt medborgarskap i riksdagen o regeringen.
   Punkt slut

   83
   2
 10. Minns Kakabaveh som kunde vara vågmästare i riksdagen för beslut avgörande för landets framtid.

  Centern har inget lärt utan tänker godta risken för dubbla lojaliteter i sitt eget parti. I varje fall valberedningen och de som fick fråga i Rapport (utvalda som vanligt?).

  Vad säger ni som inte är bundna till partiledningen utan ni som röstar vart fjärde år. Är ni beredda att ta risken?

  42
  1
 11. Turkisk muslim…hmm…Ska bli intressant att se reaktionen när center-pedofilernas ledning ska representera i pridetåget……………

  57
  1
 12. Han är kulturell muslim, liksom många andra på ledande poster.
  Jag är kulturell kristen, jag gick ur kyrkan för 60 år sen. Det ä klart att det påverkar mig trots att jag kämpar emot. Vårt samhälle har förändrats under dessa 60 år, vår kultur är nu blandad och urvattnad. Våra barnbarnsbarn kommer att ha en ny kultur, och inte förstå hur vi var.

  18
  11
  • Den som eventuellt trott att det bara är sossarna som förött det här landet blir nu varse att det finns fler politruker inblandade.
   Pedofiler och Muslimer blir nog en perfekt match för Sossarna.
   Två 6% partier kan slå sina kloka partiprogram ihop .
   De kommer säkert ha fullt upp på den politiska soptippen
   Tack Annie och Tack Magda.
   Det behövdes två rejäla feminister för att få Sverige på rätt spår .

   40
   1
  • Men för alla andra länder är det ju legitimt att ha en egen kultur. Tyskland, Frankrike, Spanien, UK, USA, Australien, etc, etc. Alla exempel på länder som som är uppblandade av allt möjligt folk. Men inte skulle dom finna sig i att behöva förneka sin egen nedärvda kultur. Så varför ska bara vi vara ett mesigt undantag ?

   33
   1
   • Centurion
    Det är inte att vi är mesiga utan att vi blir färre och utlänningarna fler. Man väljer inte sin kultur, jag har inte valt svensk kultur utan påverkats av min omgivning. Utlänningarna blandar sig med svenskarna så gör också kulturerna.

 13. Välkommen till medeltiden. Varför ska vi ha dessa utlänningar som politiker? Vi vet att deras hemländer kommer i första hand och vi svenskar i andra. Vi vet också att de vill åt våra pengar så de kan spendera dem på sina hemländer.
  Kan dom förflytta 100 miljoner från sina hemländer till Sverige får dom godkänt. Annars kan dom åka hem.

  38
  1
 14. Ja man kan ju hoppas . En turkisk jihadist som dessutom åkt dit för misshandel ett par gånger!??
  Har lite svårt att förstå att en muslim skulle styra ett pedofil parti

  48
  1
 15. Centern ser ut att leva kvar i Reinfeldt-eran, och man verkar se en poäng i:
  * att få partiledare av icke-svenskt ursprung
  * att ha partiledare med ett utländskt medborgarskap
  * att partiledaren har medborgarskap i ett muslimskt land
  * extrapoäng i att inte längre ha en svensk partiledare
  Den som trodde Centern brydde sig om jordbruket: glöm såna tankar, nu är det bara invandring som gäller.

  64
 16. Det är tur att Thorbjörn Fälldin slipper uppleva hur Centerpartiet har urartat.Jag tror inte att han hade accepterat utvecklingen.Finns det någon som tror att dom tillvaratar böndernas intressen längre ? Andra intressen lär bli det primära…

  68
  1
 17. Senast vi hade en sådan som minister började han genast föra egen politik med Turkiet för svenska skattepengar. Så vis av den erfarenheten ska inte denna turk ha någon statsrådsposition – för helvete, han ska inte ens sitta i Riksdagen.

  98
  1
  • Sverige skall sluta att tolerera dubbla medborgarskap, inget svenskt medborgarskap skall beviljas utan att den sökande samtidigt säger upp det tidigare medborgarskapet.

   83
   3
 18. Som riksdagsman ska svenska folkets intresse vara det enda som gäller. Folk med dubbla medborgarskap borde vara diskvalificerade från att sitta i Riksdagen. Dessutom borde endast svenska medborgare få rösta i kommunal- och regionval. Egentligen borde dubbla medborgarskap förbjudas också.

  90

Kommentera