Muharrem Demirok bröt mot partiets egen kandidatförsäkran

INRIKES. Muharrem Demirok, 46, som föreslås bli ny partiledare för C, bröt mot partiets egen kandidatförsäkran när han inte berättade om misshandelsdomarna. Trots att det står i dokumentet, som alla kandidater till förtroendeuppdrag ska skriva under, valde han länge att tiga inför partiledarkandidaturen. – Det här är saker som ligger långt tillbaka i tiden, på 1990-talet. Men som också har varit svårt för mig att tala om, svarade han i söndagens SVT Agenda på frågan om varför han inte tog upp det.

Muharrem “Murre” Demirok, pratar om misstag, när han är dömt för misshandel två gånger, där han skallat motståndaren. Att använda sin egen panna “skalla” någon används inte av någon ovan utan troligen av en van slagskämpe. “Murre” säger också att det skedde under studenttiden men den ena domen verkar vara fyra år efter gymnasiet.

Det var först för några veckor sen som Muharrem Demirok informerade valberedningen om att han är dömd för två fall av misshandel, något som Corren var först med att berätta

Att inte informera strider mot partiets egna riktlinjer när det gäller att välja en kandidat till ett förtroendeuppdrag. 

Innan Muharrem Demirok blev aktuell som partiledarkandidat har han accepterat uppdrag som riksdagsledamot, partistyrelseledamot och att vara utbildningspolitisk talesperson för partiet.

Processen för att bli vald till partiledarkandidat innebär en omfattande bakgrundskontroll.

För att slippa otrevliga överraskningar har Centerpartiet liksom flera andra partier rutinen att kandidater ska underteckna en försäkran om sitt engagemang och förflutna. Enligt Centerpartiets egna riktlinjer ska alla som kandiderar på valsedel skriva under denna kandidatförsäkran i samband med att de accepterar sin nominering. 

I förintervjuer ska man enligt handledningen ”för att ta fram goda kandidater” också svara på frågan om man har ”skelett i garderoben”.  

Tredje punkten på listan i försäkran handlar om tvånget att redovisa ”historiska händelser som kan påverka förtroendet”. 

Det här medger Muharrem Demirok att han inte gjort.

Han pressades om det i gårdagens sändning av SVT:s Agenda, när programledaren Nike Nylander ställde frågor:

Först berättade du inte det här för valberedningen. Sen har du hänvisat till den första misshandeln som var under din gymnasietid och inte pratat så mycket om den som hände när du var 22 år, på universitetet. Hur ser du på risken att du inte uppfattas riktigt öppen och ärlig? 

Jag förstår att människor kan känna sig, framför allt våra medlemmar, kan känna, tycka att det här var inte helt rätt, det här borde ha kommit mycket, mycket tidigare. Jag är den första att erkänna att det här borde ha kommit mycket tidigare, det här skulle ha kommit långt innan den här processen började.

Berättade inför nomineringen

Punkten i kandidatförsäkran lyder:

Jag är medveten om att jag som kandidat och representant för Centerpartiet kommer att ses som en offentlig person i alla sammanhang och att jag kan komma att utsättas för närgången granskning av allmänheten och media. Historiska händelser som kan påverka förtroendet för mig som person kommer jag att redovisa för nominerings-/valkommittén innan fastställande av lista alternativt innan jag blir vald till uppdrag. 

-Pettersson undrar om det inte är dags för herr Demirok att dra tillbaka sin kandidatur, dessutom tror jag “Murre” ljuger när han säger att han bara har varit våldsam de två gånger han blivit dömd. När lärde han sig skalla? Hur stor är chansen/risken att “Murre” åkt dit 100 procent av gångerna han varit våldsam? Herregud Demirok ljuger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Muharrem Demirok bröt mot partiets egen kandidatförsäkran

 1. Murre skriver att vi Muslimer jobbar för att ta över EUROPA !!!

  Borde inte denna sjuka jök förpassas ur Sverige ?

 2. Är det inte så att muslimer har gudomlig rätt att ljuga för icke-muslimer?

  Jag undrar hur många (<1.000.000)… hur stor andel av muslimer i Sverige som helt eller delvis (vid valda tillfällen) följer detta bud. 10 50 eller 90%?

  Och, med tanke på att Demirok är ganska vit själv, borde han ha skrivit "svenska män".

  Han visar höjden av arrogans, oförskämdhet och respektlöshet när han väljer att bo i ett land där han, utan att skämmas, förolämpar landets folk.

  Om detta hade sagts i hans hemland (han kan aldrig kalla Sverige sitt hemland så länge han förolämpar landets folk), skulle invandraren förmodligen ha sparkats ut.

  Av detta kan man undra om han använder en moralmåttstock för att mäta människosynen och medmänskligheten hos sina landsmän och en annan för svenskar (t.ex. SD-are). Om så vore fallet, anser han då att hans landsmän är socialt underutvecklade, som gör jämförelsen orättvis?

  I sammanhanget ska nämnas att Centerpartiet kan tänka sig att låta 30.000.000 invandrare komma till Sverige (Annie Lööf i SVT-intervju 2014). Då skulle Sverige inte länge vara ett svenskt land, och blir ett nytt Amerika, som om Sveriges svenska karaktär inte skulle ha något värde att bevaras för framtida generationer.

  13
  • Rädd, dina kommentarer tillför inget. Vill du försvara skallturken? Centerblatten är numera namnad som skallturken, om han blir rödskrikans efterträde!

 3. En muslimsk slagskämpe med turkiskt medborgarskap verkar ha goda förutsättningar att bli centerpartiets nye partiledare. Vem är förvånad?

  32
 4. Han är väl inte Turk för inte,det bara att titta på dom andra berömdheterna
  från Turkiet,vilka dom är vet ni nog säkert.CP verkar ha blivit ett avloppsdike.

  29
 5. Låt turken bli partiledare, det är bra för partiet, då hamnar dom garanterat under 4% och resten kan vi utlämna till Erdogan och hans samling!

  32
 6. Demirok är usel på historia och ljuger om islam. Han är med andra ord en god muslim.
  Europa kristnades aldrig med svärdet, inga andra kontinenter heller för den delen, däremot så har i princip all konvertering till islam skett genom terror eller tvång under parollen konvertera eller dö. Det är samma sätt som goda muslimer använder idag genom organisationer som Islamiska Staten, Al Qaida, etc.

  30
 7. Skallturken har en del att svara för. Att ljuga är tydligen en kvalifikation för att bli politisk ledare?
  Att ha en politisk bana med hat och hot i bagaget är ju inte direkt kvalificerande. Han borde nog packa ihop och lämna politiken för gott. För allas bästa!

  32
  1
 8. Man undrar vart han har sina sympatier. Turkar eller Svenskar. Turkiet eller Sverige. Ingen med dubbla medborgarskap borde få sitta i Riksdagen. Dessutom borde samtliga riksdagsmän vara tvungna att svära en trohetsed till svenska folket. Bryter man mot eden ska man sparkas ut ur Riksdagen.

  46
 9. Det vore alldeles utmärkt om han blir partiledare för Centern. Varför skulle någon önska något gott för Centern? Låt dom dala mot 4%.

  Med honom som ledare vet man också vad de som stannar i partiet är för ena. I nuläget finns det faktiskt fortfarande en del bönder och andra traditionella centerväljare kvar.

  37
  1
 10. Muherren verkar vara en värdig efterträdare till besserwissern från Maramö.
  C närmar sig stupstocken, sakta men säkert.

  48
  2
  • Finns tyvärr fortfarande kvar alldeles för många naivkorkade väljare så att peddo o narcissistkulturen kan överleva o frodas med dina o mina skattemedel… herregud,,,,, centern borde ha varit utraderaderade redan om folk som röstar hade ens normalbegåvning men många lågbegåvade bidragssugna o lättlurade verkar rösta på dessa skräppartier som bara vill ge bort landet till allehanda bidragsskrikor

   25
   1
 11. Nu får vita Svenska bönder passa sig ! Murre har talat om att han hatar vita män.
  Det kan bli många skallningar när han skall besöka Sveriges landsbygd.
  Ps. ta på skyddshjälmen när ni får besök. Kanske att ni klarar er från en skallning om ni lovar att rösta på Centern. (ironi )

  46
  1
 12. Ja, det visade sig ju alltför tydligt, sist en turkisk herre var inblandad i räjongerna ..

  37
  1
 13. Att ta in en muslim som partiledare i ett svenskt riksdagsparti är bara NO NO NO.
  Man trodde att det var omöjligt att hitta något som är sämre än Tokan från Maramö tydligen var det inte det.

  67
  2

Kommentera