”Rysk ekonomi rakt in i bergväggen nästa år”

UTRIKES. Rysslands ekonomi imploderar 2023. Det hävdar Stefan Hedlund, professor i öststatsforskning. – En ekonomi av Rysslands storlek som går rakt in i bergväggen, det har aldrig skett förr, säger Hedlund till Aftonbladet, tyvärr bakom betalvägg.

 • Tidigare rapporten helt felaktig
 • Så mycket har tillverkningen gått ner
 • Fler och fler bryter sig loss från centrum
 • Då får vi ett Weimar-scenario, tiden mellan första världskriget och Hitlers maktövertagande

-Pettersson säger att professor Stefan Hedlund verkar vara en klok man. Han har varit med på bloggen en hel del, se nedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “”Rysk ekonomi rakt in i bergväggen nästa år”

 1. Det är samma akademiska “elit” som förutspår Rysslands ekonomiska ruin som förutspått isbjörnens utrotande. De är helt enkelt inte trovärdiga. Märk väl att det i princip är bara EU, USA och Kanada som infört sanktioner. Sanktionerna kommer att vara lika verksamma som de som infördes mot Saddam, Iran och Nordkorea med skillnaden att dessa kommer att drabba framförallt invånarna i de sanktionerande länderna medan andra länder kommer att skära guld med täljkniv.

  14
  4
  • Iran och Nordkorea lider rejält av sanktionerna vilket Putins Ryssland också gör och det kommer att bli mycket värre för ryska folket. Det är ingen elit i väst som förutspår. Det är bland annat Putin.

   Även om många länder inte infört sanktioner mot Ryssland så är det tufft, troligen omöjligt för Ryssland som har sitt ekonomiska centrum i Europa att ersätta västvärlden.

   Siffrorna från före 24 februari.

   Ryssland är en liten ekonomi och utgör endast 1,8 procent av global BNP.
   Över tid har Ryssland minskat i betydelse och tappat i välståndsligan.
   EU:s och USA:s ekonomier ihop är nästan 25 gånger större än den ryska.
   Risk för kraftiga flöden ut från ryska banker och landet kan leda till restriktioner.
   Ett dysfunktionellt ryskt finansiellt system slår hårt på realekonomin.
   Ryssland är beroende av import. Cirka 50 procent importeras från EU, USA, UK, Japan och Korea.
   Kinas andel är knappt en fjärdedel.
   Inom många produktsegment har Ryssland ett mycket högt importberoende av EU.
   Det gäller bland annat läkemedel, medicinsk och annan teknisk utrustning och maskiner.
   EU:s export till Ryssland utgör låga 0,9 procent av EU:s BNP
   Exporten är viktig för Ryssland. Värdet från dess export till världen utgör 30 procent av dess BNP.
   Cirka 50 procent av Rysslands export går till EU, USA, UK, Japan och Korea. Exporten till Kina uppgår till 14 procent.
   Cirka 50 procent av Rysslands export utgörs av råolja, kol, petroleumprodukter och gas.
   Ett stop av export till Ryssland får negativa effekter på världsekonomin från bland annat genom stigande energi- och metallpriser globalt.
   Ryssland får sammantaget svårt att klara en lång och utdragen konflikt med Västvärlden.

   Läs mer på Teknikföretagen…

   https://www.teknikforetagen.se/nyhetscenter/ekonomisk-analys/2022/ryssland-den-stora-forloraren/

   EU:s sanktioner

   https://www.consilium.europa.eu/sv/policies/sanctions/restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/sanctions-against-russia-explained/

   4
   4
 2. Inga nya julrekord längre i Sverige sen 2020?

  Vi är själva m.fl. snart rakt in i kaklet med en j..la hastighet.

  Skatteslavarna ska kväsas med fler “avgifter” i det närmaste.

  46
  1
 3. En del ekonomer tror på en BNP-minskning på 3-4%. Själv tror jag på en minskning med 75%. Dessutom tror jag inte särskilt mycket på gasvapnet. Putin kommer sälja så mycket gas han kan för att om möjligt undvika Rysslands totala kollaps och det enda ställe dit han kan sälja större mängder är Västeuropa.

  18
  10
  • Snälla!
   Gasanvändningen i Europa är ett intet mot vad Kina använder. Och Kina köper all gas Ryssland kan leverera.
   Idag går gasen i 2 jättelika rörstråk till Kina. Det har varit tyst i propagandan ett tag om nya rörstråk, men bli inte förvånade om både nr 3 och 4 är under byggnad. Dessutom har Kina hittills betalat bättre än Europa.

   32
   4
   • Men Ryssland kan först 2027 levererar den gasmängd till Kina som Ryssland levererade till Västeuropa 2021. Pipelinebygge pågår men det är många år kvar innan det är klart.

    10
    9
   • Till vilket pris? Mina och Indien köper för att det är billigt. Jämför priset till Europa och till sagda länder

    12
    3
   • Gazprom brukar göra stora utdelningar till ryska staten. I år stoppar Gazprom utdelningen. Beror detta på att de tjänar så mycket pengar på att leverera till Kina eller beror detta på de kraftigt minskade leveranserna till Västeuropa?

 4. Vad jag förstår vad det avsikten med sanktionerna.
  Men Rysslands lierade Frankrike och Tyskland stretar emot, men om de kan stå ut lite till, dess fortare tar eländet slut.

  12
  9
  • Nästan alla av de företag som lämnat Ryssland betalar ut lön till deras anställda t.o.m. augusti månad, så det är först i oktober-november allvaret börjar för Ryssland.

   17
   8
 5. Jaa så länge rubel inte sjunker vs Euro o/e Dollar torde det inte vara någon ko på isen….. MEN iofs Ryssland kan ju följa de sanktioner som väst infört 7? olika och börja sälja gas och olja till Kina och Indien kanske de kan “hanka sig fram” IOFS den olja som Ryssland säljer till Indien raffineras där och en del av den raffinerade oljan säljs till EU då från Indien….. vi betalar dyrt för de sanktioner som vår kloka och klipska politiker som styr EU jaa även att tjänstemän där….har hittat på….. och inte att förglömma USA som letar efter länder runt hela världen som vill sälja olja Björnen förstår inte varför ett land som har halva jordens olja och gas vill köpa på andra sidan sjön….. bara och pumpa Alaska gillar inte denna miljöhysteri….

  14
  5
 6. Under sovjet-tiden var det rakt in i bergväggen hela tiden. Krigsmakten prioriterades före en mätt befolkning. Nya Nordkorea?
  Dock har Ryssland gigantiska naturtillgångar som världen skriker efter, så det kanske inte blir så allvarligt. Det är ju också media krig.
  Undrar om vi ska straffa ryssarna som tyskarna blev straffade under och efter världskriget? Tycker också att vi kunde straffa och utestänga muslimerna som krigar hela tiden.

  34
  3

Kommentera