Kvinnor “snabb-vigs” av imamer för att sälja sex

ISLAM. Shiamuslimska imamer i Sverige pekas ut för att sälja tillfälliga ”njutningsäktenskap” mot betalning. Avslöjandet görs av SVT:s Uppdrag granskning – som granskat företeelsen runt om i landet. – Om jag varit förundersökningsledare hade jag upprättat en anmälan om människohandel, säger Petra Stenkula, polismästare i Malmö i programmet som sändes i maj 2022.

Shiamuslimska imamer runt om i Sverige viger kvinnor som köps av män som vill ha tillfälligt sex, kan Uppdrag granskning avslöja.

Flera av församlingsföreträdarna finns i Sydsverige, bland annat i Malmö och Karlskrona.

Enligt programmet tar imamerna ofta betalt för servicen. De så kallade njutningsäktenskapens syfte är att göra sexet halal, alltså tillåtet, enligt islam.

Det är en omstridd sedvänja inom shiaislam som vissa religiösa ledare hävdar har stöd i Koranen – och andra kallar för religiös prostitution. 

Ett tidsbestämt giftermål mot betalning, kan pågå i någon månad, någon vecka – eller bara en timme. När tiden går ut är äktenskapet över, enligt Uppdrag gransknings avslöjande.

För att undersöka hur utbredd företeelsen är har redaktionen för Uppdrag granskning sökt ett 40-tal av de drygt 60 shiamuslimska församlingarna i Sverige.

Redaktionen skriver att de fått kontakt med 26 shiamuslimska församlingsföreträdare.

För att få församlingarna att öppna sig har man använt arabisktalande medarbetare, en man och en kvinna.

De har använt sig av fejkade identiteter, dold kamera och ett scenario som en av kvinnorna berättat om.  

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kvinnor “snabb-vigs” av imamer för att sälja sex

 1. Varför gör Stenkulan inte en egen anmälan? Vågar hon inte? Rädslan för islamisterna är troligen stor i poliskretsar efter allah kravaller. MEN ÄR DET EN UNDFALLEN POLISKÅR VI BEHÖVER MED DAGENS PROBLEM FRAMFÖR ÖGONEN?

  11
 2. Det tog två minuter när jag gifte mig. Vad är det om inte en snabbvigsel? Att skilja sig gick inte lika fort. Det tog mer än ett år.

 3. ”Fredens religion” ter sig allt märkligare, finns det överhuvudtaget någonting i Koranen som är heligt och verkligen gäller när det väl ställs på sin spets?
  Vidare, varför säger Mohammed och Koranen att alla som inte tyr sig till islam och Allah måste dödas, klarar inte Allah själv av att fixa detta dödande så är han väl inte mycket till gud!?
  Och varför i så fall springa denna guds ärenden och avrätta folk i tid och otid!

  14
 4. Gäller inte sexköpslagen dessa män? Fast å andra sidan tycker ju 7- klövern att det är ok med barnäktenskap, för samma grupp..

  16
  • Är en man gift måste man underhålla fruntimret ifråga. Är man inte gift är det frivilligt att betala. Det är det frivilliga som är straffbart. Gör aldrig något frivilligt. Det lönar sig inte i längden.

 5. Riksdagen vet och gillar det!
  Annars skulle det vara totalförbjudet, jag menar om sd gjorde så, hur skulle genmälet från de andra partierna och media låta då?

  29
 6. Jag borde bli förvånad över att de som värnar utsatta kvinnor, ser prostitution som ett bevis på patriarkatets vedervärdighet och som helst vill låsa in alla sexköpare (såvida de är män) och kasta bort nyckeln, nu håller käften. Inga arga debattartiklar över mäns ondska, inga offentliga gråtorgier över de stackars kvinnliga sexslavarna. Bara tystnad och jag blir inte det minsta förvånad, för jag har insett sanningen
  .
  Dagens svenska feminister definierar sig som muslimer av manligt kön!

  (Alternativet är att de, som högre stående västerländska kvinnor, ser ned på sina medsystrar från andra kulturer/länder och tycker att dessa mindervärdiga varelser inte är värda vare sig artiklar eller medömkan.)

  29
 7. ” om jag varit…” Säger Stenkula, som är polismästare.
  Vad hindrar Stenkula att upprätta en anmälan?
  Hon är ju polis. Och en anmälan kan ju vem som helst upprätta.
  Märkligt uttalande.

  49
 8. Mycket bra att UG tar upp detta.Nu vill jag se samtliga Svenska partiledare och alla sk.feminister öppna mun och protestera mot detta otyg.Det kommer ju givetvis inte att ske utan tystnaden kommer att vara kompakt.Man får ju inte stöta sig och riskera att bli kallad rasist.Hu så hemskt ! Nej,blunda på som vanligt men en dag blir nog även den naivaste och mest räddhågade för kritik varse vem och vad dom ”bjudit in ” och krattat manegen för…..

  38

Kommentera